Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3023
Ostavite komentar
Cestitamo!
Cestitam,nek je ziva I zdrava :) a tebi brz oporavak :)
Zdravo trudnice, desava li se nekome da vas bole koljena pogotovo ujutru kad treba da se ustane iz kreveta ili da cucnem bole katastrofa, ok za kukove i taj dio vidim da se dosta vas zali i da je normalno, za ovo nisam bas procitala..inace da napomenem da bas dosta oticem pa nzm da nije zbog toga nesto.. ?😏
Mene kolena ne bole, ali je vrlo moguce da je zbog tezine i da ce proci posle porodjaja. Ne verujem da je zbog oticanja.
Kako krecu kontrakcije. Ja dva dana uvece osecam bolove kao kad treb da dobijem, ali samo napred, ledja me ne bole. Taj bol se dva tri puta desio sinoc pa sutradan gotovo u isto vreme jos dva puta. I to je. I stomak mi se spustuo. Sinoc je prestalo kad sam sela, a danas ne.
Evo isti slucaj, vec 7 dana bolovi u donjem dijelu stomaka, ledja i udara u noge, svako 2 do 3h i traje nekad 1h a nekad 1,5h... Doslovno me rasklapa, otvorena sam 3cm za sad, na ctg kontrakcije su pokazivale 55 jacinu... I svaki dan se vrti sve isto... Nezz kad ce beba, do termina jos 9 dana ❤️
Ja evo nedelju dana osjecam bolove u krstima povremeno i kontrakcije i ctg mi je pokazao kontrakcije.. Ali to se desava 10ak puta u toku dana, nije u pravilnim intervalima tako da ja cekam te 'prave' bolove 😀 i da, otvorena sam dva prsta..
Cao zene da li neka od vas ima bolove u preponama? Ja imam jako velike bolove, ne mogu da sedim, a dok lezim jedva se okrenem sa jedne na drugu stranu.Da li se to jos nekome desava?
Rado jel si se porodila?
Takode i ja.Imam osjecaj da se raspadam ...
23.8 termin isto tako. ponekad mislim da pucaju kosti kad hocu da se okrenem ... nekad rukom moram podic nogu jer me boli. kad hodam dobro je ...
Mene isto boljelo i prestalo samo od sebe
Dali se koja susrela sa svrabom-sugom u trudnoci?
Koliko je oporavak trajao i sta je koristila?
Da li si sigurna da je suga? Jer ako ti je dr ustanovio, onda je trebao i terapiju da ti da, a ako nisi bila kod dr mozda nije suga u pitanju nego neki ekcem ili nesto slicno.
Cao žene, možete li mi reći kako se utvrdi da li neko ima usku karlicu ili ne? Mene još nisu vaginalno pregledali, ali sam gradjom sitnija, pa me zanima da li to automatski znači da mi je karlica uska?🤔
Nije mi jasno ako tek pred porođaj uzimaju mere, šta im znači i da utvrde da je baš uska karlica, a porodjaj počeo? Kasno bi bilo za CR.
Uzimaju se karlicne mere, kad vas prime na odeljenje :)
ako mi neko moze reci da lu se sme voziti biciklo u ovom periodu? inace sam aktivno vozila medjutim negde u sedmom.mes sam prestala jer mi je dr preporucila mirovanje. sad kad sam bila na kontroli zakazala mi je za nedelju u bolnicu pa me interesuje da li bi mogla tj smela jednu laganu voznju? da napomenem da mi je sada rekla da mogu da se vratim aktivnostima jer je porodjaj blizu. slicna iskustva molim 😊
Sto je meni moja komsinica rekla "sta jases to dete?"..
U principu nije preporucljivo jer se beba vec spusta polako u porodjajni kanal.
Ja sam pre 10ak dana sklonila bicikl.
Termin mi je 26.8. Ali mi je carski zakazan za 20-21.8.
da li ima neka trudnica da je cula za DIANATAL GEL dr mi je to predlozila za laksi porodjaj jer sam se sa prvim malo teze porodila . pa da uzmem. ja sam obisla par apoteka u zrenjaninu nikad culi za to. e sad to je u kutiji od nzm koliko tuba a meni je dr rekla da treba 2-3 a pakovanje je 13h valjda pet tuba. da li neko zna gde ima da se kupi u zrenjaninu???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »