Komentari za tekst "Vaša beba u 18. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
71
Ostavite komentar
13,5
Oko 12.5
molim vas moja beba ima 18 meseci pina je slajma nikako da ga izbaci tera je da povrati ali ona guta ...


Samo domaca gusca mast,istopite na kasicici i dajte da popije ako nece namazite mast na grudi
Zdravo drage mame. Moj bebac ima 18 i po meseci i lepo napreduje. Ali slabo prica. Kaze po neku rec ono standardno baba, mama, tata i deda, daj...Ali nista vise. Samo nesto na svom bebecem jeziku. I odbija nosu. Nece da sedne. Sedne nekad na minut, dva i ustaje odmah. Izgleda mi nemoguce da ga naucim na ide na nosu. Ima li neko slicna iskustva?
Što se tiče priče moj bebac je na mene i baš nas je iznenadio koliko brblja, a što se tice tute stavljala ga od 8 mjeseci i super prihvatao sad sa 18 isto tako sjedne i onda ustane i popiski se na pod, shvatam to kao fazu... Polako, ne sekirajte se sve je to individualno, kad progovori necete ga moci zaustaviti 😄
Mj decak ima 18 meseci. Veoma je veselo i zabavno dete. Prohodao je sa 12 meseci, prvu rec "mama" rekao sa sedam... Sada govri dosta reci, a pre par dana je naucio da kaze "dobar dan" pa ga stalno pitamo da kaze jer je precarobno.
Sto se ostajanja negde tice tj. razdvajanja, otisao bi kod bilo koga samo da je zabavno tako da ga baka cuva i po sedam dana kad mi radimo...
Sve najbolje i pozdrav o.d Maksima i mame.
P.S.

Bebe mogu da jedu orašaste plodove, ali isključivo mlevene!!! To se i savetuje u mini knjizicama o ishrani koje dele pedijatri, samo ne piše da su mleveni!!! I ja sam tako bebcu davala uz pasiranu kuvanu jabuku kašičicu mlevenih oraha, jer orah sadrži jod i zdrav je.

Ako neki roditelj ima problem sa ishranom bebe, preporučujem odlične nutricioniste u Institutu za majku i dete. Nama su pomogli, jer je bebac imao problem sa povraćanjem hrane od rođenja zbog nekog nerazvijenog mišića između jednjaka i želuda koji se kasnije usled gutanja čvršće pasirane hrane i specijalnog mleka razvio .
I još nešto, kad mi je mali imao pet, šest meseci, dali smo mu jagode, jer je nutricionista rekao da može, da to po svetskoj zdravstvenoj organizaciji nije alergen, i ništa mu nije bilo.
Moj mali bebac već odavno ima problem kad neko odlazi iz kuće. Sa 14 meseci se kad vidi da neko odlazi udarao rukicama i jako plakao. Rekli su mi da je to normalno. međutim on je posle bio oko pola sata uznemiren, a i mi smo bili.Trajalo je dve nedelje to udaranje. Onda smo odlučili da ne vidi kad odlazimo, i to je bolje, čini mi se, jer ako vidi...bude mnogooo plakanja, koje mi ne možemo da podnesemo. Itekako zna kad se spremamo za posao ili da izadjemo... Čini mi se da bi se prosto uvredio kad bi mu mahali pri izlazku iz kuće, mislio bi da ga zezamo, u fazonu: mi idemo a ti ostaješ.
Što se tiče komentara mame da joj beba ujutru uskače u krevet, mislim da to nije ništa strašno i da treba samo to da prihvati i da se ne buni mnogo. I moj bebac uskače u pola noći u naš krevet, ustane u svom krevecu, nešto promrmlja, i počinje da preskače ogradicu,(ranije smo ga mi prebacivali) Čim se ugura između nas zaspi, počne da mlati rukama i nogama, nas ubi kičma od toga koliko se savijamo, al bar on lepo spava, i kad se probudi, ima najlepši osmeh... Svi prijatelji su mi rekli da je to normalno, i da su i njihove bebe to radile.
Ja sam mojoj bebi počela da dajem kravlje mleko sa godinu dana, malo je pio, pa nije hteo, sad opet pije. U to vreme kad nije hteo, jedno mesec dana, dobila sam savet da ga ne teram, i da pokušam zanedelju dve, pa mesec dana ponovo. Sad pije. Nije alrgičan, nego jednostavno mu se nije pilo.
Inače bebac ima 16 zubića, a kad su mu rasli očnjaci, trojke, imao je dva dana povraćanje, pa temperaturu, pa proliv i otekle desni, a onda su mu sva 4 očnjaka nikla istovremeno.
Već sam na ovom sajtu pisala i ranije, ali da ponovim: svaka beba je posebna, sve prohodaju i progovore u različito vreme, sve jedu na drugačiji način, i mislim da ukoliko mame misle da im beba ima neki problem treba da pitaju pedijatra, ne internet.
Moj mali je jako rano samostalno prohodao, sa 10 meseci, sa 13, 14, je hteo kad izadjmo napolje samo da ga nosimo i ne u kolica, do 17og meseca, ruke su nam otpale, tek sad ponovo hoće malo u kolica i ide sam. Unutra haos pravi, samo skakuće, penje se na stolice, skače po krevetu... moja mama ga zove skočko. Ako mame kojima bebe još nisu prohodale znaju da beba nema nikakav problem što nije prohodala, nek se ne sekiraju.. prohodaće i Vaša beba. Ukoliko pak strepite da nešto nije u redu, idite kod pedijatra, koji će Vas uputiti na pravo mesto.
Mi smo bili zabrinuti jer nam mali nije govorio ( osim nešto bebećeg brbljanja, av, av i mama) i otišli smo kod logopeda. Dao nam je savete, cucle smo sklonili (padne cucla a mi kao idemo da je operemo, pa je ne vratimo) i evo za mesec dana već jasno govori deda, tata, oponaša mnoge životinje.... cucle ne traži.. Nismo mi roditelji najpametniji, treba nekad i poslušati savet stručnjaka!!! (ovim ne podrazumevam da treba da visimo kod lekara)
Pozdrav svima!
Kod nas je sve u redu sto se ishrane tice, moja beba jede uglavnom sve, jedini problem je sto vrlo malo vode pije i to samo iz case, ovako samo sokici. Ja joj maksimalno razblazujem vodom i vec duzi period okusavam da je odviknem ali onda mnogo manje unosi tecnost. Sto se rastanka tice, do sada nismo imali problem. I njoj rastu i donje i gornje trojke, ali danju je ok, cak se i smirila, zna da se zaigra, gleda crtani, voli da sara bojicama, ali noc je katastrofa, ranije je tek pred jutro trazila da je stavim kod sebe, poslednjih nedelju dana trazi non-stop, jedva sastavi sat vremena u krevecu, ja sam to prvo pripisivala zubicima i da trazi sigurnost, alinsad me vec nervira, jer ne mogu da se opustim. Inace, mnogo je nemirna dok spava, suta me, sedi, puzi, penje mi se na glavu, baca se i ne znam sta je razlog tome. Jel ima neko slicnog iskustva?
Draga, ja sam samohrana majka. moja Zoe spava samnom od 6.mj. ja sam tako htjela. isto je jako nemirna. al to je do djeteta. ne mogu ni da je pokrijem jer ne podnosi da su joj noge "zavezane".. to je skroz normalno. sto duze bude spavala s tobom bice lakse, obecavam!! svi strucnjaci, inace, savjetuju da dijete sto vise spava s majkom. bude inteligentnije(dodir, zagrljaj), a i raste i razvija mu se samopouzdanje na taj nacin.
što se tecnosti tice, moje dijete je puno pije, ali ja nisam nikako, ni kAo beba ni sad, iskreno. mozda nije najbolje, ali ne fali mi nista. probaj da mu das neki zazvodnjen obavezno domaci sok. ne znam koliko ti ima dijete, ali Ako je vidio da pijes iz case, hoce i on. napravi domaci sok s dosta vode (i ja sam samo sokove pila) i daj mu slamcicu. mislim da bi to moglo da pomogne. obicno ne shvatamo koliko nasi malisani primjecuju nase ponasanje, a posto ne govore ili jos nece, onda ne znamo uvijek sta hoce. mislim da ce ga casa ili neka flasica-npr od onog soka ORANGINA sa slamkom zadovoljiti. moja Zoe odavno pije na slamku iz philipsove flasice za bebe sa slamkom. od 1.rodjendana kad je dobila, ali ima 3 mj.kako odbija i trazi ili flasicu poput orangine i iz nje pije kao sto ja pijem sok, ili sa slamkom. to me spasilo. ne brini, uzima on tecnosti koliko mu trazi organizam, al eto nadam se da ce ti moji savjeti dobro doci. s puno ljubavi, mama Tina ♡
"Majčino mleko je bebi lako za probavu. Ali, kada beba počinje da jede kompleksniju hranu, stomak se priprema za to. Potreba da se mleko vari i razgrađuje u organizmu, smanjuj se. Odjednom, mleko postaje nesvarljivo. Intolerancija na laktozu se povećava i ona nam daje znak da je vreme za mleko – prošlo." Ako mislite da je sve "propaganda" evo vam logicno pojasnjenje zasto ne treba kljukati bebu kravljim mlekom. Mozete napraviti biljna mleka, daleko ukusnija i zdravija od industrijskih u koja, Bog te pita, sta pride stavljaju.
Lijep pozdrav svim mamama.Ima li ko bebu il il iskustva sa motoricnim zaostatkom il ima liko bebu da je prohodala al ne bas sad ono prohodala sa 18 mj.Moj dijecak ima 18 mijeseci i tek sad se poceo pustati sa hpda.


Da li vam je pedijatar rekao da vam dijete motoricki zaostaje,moja djevojcica se pustila tek sa 14mj...i sada sa 18 hoda,msm mogu reci da hoda stabilno...
Mojoj bebi nista ne fali,a duze vreme joj dajemo kravicu.
Kravica umesto kravljeg mleka?
kazu da treba do kraja prve godine, a u drugoj godini samo u zimskim mesecima.
Drage mame i tate,

Do kada ste davali detetu Vigantol? Mi smo zbunjeni jer tri pedijatra imaju, naravno, tri misljenja! Jedan kaze do prve godine, drugi do navrsena 24 meseca. Nasa Petra Leona ima 18 meseci.

Puno hvala!
vigantol Zoe pije kao dodatak ishrani od prvog mjeseca. nista joj se nije desilo. zna se doza koja se daje. 2 kapi dnevno. ja dajem uz vecernji obrok. i nikakvih nuspojava nikad nismo imali..
vidi, moja Zoe ima 18 mjeseci. i dalje joj dajem d vitamin. posebno zimi jer tad upija manje sunca a i hrana je slabija tim vitaminom. tako da ne brini. vitamin D joj ne moze naskoditi i mislim da ga svakako trebas davati svojoj djevojcici. do kad nisam sigurna, nisu mi rekli, ali kad sam pitala rekli su da ne prestajem posebno u zimskim mjesecima i onim bez puno sunca. ne plasi se. sve najbolje od srca, mama Tina
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »