Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
Ako neko čita komentare unazad koliko i ja eto, čisto da zna da nas ima još ... Mi imamo 3m1n i sigurno duže od mesec dana unazad se ne uspavamo pre 23h - kupanje oko 22.15h, oblačenje i sve ostalo do 22.40h posle toga desetak minuta za flašicu i miran je posle do 7h ujutru. I ja sam dramila što ne možemo da uspostavimo ritam sa ranijim odlaskom na spavanje pa sam na kraju prihvatila, verovatno i bebi odgovara tako. Na AD smo pa nam malo i mleko diktira :) . Inače se kupamo svako drugo veče (jesenja beba) i tako ćemo do leta.
Ne bih rekla da nije greska, bebama se hipofiza razvija, i preporuke su da iz tih razloga idu ranije na spavanje. Mislim da bi bilo dobro da se raspitate kod pedijatra.
Ko vam je dao taj savet? Koliko znam kupanje i spavanje do 9 i u krevet. Mislim nista nije strasno sto tako radite ali mislim da se njima vec sad namece neki ritam a da je 00 kasno za spavanje. Samo moje neko misljenje.
Pozdrav
Imam bebu od 3 mj.dojim je..vec 3 dan kise i pomalo vuce na kasalj..sta da radim? kako da pomognem bebi?
Čistite joj nosić fiziološkim rastvorom i pumpicom ako imate više puta dnevno.
Samo da se javim😊😊da sam dobila bas sam se cula i sa gin. rekla mi je da je to normalno ,da je do hormona poslje porodjaja.
pozz.mame savjet ako moze.rodila sam pocekom 6mj. u 7mj. dobijem prvu men. koja je trajala 7 dana. onda dobijem u 8 mj.3 dana ranije trajala 6 dana. i onda mi se desi opet predrkraj 8mj. pojavi mi se smedji iscjdak sa krvi pomjesan to je trajalo 3 dana. Sad evo u 9mj jos nista nema🤔da li hormoni rade svoje jel normalno da se ovako poremeti? Sto se tice odnosa imala sam 2× oba puta bio je zasticen ,koristili smo zastitu cuvali smo se. Jel koja bila u slicnoj situacij?
Zdravo, koliko su vase bebice dodale 3.mesecu? moja beba je dodala 560g, dr kaze da je malo, da li je? 😊
moja 900g,dr kaze da je to super.
Nije.
Jel ima neko ko ima greceve sa 3,5 meseca 😩?
I mi, pogotovo kada ne kaki npr ceo dan nego tek uvece, onda u toku dana kada zaspi samo malo prebaci spavanje, non stop se budi sa placem jer mu krce creva :( Kada kaki onda sve bude okej..
Da... Mi... Ali nije strasno. Ne place zbog toga vec se samo grci neko vreme npr pola sata i prodju. Danju... Nocu ih nema.
Drage mame, imamo 3 meseca i 9 dana i počeli smo da remetimo san. Od kad je napunila mesec dana ona je sama izbacila noćni podoj i to zaspi u 01, probudi se u 8 da sisa i nastavi da spava do 12h ali otkad je napunila 3 meseca počela je da se budi dva puta jednom oko 3 pola 4 a drugi put u 7 (ponekad i vise puta se budi) i onda se probudi u pola 10 sva vesela i spremna za igru a danju neće uvopšte da spava, možda dva puta po 20min max pola sata pre nije bio problem ne spavanje danju jer je odvaljivala celu noć i celo pre podne pa sam i stizala nešto da odradim po kući :O A da ne pominjem balavljenje i guranje prstiju u usta toliko duboko da povrati a neće cuclu a glodalica joj kratko drži pažnju. Neki savet? :(
Ista prica! Isto vreme spavanja od 1h, budjenje u 8h, presvlacenje mleko i onda do 12h, sto je bilo super da nesto stignem da uradim.. Onda odjednom budjenje, isto ne spava u toku dana, nervozan, trpa ruke u usta da povrati, nece da jede itd..
verovatno se radi o tkz "skok u rastu", tada se menjaju,procitaj deteljnije. To sto stavlja rukice je odlican znak za finu motoriku i sasvim je normalno da to radi,nemoj joj vaditi rukice niti gurati cuclu,cucla pravi probkem nevidjen,i logopedi je smatraju glavnim krivcem za lis govor,zbog jezika koji se ne " koristi" kada je cucla u usnoj duplji. Sve ce se vratiti u normalu za nedelju dana😊
Upravo sam htela isto da napisem. Do skora se moja beba budila samo oko 3 da sisa i ujutru oko 7 pa nastavi da spava do 10, a inace leže na spavanjac u pola 10. A sada..... Na svaka dva sata se budi da klopa i nekako se okrece na bok da spava.. jako cudan polozaj.. ne znam da li da probam da ga stavim na stomak?
Isti problem i kod nas.. ali isti, kao da sam ja ovo pisala. Pozvala sam jednog neonatologa, pa mi je rekao da je normalno to nespavanje nocu, kao i nespavanje danju. Sve moze biti uzrok, i promena vremena (bebe su velike metereopate!), i tvoje raspolozenje, i vrucina, ma sve.. a za to guranje ruku u usta su mi rekli da joj se verovatno zubici penju u vilicu i da je to jako svrbi pa se sakama cese. Ni ona takodje nece cuclu, pa joj ostavim tako da gura sake, jer jos ne ume da uhvati onu glodalicu i da je stavi u usta.
od kada je poceo da se okrece na stomak sam prestala sam da spavam...pre mi zaspe u 22h budi se u 6 da sisa i nastavlja do 8 a sinoc mi se od 1 tri pjta budio...i sada moram da ga uspavljujem jer cim prestanem da ga nunam u kreveticu prevrne se...i naravno sada preko dana izgubim na uspavljivanje pola sata da bi on spavao 15min...sinoc sam zaspala na podu....slicno kod nekog?
Moja beba cvrsto spava samo na stomaku, na ledjima se trza od svojih
ruku i budi sam sebe..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »