Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Bebu već od tri meseca smeš da staviš u polusedeci položaj. Stavi joj jastuke iza ledja i neka bude blago zavaljena (ne baš da leži, a ni da sedi)
Staviš bebu da leži na jastuk i tako je hraniš 😊
Pozdrav, kada je vreme bebama za uvodjenje kasica? Nas pedijatar savetuje sa 4ipo polako da se krene.
A nas kaze ni slucajno pre 9 meseca 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Moj pedijatar je za to da se cvrsta hrana pocne uvoditi sa 5 meseci. Prvo pirincane i kukuruzne kasice, pa potom povrce i na kraju voce. Ja cu tek tada poceti da dajem kasice😊
pozzzz... kad ste vase bebe pocele da stavljate u sjedeci polozaj ? mojaa za 2 dana aBd puni 4 mj.
Nama je pedijatar na kontroli sa 3,5 meseca rekao da sme polusedeci polozaj, nikako jos u sedeci
beba sme u " sedeci polozaj " sa punih sest meseci..nemojte je stavljati pre toga,niti forsirati...pogotovo bez oslonca iza ledja
Drage mame, upomoc! Beba za 7 dana puni 4 meseca. Jako lepo napreduje, sve je ok. Ono sto je veliki problem je njeno spavanje po danu. Pred svako spavanje, ona kenjka,place i ne moze da zaspi dok joj malo ne dam da siki. Onda zaspi i spava najduze 45min. Uvece je ostavim u krevetac i bez problema zaspi sama. Kako da regulisem ovo dnevno spavanje?
Moj bez problema zaspi sam u krevetac po danu, ali uvece mu uvijek treba malo njeznosti, pa legnemo zajedno u krevet i prislonimo lice jedno pri drugom i tako zaspe...
Vjerovatno je kasno za komentar, pa ostavljam odgovor za slucaj da još neko ima isti problem. Istu situaciju (kratak dnevni san, plac pred spavanje) sam rijesila tako sto pratim bebu i ne dozvolim da se umori i samim tim pretjerano unervozi, pa pocne da place... Maleni tri i po mjeseca preko dana budan najvise dva sata, posle sat i po dam da sisa, cisto kako bih provjerila da li mu se spava. Na prvo budjenje (nakon pola h, 45 m) dam da sisa. Ako je naspavan probudi se i raspolozen je, u suprotnom, ako mu nije dovoljno sna, nastavi da spava. :)
Kod nas je slična situacija, noću krevetac a danju gde stignemo. Mada se mnogo ne uzbudjujem zbog toga. Probaj polako da legneš pored bebe, maženje I tako. Samo opušteno, neka je ono samo zdravo sve ostalo će doći na svoje mesto. Pozdrav
Oa zaboga daj joj da sisa,je li to toliki problem. Pazi molim te da je ne navikneš na previše ljubavi. Jadno dete,sa 4 meseca se uspavljuje samo.
Poenta moga pitanja je bilo kratko dnevno spavanje,a ne sisanje.Zao mi je sto vas je moje pitanje toliko iznerviralo. I dete nije jadno, nikada nije zaplakalo kad ga stavim u krevetac, prosto smo tako navikli da spava uvece. Zato vas molim sledeci put birajte reci ili jednostavno nemojte da se ukljucujete u diskusiju,ako vas to toliko nervira.
Happy sleeper je knjiga koju čitam toplo je preporučujem ukoliko vam je engleski dobar možete je besplatno čitati na aplikaciji Scribd.
Ukratko, poenta je da bebu nakon buđenja na svakih 90min stavite u krevetac da spava jer bebama do prve godine koncentracija opada nakom 90 minuta.
Ja sam sa mojom bebom testirala savet iz knjige i u 70% slučajeva upali. (pričam o dnevnom spavanju)
Nekad zaspi nakon 90 min nekad nakon 3 sata po buđenju.
Pa eto savet. Nakon jutarnjeg buđenja izmerite tačno 90min i videćete da beba počinje da bude nervozna i kenkava a to je zato što joj je koncentracija naglo opala i potreban joj je odmor a bebe ne umeju same da se uspavaju.
Kod NAS uspevaju saveti, ako neko proba nek napiše iskustva 😀
Srećno
Moja beba prespava celu noc ( od 9 uvece do 7 ujutru), a preko dana vrlo malo spava. Dremne pola h, ili dva puta toliko i to je to. Pretpostavljam da mu je to koliko spava sasvim dovoljno, sto su stariji, manje sati provedu spavajuci. :)
A da, preko dana zna po 2 sata da sisa i spava, ne pusta mi dojku. Cim se izvucem, on se probudi i trazi jos, a posle bljucka.
Imamo isti problem, s tim sto moj bebac i nocu zaspi samo ako sisa, a 25.puni 4 meseca :)
I mi imamo isti problem, samo sto mi nunamo duze nego sto spavamo, spava po pola sata, i posle nece ni da spava, a place, grceve nema, a u savetovalistu su nam rekli da proredimo sisanje na 4 sata jer beba napreduje i vise nego sto bi trebalo za njen uzrast, a halapljiva je ne zna kad je dosta, i sad se mucimo
vidim da mu je potrebno jos sna ali iz nekog razloga se stalno budi, kazu takva je beba, spava koliko mi je potrebno, mada kad uspem da ga prevarim malo da duze odspava, sto je retko, vidi se da je raspolozen, odmoran, ovako...
Pitala sam dr kad smo bili na pregledu,ona kaze da je to faza koja je u tom uzrastu normalna...Ali,moja beba i dalje place i kenjka pred svako spavanje i moze samo da je sika ili duda smire...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »