Komentari za tekst "Čega se trudnice plaše?"

Komentara
28
Ostavite komentar
ja sam dobila bolove petak navece i tek u jutro sam otisla na kliniku u pola deset mi ukljucili infuziju tek se navece u 18 i 20 porodila najgori su bolovi kad beba treba da izadje jos mi je doktor puko vodenjak tad su uzasni bolovi nastali
Mislim, naravno da je sve individualno, a ja sam samo opisala svoje iskustvo! Naravno da svaka zena drugacije dozivi porodjaj! Naravno, one koje imaju negativan stav i upadnu u paniku cesto imaju losije iskustvo. Treba zadrzati prisebnost. Ja sam npr. pocela da se poradjam u 21:30h, bila sam otvorena potpuno, 10 prstiju u 3h izjutra, ali vodenjak nije pukao i beba se nije spustala. Jedan vremesni dr se usudio da mi probusi vodenjak tek u 9h ujutru, bojali su se komplikacija jer sam izgubila dve trudnoce pre ove i niko nije hteo odgovornost, ali se beba i dalje nije spustala. Konacno, posle pola sata, kad se beba jos nije spustala i pre napona, jedna babica me je posavetovala da pocnem da guram, sto sam ja i ucinila uz jake bolove i krvarenje (posle porodjaja sam imama 2,7 eritrocite-anemija koju sam lecila 3 meseca) . Sta je poenta: To da se nisam gubila, da sam pravilno disala, da sam trudila da se opustim i dremnem izmedju kontrakcija, sto mi je i uspelo. Kao osoba sa teskim iskustvima pre ove trudnoce, ovom trudnocom visokog rizika i ne bas jednostavnim porodjajem psihicki sam pobedila i porodjaj mi je i pored svega, prosao dobro i prilicno bezbolno! Moj savet je da se pokusa izbeci panika i negativnost!
Pa ne bih se bas slozla da su kontrakcije kao menstrualni bolovi. Sve zavisi od slucaja. Ja sam bila 7 sati na porodjajnom stolu i raspadala sam se od kontrakcija. Onakve bolove ne bih pozelela ni najgorem neprijatelju. I posle tolikog mucenja zavrsila sam na carskom rezu jer se beba nije spustala a ja sam pocela da krvarim. Opet ponavljam sve zavisi, neka zena se bas namuci a neka prodje bez vece muke.
Ja sam se porodila prirodnim putem pre godinu ipo! Toliko sam se plasila porodjaja da je to bilo strasno,ali kada je taj trenutak dosao dobila sam neku neverovatnu snagu,bila sam toliko smirena i pribrana da prosto ne mogu opisati.Kada sam usla u porodjajnu salu smejala sam se i salila sa doktorima i babicama. Sami bolovi i porodjaj mi nije bio toliko bolan s'obzirom kakve sam price sve slusala.Porodila sam se u roku od 2 sata od ulaska u salu i rodila mog predivnog andjela,moju Nevu.
Zaklina sve je individualno,tako da ti je moj savet samo hrabro,pozitivno pre svega i slusaj sve sto ti kazu i sve ce biti u redu. Srecno! :-))))
Draga Zaklina, pise ti mama koja se poradjala proslog avgusta 12h i izgubila pri tom 12kg, ali dobila pri tom prelepu devojcicu! Hocu da ti kazem da sam ja za tih 12h izmedju kontrakcija i dremala, uopste nije strasno, kontrakcije su ti kao menstrualni bolovi, a jako su bolni onih par minuta kad guras bebu, ali uz tebe su lekar i babice i brzo prodje, a najbolji je epidural, ako hoces (ja se porodih i bez njega ;)! Elem, ne boj se, nista strasno, vezbaj pravilno disanje i pozitivno razmisljanje, meni je to pomoglo da mi porodjaj ostane u lepoj uspomeni i da pozelim da sto pre dobijemo jos jedno detence, ako Bog da!
Srecno i samo hrabro!
Moze li mi neko reci koliko boli taj porodjaj? Otprilike?
i ja mislim da je seks posle porodjaja neuporedivo bolji nego ranije
SEKS POSLE POROĐAJA JE NAJLEPŠI, VAU
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »