Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
720
Ostavite komentar
Ja mojoj bebi od 5 ipo mjeseci dajem tri cvrsta obroka i tri mlijecna.Cvrsti obroci su obilni i uvijek sve pojede.To sam joj uvela oko petog mjeseca.Doktorica je rekla cim se uvede voce i povrce koje smije u tom uzrastu da slobodno moze po 3 obroka da ima.Ujutro joj dajem mlijeko oko 8 kada nastavi da spava.Oko 12 voce,posto je voce ne zasiti posle 2h joj dam mlijeko,zatim za rucak povrce.Uvece joj uvijek dajem milupa zitarice ili hipp od jabuke.U snu mlijeko.Nije bucmasta uopste s obzirom da toliko jede 😆
Draga Marija kakav je to raspored obroka djetetu od 6 mjeseci?
1-2
Jedan.
5-6h ujutru podoj/formula
do 9h pirinacna kasa, proso, palenta + mleko
10h vocni sok od jabuke
12-13h krompir, tikvica, sargarepa, brokoli, batat..+ mleko
16h vocna kasa jabuka, kruska, breskva
19h zitarice kasa ili griz + mleko
21h podoj/ formula
2
mamee moze li neka od vas da me posavetuje u vezi kaslja kod bebe od 5 meseci i 3 nedelje? suv kasalj, nema temperature, beba vesela sisa dobro sada i rucka. imamo mnogo slajma koji izbacuje preko stolice i retko povracanjem. ali kasalj ostaje. pluca cista. ispirem nosic fizioloskim i pumpicom a on tada vristi ko da ga davim.... zna li neko sta treba da radim da bi prestao kasalj?
Meni su u apoteci dali sljezov caj. Po nekoliko kasicica dnevno nama je pomoglo.
Mojoj bebi je krenuo suv kasalj koji je postao slajm..i morao je da se inhalira sa fizioloskim i berodual kapi(po receptu doktora) kasalj prolazi,sekret izbacuje na nos ili kroz stolicu :)
Postovani,
volela bih da se javi neko ko je imao problem kao mi ili ga ima. Naime,beba je od rodjenja dojena i lepo napredovala uz bljuckanje u mlazevima koje se nije odrazilo na kilazu prva tri meseca. Negde blizu cetvrtog meseca mleko mi se smanjilo drasticno i od tad kombinujemo dojenje i aptamil AR,s tim da moje mleko,bilo izmuzeno,bilo da sisa,uvek mnogo izbaci. Volela bih samo da dojim,znacio bi svaki savet. Da li da nosim mleko negde na testiranje ili tako nesto.
Isti problem,sad vise nije ni opcija da je stavimo da lezi pod uglom jer se okrene i ispovraca se cela... Bas se vidi da se muci posebno uvece,sve imam osecaj da su grcevi ali onda se ispovraca pa joj bude bolje...
Ako je mleko bele boje znaci da je punomasno i dovoljno kvalitetno za bebu. Čim pocinje da menja boju i ide ka providnoj znaci supotno a to da mora na dohranu bez obzira sto imas mleka. Nije bitna kolicina mleka vec sastav i kvalitet.
Hvala,Lena,na savetu,ali sad vise nije samo pitanje kolicine,vec i kvaliteta,previse sam izmuzla tog providnog mleka. Izdrzali smo punih 6 meseci,od toga mesec dana izmuzanja volela bih da je i vise,ali tako je kako je. Lepo je i pohvalno sto je vas pedijatar jedan od onih koji na takav problem odgovara resenjem,a da to nije uvodjenje adaptiranog mleka. Drago mi je da ste vas dvoje uspeli,uzivajte,pozdrav. :-)
Zdravo, meni je mnogo pomogla kombinacija Hippovog caja za dojilje i Fitolat tableta, imam mnogo vise mleka, kao i to sto sam pocela bebi da nudim obe dojke u jednom podoju. Razumela sam da zelis da povecas kolicinu mleka, pa ti mozda ovo pomogne :) inace, sve mi je to savetovao pedijatar. Pozdrav!
Pokusavala sam sa izmuzanjem mesec dana,islo je nekako,manje je bljuckala,ali sad je mleko postalo providno,tako da smo odustali. Sad smo 6 mes 2 ned, ruckamo cvrstu hranu i aptamil AR. Ali sad nam je problem sto treba piti vodu,a ona svaki put kad je popije povrati je i povrati malo tog sto je poslednje pojela,katastrofa,ne znam sta da radimo. A sad mora piti vise vode,jer jede cvrstu hranu i adaptirano mleko.
Dojim bebu od pocetka i mucimo se sa bljuckanjem. Beba lepo napreduje svakog meseca, vesela je i sa puna 4 je udvostrucila tezinu sa rodjenja... Dr nikada nije pridao znacaj tome, rekao je da ce se smanjiti uvodjenjem cvrste hrane i tako i jeste. Posle kase ne bljucka, a uveli smo kasu pre par dana... Koliko sam primetila njeno bljuckanje je obavezno kada nadodje puno mleka. Po sat vremena smo je nosali uspravno posle obroka po savetu dr jer bi se u suprotnom jako brzo izbljuckala.. E sada je teska pa to vise nije izvodljivo ali se bljuckanje svakako smanjuje.
Naš pedijatar je specijalista gastroenerolog, i savetovala nam je da bebu nikako ne nosamo nakon obroka. Dušek je podignut pod uglom od 30° i nakon svakog obroka lemi na levom boku bar po 20-30 minuta. Bljuckanje se znatno smanjilo, posle nekog vremena prestalo
Moja beba ima pet ipo meseci, prestala sam da je dojim sa mesec dana zbog povracanja i bljuckanja, tj refluksa. Savetovano mi je od strane jednog pedijatra da se strpim do 4.meseca i da ce se to regulisati, dok mi je drugi dr rekao da je to glupost i da prekidam podoj i ubacim mleko sa AR formulom jer je refluks jako bolan i neprijatan. Npr, pokusajmo da povratimo po 20-ak puta dnevno i da nam se taj sadrzaj zadrzava u jednjaku pa cemo razumeti. U ponedeljak idemo kod treceg, strucnog dr, da vidimo sta cemo dalje, jer beba slabo dobija na kilazi a refluks se nikako nije stabilizovao a savet tipa-to nije nista, proci ce-mi nije prihvatljiv vise jer ne mogu vise da je gledam kako se pati i trpi bolove.
i moj bebac isto tako. s tim sto ja imam dovoljno mleka. prva 3 meseca je napredovao po 1kg a od tad po 400g . Dr kaze da je bitno da je veseo, da hoce da jede. Uskoro puni 6 meseci i tacno je udvistrucio tezinu ,;tako da nema razloga za brigu. Ponekad izbaci i kao slajm uz mleko....Receno nam je da bebe sekret iz nosa izbacuju kroz stolicu ili povracanjem.
Mislim da bi bilo najbolje da se obratite savjetnicama za dojenje, ima njihova fejsbuk stranica. One su pune iskustva i podrske, sigurna sam da ce vam pomoci
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »