Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
ttguj
Pozdrav devojke ! 17 sam nedelja ,radila sam bris ,i imam kandidu. Doktor mi je rekao da uzmem Makmiror vaginalete ili Klotrimazol(Canesten) . Da li je neka imala slicno iskustvo i sta je koristila . Pozz
Ja imam i trenutno koristim Macmiror, 12 tableta. Ostalo mi je jos 3, pa onda opet bris da vidimo da li je delovalo nesto..
koristim vag.provjerila kod vise gin.podrzavaju koristenje u trudnoci nadat se najboljem.sretno😘
Ja sam imala..koristila sam Canesten , svako drugo vece
Pozdrav. 😊 Sada sam 17 nedelja. Htela sam da pitam kada se osecaju bebini prvi pokreti? Inace prva trudnoca. Hvala
Bisa ja sa. 17 sedmica i osjetila sam lagane udarce al jako njezne ne jos stalno..samo ponekad kad bas mirujem..sad ce to jos malo postati jace i intenzivnije 😊
Ja sam u prvoj trudnoci prve pokrete osetila u 20. nedelji. Neko oseti i ranije, a neko i kasnije. Sve je to individualno.
Zdravo drage mame,
ovo mi je prva trudnoća i dosta sam čitala o problemu sa stolicom zato što sam imala isti, naime zatvor koji je trajao i po 5/6 dana, užasni bolovi, naprezanja, itd. Ginekolog mi je rekao da se sve može regulisati ishranom, u šta naravno nisam verovala, jer sam ishranu skroz izmenila, a problem je ostao. Možda ovo pomogne nekome pa sam se zato odlučila da vam pišem.
E ovako, pila sam i Laxomucil i Dontat Mg vodu i sirup Laktuloza Rp, jela šljive, kruške i na kraju kupila glicerinske čepiće, koji pomognu da sebi trenutno olakšate situaciju (uz plakanje od bolova na wc-šolji pri pražnjenju), ali nisu trajno rešnje.
Odlučila sam na kraju da ubacim doručak i da za doručak jedem sledeće:
1 kašičica mlevenog lanenog semena
4 supene kašike žitarica (ovsene, pšenične, speltne, ražene i još jedne, imate taj mix u DM-u da kupite)
Sipate mleko (intolerantna sam na laktozu, pa je to obično bademovo, kokosovo ili slično "mleko"), to odstoji 10-ak minuta, zatim ubacite šta god volite da jedete (sveže voće/ čokoladni muesli/ ekspandiranu pšenicu..) i zaista je lek protiv zatvora! Popijem jutarnju kaficu, idem u wc, doručkujem i dan može da počne!
Trenutno sam 17 nedelja i već 5 nedelja redovno idem u wc, odlično se osećam i plus u toku dana ne moram mnogo paziti na ishranu, s tim što povremeno ubacim salatu od sveže rendane cvekle uz obrok. Voće ne volim baš da jedem, ali zato jedem puno svežeg povrća, jedno manje parče mesa po obroku i smanjila sam unos hleba, testenine i pirinča.
Trenutno čak pijem Utrogestan 2x100mg i nemam nikakvih problema sa zatvorom, tako da drage mame, ako ništa ne pomaže ovo je sigurica, bar je meni pomoglo.
Veliki pozdrav za sve vas!
Mnogo mi je drago sto sam ovo procitala zato sto i ja imam problem.Ovo mi je treca trudnoca i pre nisam imala problem ali ovo je vec neizdrzivo.Ja miksam ujutru vice sa mlevenim lanom i radi posao ali ne bas stalno.Ja jedino pahuljice mogu da jedem uz vocni jogurt nadam se da ce mi to pomoci.



osjecate li pokrete bebine? Je li normalno osjetiti pa imati par dana bez desavanja. Ja sam osjetila prije tri dana i od tada nista? Ne znam jel da se zabrinem ili je to u pocetku sasvim ok
To je sasvim normalno, jer jos uvijek je trudnoca mala da bi se svaki dan osjetila aktivnost bebe.Svima zelim svu srecu svijeta.❤
I kod mene isto tako, jednog dana osetim pokrete, pa ih ne osecam po 3-4 dana. Isto sam se zabrinula, ali je to valjda normalno. A verovatno se beba i pomera, ali mi ne osetimo uvek. Ja po ceo dan cekam da se “javi” 😄 Nadam se da nemamo brige
Tako je i kod mene pa se pitam da li ke sve u redu ...
da li nekoj od vas rani ova aplikacija? meni uvek pokazuje sa sam jedna nedelja vise nego sto jesam. sada mi pokazuje da sam 17., a ja sam po UZ 16. tj po zadnjoj menstruaciji. kada sam je instalirala od podatka mi je trazilo samo termin porodjaja, nije mi trazilo zadnji ciklus itd.
Tako je u mene isto al ja mislim ako sam nap 16+1 da ovdje odmah prelazi u 17 tj
Mozda si po tvom 16 i neki dan, a ovde pise 17 jer fakticki i jesi usla u 17.nedelju, ali nemas punih 17.
Meni takodje pokazuje nedelju vise, nego po dr. izvestajima, a ukucala sam svoj termin porodjaja. Mislim da tako svima racuna bebac... Ako se ne varam 😊
Pozdrav. Bila sam na redovnoj kontroli, 17 nedjelja, dr mi je rekla da beba ima sjenu na srcu, uputila me na 4d da se to proprati. Jel neko imao slicna iskustva?
Najcesce sve bude u redu, budite pozitivni i javite kako je proslo. Moze biti i da se beba namjestila tako pa da ne vide dobro
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »