Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
pozdrav,da li ima neko dete koje sisa dok ste trudne?
Cao u 10 toj Sam nedelji trudnoce.. Htela Sam da pitam kad se sazna bebin pol 😊 hvala vam. 🌹
U prvoj sam saznala u 14oj nedelji. (devojčica)
U drugoj u 15oj, 16oj nedelji ne mogu tačno da se setim. (devojčica)
U trećoj su mi u 14oj rekli devojčica, kao i u 18oj, da bi u 25oj nedelji dobila kontrakcije i završila u bolnici, gde su videli da je ipak dečak, i na kraju je dečak i bio. 😁
Sada u četvrtoj videću kada ću saznati, baš sam nestrpljiva. 😊
Neki saznaju jos na dabl testu a neki tek u sedmom mesecu. Zavisi od bebe, uz, doktora...
Zdravo mame, zanima me da li se neka od vas susrela sa situcijom da je gestacijska vrecica manja od ocekivanog. Po z.m. sam 8+6, plod CRL 7+3 a gestacijska 6+2 :) kcs +
Doktorica me narucila za 15 dana, kaze da bi se do tada trebalo sve uravnoteziti, da nije previse strasno.. ali ukolilo ne bude, boji se da plod nece imati dovoljno prostora za dalji razvoj i da bi moglo doci do kiretaze :(
u prvoj trudnoci je takodjer od starta trudnoca bila manja za 2 sedmice u odnosu na racunanje po Z.M, i bilo je sve super, rodila sam zdravog djecaka prema drugom predvidjenom terminu. hvala
Jel radio neko verified test u ovoj nedelji? iskustva?
Zdravo drage mame,
usla sam u desetu nedelju mada sam po ultrazvuku 9 nedelja. Na prvom ultrazvuku ta razlika je iznosila 2 dana a sada cijelu nedelju. Je li kod nekog jos slicna situacija?
Nemam mucnine i ne povracam, ali dok setam ( i to po pola sata, ne duze, jer mi je tako doktorka rekla jer sam radila vantjelesnu i krvarila sam) osjecam neke blage fiskove i zatezanje nisko u stomaku i kada spremam rucak jako me ledja bole. Kakva su vasa iskustva? hvala vam puno unaprijed na komentarima!
Ista stvar sa uz kasnino 7 dana dr kaze sve u redu
Pozdrav buduce mame, jako sam uzbudjena i srecna :) danas ulazim u 11tu nedelju, tacnije 9+7. Do sada sam jednom povracala, nemam jutarnje micnine, nemam kiselinu, dosta podrigujem samo. Ovo mi je prva trudnoca i nadam se da ce sve biti u redu. Zanima me samo, posto sam citala da su micnine do prvog trimestra, da li postoji sansa da kasnije imam i ja te probleme? Zato sto do sada stvarno nisam imala problem sto se toga tice.
Ja sam usla u 10.nedelju.
Mucnine i povracanje-nista. Podrigivanje-uhh, nekad me tako uhvati, ali ne precesto.
Prva mi je trudnoca pa nisam bas najbolje upucena, ali ako sam lepo shvatila prosle smo rizik od mucnina :)
Zaista nemam nikakvih poteskoca, osim sto mi se puno spava i sto juce nisam mogla dugo da stojim jer su me hvatale blage vrtoglavice, kazu to je zbog pada pritiska.
I meni se to isto desava, krene glava da me boli i osetim vrtoglavicu.. spavanje, od 24h ja mislim da prespavam 13h-15h. Apetit mi je slab, nemam neke zelje specijalne, slatkise bez kojih nisam mogla da zivim, sad ne mogu da jedem, ne prija mi kao da je drugaciji ukus svega slatkog sto probam... u glavnom srecna sam sto nemam probleme, i sto zaista uzivam u svakom danu trudnoce :) cekam jos nedelju dana, pa trebam da uradim testove, nadam se da ce sve biti u redu.
Zdravo svima!
Da li je neko upućen u to koliko štetna može biti žalfija u obliku čaja. Počinju bolovi u grlu i želela bih da to što pre rešim.
Neki savet?
Kasno odgovaram, ali, ako zatreba, ne daj Bože.
Ja sam taj problem rešila toplim mlekom sa medom )kašičica meda + 1dl mleka) i Fitosept septoletama (za trudnice). Grlo već narednog dana skroz ok. :)
Poceo je nos da mi curi, promukla sam, treceg dana paracetamola sve je proslo 😘
Zdravo Sanja. Mislim da ukoliko planiras da ispiras grlo, to nije problem, ali ne bi trebalo da pijes. Sigurno znam da neces pogresiti sa Pantenol oribletama, one su dozvoljene, kao i Paracetamol za bolove i simptome gripa. Pozdrav.
Zdravo svima! U desetoj sam nedelji, tacnije 9+4. Umirem od gorusice, mucnine, povracanja, ne spavanja, malaksalosti.... ZNAM da tako mora. Samo me interesuje da li ce ikada proci? Ili se bar umanjiti? Hvala..
Pozdrav... meni je caj od djumbira pomogao.... imas u zdravoj hrani u obliku sitnih granula... jedna ravna kasicica na jednu solju i jedna kasika meda obavezno jer je ljut i dere grlo
Nema na cemu. Sigurna sam. :) Bice sve u redu, samo ovo da prodje sto pre.
Hvala Bojana. Nadam se da ce i kod mene biti tako.
Zdravo Milice. Sigurna sam da ce uskoro proci, negde do ulaska u 4 mesec. Tako je bar bilo kod mene, jer veoma mali broj trudnica ima mucnine do kraja trudnoce. I ja sam sada trudna ponovo i isto se osecam kao ti, ali vec malo osecam olaksanje iz dana u dan i nadam se da ce za dve nedelje sve da se promeni. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »