Komentari za tekst "Vaša beba u 13. mesecu – 3. nedelja"

Komentara
109
Ostavite komentar
znam da je kasno za komentar, ali možda nekome pomogne! neka deca se protresu kad piške, prođe ih jeza ili tako nešto!
I ja sam to primetila, par puta. Ali ne znam sta je uzrok. Pomislim da nije mozda gladan, jer se to obicno desi kada napravi veci razmak izmedju obroka.
Moj dječak je prohodao sa devet mjeseci i on više ne hoda nego trči 😁 Voli da se penje na sve što stigne ali dobra stvar je da je naučio kako da silazi. Što se spavanja tiče budi se jednom po noći i onda mu ponudim vodu, napije se i nastavi da spava tako da smo dobri i sa spavanjem. Od riječi zna reći mama, tata, baba, njam njam, pa pa a sve ostalo priča ali nekim svojim jezikom 😁 Imam veliki problem kada ga presvlačim i uvijek je borba. Previše je nemiran i bukvalno se borim sa njim svaki put kada mu mijenjam pelenu ili kada ga oblačim. Ništa ne pomaže, ni priča, ni pjevanje, ni glupiranje. Sva se preznojim dok to obavim i ruke me zabole od borbe sa njim. Da li neka mama ima sličan problem i neki savjet kako je možda uspješno riješila to? Pozdrav za sve mame i puno zdravlja i sreće vama i vašim mališanima želim.
Imamo isti problem sa presvlacenjem, takav je od rodjenja. Baca se, udara nogama, promeniti mu pelenu je pravi izazov. Nadam se da ce prestati kad malo poraste I skapira da tako mora.
Nie kazuvame mama baba ne ajde tate
Sta napisa zeno 😀
Moja curica zna da kaze NE kad joj npr kazem aj na spavanje :D zna da kaze DA kad je pitam npr hoces breskvu.. zna da imitira pile (pipipi) krava (mu) kuca (av).. zove me mami, tata,baba, deda, uja (ujka) opta (lopta) .. mimi (mini maus) ... Dize ruke kad cuje muziku.. hoda ,trckara posto je sa 11 mes.prohodala. od osmog meseca je stavljamo na nosu i vice nona. Kaki nekad i u pelenu ali retko. Ono sto me brine je to sto nije druzeljubiva, na igralistu bezi od druge dece,obavezno uz neku igracku i ne da nikom.. kapiram da ne mogu da se zaigraju,jos su mali,ali volela vih da znam da li se plasi dece pa zato bezi od njih..ne znam.. kakva su vasa deca po tom pitanju?
Proći će je, ima vremena kada će se družiti. I moja oba sina su se isto tako ponašali pa su prestali, prolaze kroz faze.
Bas kao i Vaša djevojčica Majo. Potpuno isto se ponaša na igralištu. Sve očekujem da će proći i početi da ostvaruje kontakt sa njima.
Jel ima neka mama da i dalje nije prespavala noć ? Ja ću uskoro poludeti ! Evo skoro 14 meseci , a on se i dalje budi . Nekad jednom , nekad 10 puta ! Ne sisa od 10og meseca, neće vodu, ne plače ... samo čujem Mamiii, i moram da ga uzmem, par minuta nunam i on zaspi.
ni mi jos nismo prespavali noc,uskoro 14m ,sisa,nekada se budi 10x nekada 3.
Vidim da je stari post, ali mozda ce posluziti nekome moj odgovor... Elem, ja sam prestala da ga dojim sa 10 meseci, nakon toga se budio danima, ja ljuljala, vracala i probam jedno vece da ga ostavim sa nama u krevetu u nadi da ce prespavati noc! I da, bingo, to mu je falilo! E, sad, kako ga "izbaciti" iz kreveta, to ce biti pitanje😉
ali spavamo svi kao carevi posle 10 meseci nespavanja.
Majo, sad spava sa nama, i pored mog napora da to ne radim. Ali više nisam mogla da ne spavam. Valjda ćemo ga nekako izbaciti 😉
Draga Tanja, pridružujem se. Nadam se da će do škole početi da spava celu noć. Ne znamo više koju taktiku da primenjujemo ali seckanje spavanja razara nervni sistem.
Nekad ne znam u čemu je caka. Zašto neka deca spavaju a neka ne? Preko dana je super al noću - žurka!
I moj sin se budi nekad 3 nekad 33 puta ... Ali on sisa, mozda zato. Probala sam da mu dajem vodu kad se probudi pa ne ide, sad sam mu uvela kravlje mleko pa to pije nocu kad se budi. Imam i ja dormikind i cini mi se da je sve isto 🤦🏽‍♀️
Isto ubrzo 14 mes. Isto nije prespavao noc. Budi se ili 5 ili 10 puta.
Kad bih dozivela bar to da se probudi 1 ili 2 puta... 😐
Isto ne trazi nista samo kmeci.
Na ivici ludila.
Skoro sam kupila dormikind homeopatske tabletice (sada imaju novi naziv), za bolje spavanje. Biljne su. Dobila sam da lakse zaspi i ima cvrsci san, al se i dalje budi non stop.4
Moj decak je bas zadovoljna beba. Nije besan,naporan,razdrazljiv. Neumoran je,brz ali jos ne hoda sam. Uz namestaj i uz nasu pomoc. Kada setamo vrti nas u krug. Jos je nestabilan kao Bambi na ledu. Obozaava da ostvaruje kontakt,pa tako dok setamo zaustavimo se bukvalno sa svakim ko prodje. Prica po ceo dan,ne zatvara usta ali nista smisleno ,nesto na svom jeziku. kada mu kazem da uzme loptu,tacno zna sta sam rekla ali jos uvek bas nista ne ponavlja. Ne brinem. Moj brat je peogovorio tek sa dve godine. Ja sa 11 meseci,pa sta. Imam prijatelje koji imaju blizance,devojcica prohodala pre prvog rodjendana,decak sa 18 meseci. Najvaznije da su nam deca zdrava,sve ostalo je nevazno. Ali normalno je da brinemo,da ne mozemo da docekamo neke stvari. Samo da se jos pohvalim da zna sam da se zaigra,igra se i po sat vremena. Ne pustam mu pesmice ali kada mi gledamo tv. cim cuje reklaaame odlepi,nista ga tada ne zanima. Izbegavam i da gledam Tv. ali ne mogu bas da skroz izbacim tu naviku.
Majo, saosecam sa Vama. Isti slucaj i kod nas, vise se ni ne nadam prespavanoj noci. 😊
Blago vama...Moj se igra sam 2 sekunde. Ne znam sta je mir a ni san jos uvek... Budi se 100 puta nocu...
Trči, već dugo hoda... slaže drvene kocke, ispituje delove npr. svog malog trocikla. Hvata sitne stvari sa dva prsta. Poklopac stavlja na flašu pažljivo. Pije sam iz čaše obema rukama, naravno moja ruka je odmah ispod čaše jer ne zna artikulisano da je spusti zna samo da pije i odmakne od usta, posle toga potop. Posmatra drugu decu na igralištu pokušava da ostvari kontakt. Motorički vrlo spretan. Sa druge strane zna da kaže samo tata, mama samo kada plače i trebam mu. BR BR je voda. Ponavlja BA BA mislim da nije vezano za osobu već onako, deli slogove. Ume da me uzme za ruku i odvede da mi pokaže šta želi. Ali što se tiče govora to su samo neka nerazumna brbljanja za sad. Rekla bih da razvijaju obično jednu dominantnu sposobnost prvo. Ili je motorika i hod ili je verbalno. Takođe moj bebac ima pažnju ali brzo mu dosadi da sedi sam i traži društvo. Nikad nisam mogla kao što sam videla da druge mame mogu svoje bebe, da jednostavno ostave da se igraju i zabavljaju sa nečim jako dugo same. Moj bebac je još u stomaku bio jako nemiran. Izgleda da bebci imaju vrlo raznolike naravi i svako svoje prioritete i da ne treba da brinemo previše. Posle nekog vremena gledanja crtaća prestala sam u potpunosti da mu puštam jer sam primetila da je nervozniji, neraspoloženiji i ima malo pažnje. Drugim rečima pokvare čitav dan ti crtaći. Nisam neka radikalna majka, ali verujem da ih treba držati podalje od bilo koje vrste ekrana. Moja beba je po prirodi živa i nervozna pa se na njoj više vidi, ali moguće je da čak i kad se ne primećuje pravi veliku štetu. Pa možda bolje sprečiti nego lečiti. Pišite mame svoja iskustva dosta znači onima koje dolaze tek ovde gde smo mi već stigle.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »