Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
958
Ostavite komentar
Mozete da koristite fizioloski rastvor. nakapite bebi u nosic i okrenite je na stomak, ona ce to da izbaci.
Imam bebu od 40 dana , medjutim
beba je u pocetku lepo kakila ,svakog dana, a sad vec 5 dana nema stolicu i malo je nervozna stalno se napinje i ima gasove puno, ne znam da li je to normalno, inace beba je iskljucivo dojena.
Normalno je, ako je muče gasovi preporučujem "gas" kapi, na biljnoj su bazi, smanjuju gasove a mislim da lakše imaju stolicu. Ja je koristim sa bebom od mesec dana i nemamo grčeve, lako se oslobodi gasova i stolicu ako nema svaki dan ima svaki drugi, kako kad..
To je sve normalno, mislim da je ok do 15-ak dana čak da nema stolicu..
Porodjena sam carskim rezom pre 37dana. Kada bih smela da jedem sveze voce i koje? U porodilistu su mi rekli na pocetku zbog creva da ne jedem sveze samo kompote. Po netu nema nekih bas detalja. Hvala 😁 bebac i moj ne spava samo dremka 😁
To se eventualno moglo odnositi na prvih par dana od sekcije. Stvarno je besmisleno da se toliko dugo suzdrzavas od voća. Porodila sam se na carski rez prije 40 dana,voće(osim citrusa) jedem normalno od kad sam dosla iz bolnice,ni meni ni bebi nije nista.
moja beba ima 6 nedelja i jako dugo spava, skoro po ceo dan. budi se da jede ostaje budan kratko i ponovo zaspiva. ne cici, smeje se u snu..uvek je pospan i nema igre sa njim. ima li još takvih slučajeva?
Zutica moze da traje i duze. Pogotovu ako beba sisa pa reaguje na laktozy u majcinskom mleku.
Moja beba ima danas 42 dana i bilirubin je 143, i varira ide gore-dole, sve zbog mog mleka.
mozda je zutica u pitanju, posavetuj se sa pedijatrom, ako je sve u redu uzivaj jer si prava srecnica za razliku od nas koje i po 5 sati provodimo uspavljujuci bebe😫
Nije zutica to smo preboleli i imali fototerapiju.
Moja devojcica uopste ne spava kao ostale bebe... Uvece zaspi tek u 12,1h iako je kupanje u pola 9 i hranjene posle toga. Danas za ceo dan nije spavala sve ukupno 2h... kako je spustim tako da se probudi.. Zaspala je ponovo nocu u 1h... onda noci preskace dojenje.. budi se tek u pola 5 da jede pa onda u pola 9 pa u pola 12 i posle oko 14h i tu je kraj spavanju u kontinuitetu. Def mi treba savet jer polako mi zivci popustaju😂
Probajte da stavite bebu na stomak da spava, nama je to rešilo problem
I moja curica isto, mislila sam da je problem u meni a sada sam se pomirila sa tim i prestala sam da je uporedjujem sa drugim bebama. Spava na siki ili uz stalno ljuljkanje, desi se nekad da prespava celu noc samo se budi da jede i opet nastavi ali to je reeeetko. I bas me cude mame koje kazu da je sve do dobre organizacije, to je sve ok sa mirnim bebama ali kako se organizovati kad beba non stop place, pa je uspavljujes neuspesno i pokusavas na milion nacina. Nadam se da ce vremenom proci i da cemo uspostaviti neki red.
Drage mamice pomagajte, u porodilistu mi je beba napravila takve ragade da i posle mesec i dve nedelje ne mogu da ih izlecim. na jednoj siki je bol podnosljiv boli samo kad povuce dok je na levoj nepodnosljivo, trpela sam bol i redovno menjam dojke ali sam iz dana u dan sve ocajnija jer rana ne zaceljuje. Da napomenem 20 sati na dan luftiram dojke obucena sam samo kad smo u setnji. mazala sam kantarionovo ulje, bepanthen mast, multim mam lanolin, daktanol, purelan lanolin, stavljam multi mam komprese kad ne mogu da ih luftam, sada trenutno mazem pantenol posto je on dobar za zarastanje rana jer je polovina bradavice pala i ispod je crvena koza koja nikako da ozdravi. Da li neka mama imala ovakav problem? 😓
Uzmite silkonske bradavice dok vam ne zazdrave vase, ili bar na svaki drugi podoj. Jer intenzivno sisanje im ne daje da zazdrave. I lakse je nego da se izmuzavate.
Jao meni nije bas toliko ali su mi se pravile kao krastice koje su strahovito bolele. Bradavice su bile bolne i na dodir a kamo li kad beba pocne da sisa to je kao da me neko sekao ziletom ali na svu srecu nije mnogo dugo trajalo. Ja sam mazala tu kremu iz dm a pa preko stavim parce papirnog ubrusa da lepo upije i da se ne skida.
Ja sam imala problem sa ragadama ali meni je bilo jos gore dobila sam temperaturu i infekciju od ragada. Rekli su mi da da sa ragadama i temperaturom nmg doiti dete. Nije mi pomogao ni pantenol ni lanolin ni nista cekala sam da mi kraste sa rana otpadnu same al to se oduzilo je je beba stalno sisala. Pa sam se nakraju sama izmuzala i davala bebi da jede iz flasice da bi mi rane zarasle. A doktor minje rekao kad beba predugo sisa na jednoj dojci napravi ragade.
hvala na odgovorima, posle podoja mazem mlekom i ostavim tako da se osusi a zatim namazem lanolin ili pantenol ali kao da nema promene ili je sam proces spor 😫 znam da nije los polozaj jer nakon nekoliko minuta bol se smanji ali sam pocetak dojenja je traumatican i unapred se psihicki spremam za dojenje i kao da mi ponestaje strpljenja i cesto mislim da sam sve pokusala da je vreme da odustanem ali onda mi zao bebice i stisnem zube 😑
Jelena, da li je i tebi bradavica bila crvena tj kao da je deo bradavice pao i ispod je nova crvena koza ?
Ja sam mazala kremu iz dm mislim da je oko 250 din i meni je pomogla. Probaj ad kapi da stavljas ili svoje mleko. ajde pa nam javi rezultate.
Mazite svojim mlekom. mozda smesno zvuci ali pali. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »