Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Drage mame,

Beba ima 4,5 meseca. Pedijatar nam je savetovao pirincanu kasu da uvodimo postepeno. Mene zanima da li neka od vas ima iskustvo sa Bio kasicama iz DM-a? I koje pirincane kase vi koristite?
Sama je spremam. Skuvas kasiku pirinca na pola litra vode,kada se ukuva,izblendas. Mozes dodati i malo svog ili ad mleka,ali i ne moras.
Drage mame, da li je neko primetio da bebu muci stomak kad jede pirincane kase ili krompir ili bilo sta sto sadrzi skrob? Imamo 4,5 meseca, 9kg, na formuli smo. Od 4 meseca jedemo kasice, u pocetku po par kasicica pa polako povecavali. Prvo slatke pa slane.. Od pre 2 dana sam pocela sa pirincanom kasicom i dete se stalno nocu budi, place, preko dana pisti, teze kaki, kao da ima zatvor. Da li je moguce da skrob pravi problem?
Da li kad uvodite nemlijecnu ishranu u koliko beba ima 5 obroka na dan na flasicu mlijeko izbacite jedan mlijecni obrok ili se nastavlja sve kao i do tada? Mi jedemo oko 12-13h povrce, zitarice ili voce..polako uvodimo namirnice i fino prihvata sve pa me zanima kada se jedan mlijecni obrok koji je oko 14-15h moze zamijeniti potpuno nekom uvedenom namirnicom?
Moguce je,jer meni je babica rekla da ne pocinjemo sa pirincanim i zitaricnim kasicama jer se one teze vare,rekla je da prvo dajem povrce (3 dana sargarepu, 3 dana krompir, 3 dana tikvice...pa mix kombinacija),pa voce,pa tek onda zitarice.Mi smo sad 4,5 meseca i polako jedemo povrce.Bebac inace sisa,lepo spava,raspolezen je i nasmejan.
Da, ja sam primetila da je muči stomacic pre svega od pirinča, kad pojede 3, 4 kašičice ujutru kasnije u toku dana kao da reži i pronervozi se, dok ne kaki. Kako kaki odmah se oraspolozi. Sa krompirom je malo bolja situacija ne muči je toliko. Mada su meni rekli da je to moguce zbog prelaska na čvrstu hranu jer su oni navikli 4 meseca samo na mleko. Inače moja beba samo doji i sad smo počeli pirinač i krompir da uvodimo...
Moja beba ima 4ipo mjeseca ,prije par dana smo bili na kontrolu I teska je nesto preko 6500 ,rodjena sa 3140...sad citajuci vase komentare ,gdje je vecina beba skoro 8kg I preko teska u ovom uzrastu ,dolazim do zakljucka da ne napredujemo bas koliko treba ,madaa pedijatar je bila skroz zadovoljna ...inace beba ne doji ,na formuli smo gotovo od pocetka ,sa 4 puna poceli I sa kasicama pomalo
Draga moj sin je istog uzrasta i ima 6.100kg, a rodjen sa 3.430kg iskljucivo dojena beba. Jucer smo bili na kontroli i pedijatrica je prezadovoljna. On je bas duga (70cm),mrsava a zdrava beba. Bitno je da do svog 6. mjeseca udvostruce tezinu.
Tako, ne brini se, sve su bebe razlicite, najbitnije je da su nam zdrave bebe! Pusa za svu djecicu svijeta!
Pozdrav mame, Zanima me da li je neko imao problema sa Plivit D3 kapima? Da li ste primjetili da bebi to smeta, da poslije njih uvece place i da je muci stomačić?
Cao, ja sam primetila kod moje bebe isti problem. Sutra idem u savetovaliste pa cu pisati sta mi je receno. Sama sam prestala da mu dajem 10ak dana i miran je, place po nekad zbog zubica ali ne onako kao kada sam mu davala kapi
Postovanje ovako zivimo sa bebom.od 5 mjeseci u potkrovnju.Kako vi podnosite vrucine sa vasom bebom ja sam planirala kupiti klimu prenosnu dali moze bebi stetiti..Naravno nebih pretjerivala sa temperaturom ali napraviti optimalnu 22-23 stepena sada nam.je u stanu 28-29 ...Lijep pozdrav
Prenosna klima je veoma bucna. Naravno da morate da odrzavate prijatnu temp prostorije gde je beba jer one jos uvek nemaju termoregulaciju.
Pozdrav...moja beba ima 4 mjeseca i 3 nedjelje pa me interesuje da li kasica mijenja jedan mlijecni obrok ili dajem istu kolicinu dohrane? Lp
Trebalo bi da menja, ali nece svaka beba odmah pojesti celu kasu, ponudi mleka ako ne pojede puno kase :-*
Da li stavljate siroki povoj ?Nama doktorka savetovala do 6 meseci i ako je bilo sve u redu na snimanju kukova u trecem mesecu🙄
I nama ultrazvuk bio uredan, rekli nam da beba moze da nosi povoj a i ne mora, mi smo prestali da je povijamo i sve je super.
Nama je doktor na kontroli kukova rekao da je sve u redu i da ne stavljamo bebi vise siroki povoj. Beba je tad imala tacno dva meseca. Po njemu je siroki povoj bespotreban!!! Delim njegovo misljenje.
Nama je ortoped savetovao do treceg meseca, i do tada smo i stavljalo. Ultrazvucni nalaz kukova je bio odlican
Bebac je poceo da se budi na sat svake noci, inace se od rodjenja budio samo po dva puta. Da li neko ima slican problem sada i sta moze da bude uzrok? Hvala
Moj isto ja verujem da su kod nas zubi uputanju....

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »