Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
429
Ostavite komentar
Beba 9 meseci budi se noću na 20 minuta-pola h i plače,prevrće se,sedi u krevetu.. Zaspi uz siku i onda opet tako,već nekih 10 dana..ima li neko slično iskustvo,šta bi moglo biti? inače ima 8 zubića..
To je samo faza, procice. Kod Nas je trajalo desetak Dana, nasa pedijatrica je opisala kao skok u razvoju. Lp
Vec 5mj mi je tako.. Ne prolazi jos :-(
Nema ni jednog zubica
isto kao i moj malac, smiri se tek kad uzme uzme siki. Faza, proci ce - nase je da prezivimo 😂 Bas sam citala da se dosta mama zali na iste probleme i to ne vezano da li su deca dojena ili ne... Spavajte zajedno - mi tako i samo kroz polu san mu pomognem da nacilja siku 😁
da li neko ima iskustva sa bebini placom u snu zaplace se a spava podignem je ali nista i dalje place zatvrenih ociju niti me vidi niti cuje to traje min ,dva na razne nacine pokusavmo da je probudimo jedva se vrati sebi i otvori oci onda je ok i nastavi spavanje to traje zadnjih nekoliko mjeseci inace sad ima 9 m.
Sad je vec prekasno za Vas, ali mozda nekom drugom pomogne. U pitanju je nocni teror, mozete naci vise informacija na netu. Pedijatar kaze da je normalno da se javlja do trece godine, ako se ponavlja i posle toga, dete treba poslati na dalja ispitivanja. Jeste mucno, ali prodje i zaboravi se :)
Mozda zubici,ponekad i moja tako uradi.
Zdravo mame, moja beba samo sisa ne zeli nista drugo da jede, lepo napreduje(buca mala 😉) i zdrava je, ali ipak mislim da je vreme da jos nesto jede. Da li neko ima savet kako je naterati da jos nesto jede? Sutra puni 9 meseci. Hvala unapred
Trebali ste ranije da pocetne da hranite bebu ,sigurno zbog toga i nece da jede sad. Cudno da vam pedijatar nije rekao to.
E pa drage moje mozda vam bebe nece jesti to sto vi pravite,ni moja nece vec moram da joj kupujem (sto se tice voca i povrca moram joj kupiti u teglici) a ovako inace jede i meso,i jogurt pije... Sve .
Vidim da je objava od jula ,ali mi imamo taj problem. Sad 25og puni 9 meseci i dalje nece nista da jede od ne mlecne hrane,samo bi da sisa,nema sta nisam pokusala da joj dam,ona samo odbija.. Sta god spremim sve bacim, a svaki dan pokusavam od petog meseca.. Da li neko zna sta ciniti?
Da li je to bas nista nista, ili nije onoliko koliko ste vi zamislili da treba da bude? Jel bebac zdrav, krvna slika dobra, pedijatar kaze da je sve ok? Bebama je mleko osnovna hrana u prvoj godini zivota a sva ostala hrana je DOhrana - dodatak hrani. Neka preporucena kolicina po obroku bi trebala da bude velicine pola solje dakle 125ml (nije to toliko puno). Nisu sve bebice iste, neke vise klopaju, neke manje, neke vise spavaju, vise puze, neke brbljaju, imaju 10zuba, a neke ni jedan... Nemojte se brinuti ako je bebica zdrava - bitno je da znate da ako je ocenjena zdrava od strane pedijatra i siki da unosi dovoljno hrane.
Voli i moja da sisa, ali smo joj uvodili hrane od 4. meseca.
draga mama trebala je beba mnogo prije da pocne da jede cudno d vm to ni dr nisu rekli
Desilo se tako da je nasa beba rodjena bez leve potkolenice. Ali posle detaljnih analiza nase devojcice i nas kao roditelja zakljuceno je da je sve uredu. Uprkos svemu nasa devojcica je uporna kao i mi. Ona puzi, ona pokusava da stoji i usleva ali kada joj ponestane snage tu smo da joj pomognemo. Uskoro dobija prvu protezu. Drage mame ne mogu vam opisati koliko iščekujem taj dan. Da konacno vidim svoju malenu da samostalno stoji i hoda... ❤
Saljem vam puno ljubavi ❤😙😍😘 Izljubite vaseg borca ❤❤❤
Srce malo, zelim vam svu srecu!!! 💕
Mame moja beba je napunila 9 meseci . Nece da puzi i ne voli da lezi na stomaku damostalno sedi. Ne znam sta da radim . Savet
Valentina isti slucaj i kod mene,moja beba ce da napuni 9 mj 13/9 i ne zna da puze ,klize se unazad. Mrzi da je na stomaku,bude bas ljuta i place. Isto voli da sjedi i da se igra sa igrackama,sama se okrece sa ledja na stomak Pa ja se Nadam da ce da propize kada bude vrijeme za to ☺️ Ona je velika beba ,ima 12 kg tako da vjerujem da i to ima velik uticaj. Tako su nam na kontroli rekli ☺️☺️☺️
Postovana Valentina, ako je vase dete zdravo,pravo, neuroloski sve u redu, nemojte brinuti. Nisam strucno lice, ali pored sebe imam strucnog savetnika koja je i fizioterapeut, a i defektolog i prvenstveno radi sa bolesnom decom. Ako je sa detetom sve u redu, onda ili je lenja, ili je niste dovoljno stimulisali od rodjenja za lezanje na stomaku pre svega. Stavite je na krevet neka se bori sama, neka se prevrce. Potom na pod na koji stavite one kocke za pod kao podlogu i okruzite je igrackama, neka sedi pa joj pre svega prvo pomozite da krene ka tim igrackama. kad je na stomaku stimulisite je stiskom kod zgloba da pokrece nogice. Moj decak je ziv, prav, cvrst,;iz hodalice sam vuce ketrec :) ali nece da puza. Borim se, jer je to dobro zbog ledja,kicme. Ali samo sa upornoscu sve se moze postici. I jos nesto, za sve se tolerise gore dole do 2 meseca. Srdacan pozdrav i srecno! :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »