Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
Pa materica je jos uvijek u visini pupka, ne mozes osjetiti bebu iznad pupka nikako.
@Marija to je individualno pogotovo u prvoj trudnoci. Ja sam tek u 20 nedelji shvatila da to sto osecammod 17-18 je beba i to kad sam poredila sta vidim na uz i osecam :)
ajme meni je 21 tjedan joa nista ne osjetim pa me to zabrinjava
Pozdrav. Razlog tome je sto će maternica tek sad doći do razine pupka, pa kako beba bude rasla tako će i maternica se dizati i sve vise će se osjetiti pokreti iznad i ispod i svugdje 😂
prva mi je trudnoca, u 21 sam nedelji posle odnosa sam primetila rozikasti sekret na kratko i ujutro braonkast, bila sam lekaru i rekli su mi da je to od odnosa.
dali mislite da moze da nastane problem?
Ne, ali nemoj da imas odnose.... Ja sam poslije 6og mjeseca imala strasne bolove poslije odnosa i nisam ih vise upraznjavala... Nema potrebe da rizikujes...
Zdravo!
Da li neka trudnica koristi Fraxiparin?
21. sam tjedan i koristim Clexan 0.4.
Pai1 4g/5g heterozigot i MTHFR heterozigot
Ja u prvoj trudnoći nisam nista koristila, i imala sam spontani..
posle njega sam radila sve moguće nalaze, i na kraju imam trombofiliju.. I sada sam 21 nedjelja trudnice i primam Clexan 0.4 svaki dan do kraja trudnoce.
Treba samo redovno kintrolisati D dimer da se vidi da li raste.
Koristim ja. Koristila sam ga i u prerhodnoj trusnoci. Ukoliko nisi radila nalaze na trombofiliju,bilo bi dobro da uradis i zbog sledece trudnoce. Ja sam radila i imam trombofiliju. Trenutna doza mi je 0.6. a D -Dimer je 1.11. Koliki je tvoj D -Dimer?
Prva mi je trudnoce pa sam htela da pitam malo pre sam osetila kao nesto da gmize po stomaku na desnoj strani da li je to beba ili?
Moguce je. Tako je i meni bilo prije par dana, samo na lijevoj strani. Decko je, pa kod mene bapske price ne drze vodu. 😂
Bapske price kazu ako osetis prvo sa desne strane bebu onda je decak 😀
Pozdrav trudnice.
U 21.nedelji trudnoce sam a dr. jos uvek ne moze da mi kaze pol bebe,a bas je gledala izmedju nogu i lepo se videlo. Da li mislite da je to do strucnosti ginekologa ili je nesto drugo u pitanju?
Takodje mi je rekla da imam placenta previju.A na kontrole sam pocela da idem od 15.ned. i nisam radila nikakve prenatalne testove koji se rade na pocetku.
Koliko je bitno da se uradi 3D ultrazvuk,ako mi je dr. rekla da je sa bebom sve u redu.🤔
Meni su isto tako gledali pol i nisu videli nista pa zbog toga je rekao da misli da je zensko. Pol se najbolje vidi izmedju 6-7 meseca tako mi je dr rekao.
Ja sam isto 21 nedelja i kod mene nije se video pol bebe posto joj je pupcana vrpca bila izmedju nogu. Pa za te testove se konsultujete sa vasom doktoricom. 3d ili 4d uz je sqmo uz u boji. Bolje radite expertni uz. Na taj uz doktor gleda svaki organ posebno sve posebno a radi se od 22 do 26 ned. Ja sam isla sa prvim detetom i sad cu da idem sa drugim. Samo opusteno i srecno 😁
Da li je neka zenica vec kupila neke stvarcice za bebu ? Mene osudjuju da je rano, a kupila sam samo dva bodica jer su mi bila preslatka. Kazu da ne valja pre rodjenja ali zar nije bolje vec imati spremljeno nesto ?
Tako su i meni rekli :" Nemoj,rano je. " Babske price, ne valja da majka kupuje bilo sta prije rođenja, ni pripremat, gluposti. Zivim u tuđoj zemlji, nemam nikog svog. I ko ce mi kupit ?? Sta cekati? Boga mi,sve Hanka.
draga moja ja sam kolica kupila ☺
sa prvim nisam nista imala na vrijeme, poslali me u bolnicu lezajuci i rodim, jedva da smo imali nesto kuci.. bukvalno razocarenje kad sam dosla pampersa nemam ☹, sve cekajuci.. a sta cekajuci? nemam pojma
Doktorica mi je dala Gino-daktanol za kandidu .Medjutim pise u upustvu da se sme koristiti samo u prvom trimestru trudnoce. Veceras pocinjem sa koriscenjem pa bi mi znacilo necije iskustvo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »