Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Taj osecaj je normalan, to nije neki bol, radjeno je nesto mora da bude reakcija, bez brige i trcanja kod drugih lekara. Reakcije su mnogo gore da nije u redu nesto nego se panici bez potrebe. Oni znaju gde bodu tamo gde ima slobodnog prostora da izvade plodovu vodu i nema to veze sa krvnom grupom.
Amnio se radi na institutu majka i dete i tamo su strucnjaci i lezi se tri dana. Meni je radjena dve puta i super sam prosla, nista od antibiotika se ne pije ako je sve u redu.Moguce da su tamo nestrucni jer se plod prvo nadje i onda ubada igla i odmah izvlaci tecnost a ne da igla stoji u stomaku i dovodi do rizika povrede bebe.
Drugi put se raspitajte gde sta treba da se radi od analiza jer sami sebi stetite kad idete kod nestrucnih.
30.03.Devojcica💞
Dali smem da jedem slatki grejp jako volim da ga jedem a sad sam 5ti mesec i cula sam da trudnice ne smeju grejp..?
Ja jedem :) u malim kolicinama, za sada je sve super
Dali neka od vas ima angelsound kuci i dali ga koristi?
Caooo drage buduce mame 🤰🏼🤰🏼🤰🏼 ja sam sada tacno 18+ 5 . Do juce nisam nista osecala i onda su mi pocele blage vibracije nisko u stomaku , kao treptanje . I to sam osetila nekoliko puta vec. Nadam se da su to pokreti bebe . Bez bolova su , osecaj je cudan ali i trenutan. Prva mi je trudnoca . Kakva su vasa iskustva bila sa prvim pokretima , koje ste vi osetile ? 😍🥰😇👶🏻
To je sigurno tvoja bebica,ja sa osecala blago treperenja u stomaku,zatim kao da mi nesto golica stomak,a sada sam cec 24 nedelja i osecam udarce.Tvoja bebica je sada jos uvek mala i pokrete bebe mozes da osetis samo u vidu treperenja i golicanja a vec kasnije osetices prave pokrete svoje bebe koji u vecini slucajeva zabole 😊😊😊
Po mom iskustvu to je bebica 🥰 kasnije kada ojaca i bude imala manje mesta ce malo i da zaboli nekada se trgnem kada je neocekujem a sutne me onako iz sve snage ;)
Caooo drage buduce mame 🤰🏼🤰🏼🤰🏼 ja sam sada tacno 18+ 5 . Do juce nisam nista osecala i onda su mi pocele blage vibracije nisko u stomaku , kao treptanje . I to sam osetila nekoliko puta vec. Nadam se da su to pokreti bebe . Bez bolova su , osecaj je cudan ali i trenutan. Prva mi je trudnoca . Kakva su vasa iskustva bila sa prvim pokretima , koje ste vi osetile ? 😍🥰😇👶🏻
Drage mame, treba mi Vaše mišljenje i iskustva na sledeću temu.....
Ove nedelje sam ušla u 5 mesec i na poslednjem pregledu je bilo sve super, beba postavljena nisko sa glavicom na dole. Pitam dr jel to nešto opasno, da li treba nešto da promenim kod svojih svakodnevnih aktivnosti, kaže za sada nije ništa zabrinjavajuće, ponašajte se normalno....
Medjutim, primetila sam da me posle joge ( koja mi ovako jaaaaako prija) Boli stomak, ne mogu da opišem kako, gde, nije štrašno.... Ali.... Nemam pojma.... Čitala sam da kad je beba nisko postavljena da mora da se miruje.... Ne znam šta da radim?
Bojana,moje misljenje je da bi trebala prestati sa jogom. I ja nosim bebu nisko i u 19 sam nedelji,kada sam pitala doktora da li smem na jogu rekao je ni slucajno,samo lagana setnja u toku dana.
Hvala Jelena, definitivno ću morati tako. 😘
Bilo bi dobro da se posavetujes sa jos nekim doktorom i da vidis dal treba da nosis pojas da bi se beba podigla.
Veliki pozdrav svim mamama....
Nova sam na forumu, nikada nisam bila fun istih, ali ovaj je zaista nešto posebno.....
Radujem se "druženju" sa članovima!🤗
Drage mame,zanima me da li se neka od vas susrela sam blagim crvenilom ispo grudi,sam vrh stomaka? Crveno-ljubicasti osip,kao da od sedenja zastane krvotok i previse se savijem u tom delu,pa se pojavi nakom sedenja duze od 2 sata. Inace radim posao u kom sedim bar 2sata bez pauze,dal je neka imala slicne simptome?😕
To mi je najteze padalo dok sam radila i trudila sam se da ustanem makar na trenutak svakih pola sata i drzala sam okrenutu kantu ispod stola i na njoj noge. Mazite stomak nekom tremicom ublazice vam svrab meni to bas pomaz i sad u trecem trimestru. Mazem najobicniju kremu od nevena tj balzam. 3 dana pre uz ne mazem stomak da se ne bi slika zamutila!
Hvala vam puno na odgovorima 💕 Sada mi je lakse kad znam da nisam jedina 😊posto ni jedna trudnica iz mog okruzenja nije imala nista slicno tome.
Isto kao i kod M. Kada god sedim ili sam savijena ima tog crvenila, čim se pokrenem sve ok. Mene je pre 2 nedelje počela baš da svrbi koža na stomaku, i kako se on povećava kao da se povećavaju i mladeži....
Dok mi je trbuh bio manji imala sam dugacku crtu crvenu gdje mi se presavijao trbuh dok bi duze sjedila na poslu...sad kako se zaokruzio malo vise ne presavija se pa nema ni crte.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »