Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
851
Ostavite komentar
Moja se smeje na sav glas, ali znam žene čije se bebe ne smeju na glas kad se ne igraju, sve zavisi od bebe do bebe
i moja beba se ne smeje na glas osim ako se ne igramo,golicamo,gnjavimo sto ona obozava..takodje kad je okrecem ja sa
ledja na stranu,pevam joj i bilo kakva interakcija ali sama od sebe nece :)
Drage mame, da li vaše bebe piju manje mleka od kada jedu kašice? mi od kada smo počeli sa kašicom on pije manju količinu adaptiranog mleko iako imamo tek jedan čvrst obrok i to žitarice. Tek smo počeli, doktorka nam je savetovala tek sa punih 5. meseci jer je bio nešto prehladjen. Sada ima 5 mes i 2 ned, ručka super, kašicu pojede punu činiju, kao što piše na kutiji, ali mleko je smanjio malo.
Moje misljenje je da ako beba napreduje i nema nikakve tegobe onda je sve to normalno. Ja mojoj bebi jos nijednom nisam dala celu kasicu odjednom(kupovnu). Cak i kad napravim dam slicnu kolicinu(pola teglice npr). Ni on sam nece sve da pojede. I to mu uopste ne utice na kolicinu ad mleka. Sto u sustini i zelim jer vecina strucnjaka kazu da je njima ad ili majcino mleko osnovni izvor hrane. Na sve ostalo tek treba da se malo po malo navikava.
Drage mame,

Mnogo me brine moja beba od 5 meseci i 2 nedelje.Pred svako spavanje bilo dnevno,bilo ono vecernje ona krece da place i ne prestaje dok ne zaspi ili dok joj malo ne dam da sisa.Inace,dremke su joj na svaka 2h,neke traju po pola sata,a nekada i po 2 sata. Da li je neko imao slicno iskustvo i sta da radim da taj plac regulisem?
Da, nervoza jer je umorna a nezna se sama smiriti, možete probati pustiti bijeli šum, smanjiti malo svijetlo, ne da je potpuni mrak, ljuljati, nasem pase da ga dragam po glavi i rukicama.
Neke bebe se jako unervoze kada im se spava. Nista strasno, proci ce to
Drage mame,

Beba ima 5 meseci i 10 dana. Do juce je spavala 2 puta dnevno po par sati. Od juce spava pola sata,zatim se trzne i jos uvek u snu pocne da place i ne moze da se smiri dok je ne uzmem, ali onda se probudi i od spavanja nema nista😢Posle toga bude nervozna,neispavana...ne znam vise sta da radim...da li je neko imao slicno iskustvo ili bar ideju kako da to resim? Inace,nocu je ok,prespava 10h u komadu.
Dok ti nocu spava,tebi je super...
Beba, 5.meseci i 2 nedelje. od rođenja prvo spavala na boku, pa kad je postala dovoljno jaka na leđima. Večeras je odlučila da spava na stomaku. da li je to opasno za bebu tog uzrasta? Nisam pametna,ne smem da zaspim.
Moj bebac od rodjenja spava na stomaku, nece na boku i ledjima odmah se probudi. Kazu da postoji opasnost ali i da bebe imaju neki odbrambeni refleks od gusenja. Sigurno je vec sada velika beba i okrenuce se sama u polozaj koji joj odgovara. Nemojte igracke oko nje da stavljate ili cebence da navlacite skroz do glave nego onako ispod ramena 😊
Моја беба има 5м и спава и на стомаку, и на леђима и на боку током ноћи се обрће. Не брините. Само да главом не удари о оградицу, то је све.
moja beba od 3 meseca spava na stomaku
Moj se okrece celu noc, cas na stomak, cas na stranu. I da hocu, ne mogu da ispratim. Nema potrebe da brinete, svakako ce se stalno okretati kako im je volja.
Ne bi trebalo da bude opasno, beba verovatno sada ima dovoljno jake misice vrata da okrece glavu sama a i dovoljno je velika da sama izabere polozaj koji joj odgovara 😉
Cao drage mame, potreban mi je savet ako je neka mama imala slicno iskustvo...bebac mi ima 5 m i 2 nedelje,pre mesec dana smo poceli sa kasicama lepo je ruckao.Sada vec neko vreme odbija da jede kasikicom.Zatvara usta i buni se kada krenem da mu dam.Al kada mu tu istu kasu dam na flasicu pojede je,samo sto ne trazi jos.Znaci nije u pitanju kasa i sastav nego kasikica...Sta treba da radim da prihvati kasiku? Hvala
Caos i moja beba zna da zatvori usta i da nece da ih otvori kad treba da mu dam da klopa. Mislim da ne treba to da te plasi jesi li probala da ga animiras necim neke pesmice crtaci.Ja imam problem moj bebac nece nista od slanih kasica pirincanu kasu jede i slatke kasice slane nece uopste.
Drage mame,
da li neka ima slicnih problema i kako se nosite sa istim...
Bebac je otkrio vristanje (ranije neartikulisano), a sad vec to koristi da kada mu nesto nije po volji, krene i ne prestaje! Nekada vristi i od srece, ali cesce zato sto ga nisam uzela u trenutku kada on to zeli, ako mu uzmem nesto iz ruke! Ludim od tog dranja. Ignorisanje placa i vristanje ne mogu da podnesem, posto me izludi, a da ga uzimam u svakom trenutku i nosam mislim da nema smisla. Izdresirao me sa pet meseci! Tj. najvise se bojim da tim udovoljavanjem pravim gore, obzirom da ne zelim da mi se treska za svaku sitnicu.
dete je najteze nauciti da bude strpljivo,bebu gotovo nemoguce :) srecno!
A što ne bi uzela svoju bebicu u naručje kad god poželi? Ne radi to da bi te dresirao, nego zato što te voli, lepo mu je kod tebe, oseti nežnost,toplinu. Uostalom, država ti je dala godinu dana porodiljskog da se posvetiš detetu, a ne da ga ignorišes.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »