Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Cao mame. Moja beba za 10 dana puni 4 meseca. Pre jedno 20-tak dana pojavio se ekcem, bili smo kod koznog. Dala nam je neku kremu, to smo mazali, pomoglo je trenutno ali kako smo prestali da mazemo jer nam je rekla samo 4 dana tako je opet pocelo da se pojavljuje. Da li se neka mama susrela sa time i da li joj je nesto pomoglo?
imam djecaka 2.5 god odmah s mjesec dana dobio ekcem..mi smo od nase pedijatrice dobili kremu koju naprave u ljekarnoj mazali 5dana poslije tog ekcem se nije vracao a do tada muke i muke smo prosli
I nama su pomogli od avene proizvodi. Na pocetku smo koristili afloderm i pantenol i nista nije pomagalo, cak je dermatolog galamio i rekao da se smije samo par dana mazati time.
Ipak smo promenili dermatologa. Bili smo u KCS za sada se povuklo sve. Dala nam je da mazemo Afloderm, Gentamicin, Sinoderm. Naizmenicno ruke stomak ujutru, noge ledja uvece sinodermom. Gentamicin po glavi , a Aflodrem po licu i vratu. Exsomega kremuza negu. I Exsomega kupku..
Videcemo sta ce biti dalje. Za sada daje rezultate.
Moje dete od 5 godina ima ekcem od 6,7 meseca... Za to se koriste posebne kupke, kreme za mazanje, ne sme jak prasak i omeksivac i uvek isti koristite. Mi koristimo od Avene uljanu kupku i kremu za telo, za atopijski dermatitis iliti ekcem. U najgorem slucaju se koristi Elocom mast koji sadrži kortikosteroide ali ne duze od 7 dana i ne cesto. Najbitnije je da pronadjete pravog dermatologa. Nekima je pomagala i obicna nevenova krema,nama nije. Mora imati i poseban sapun za lice, mi smo uzimali od La Rosche-Posay sapun i kupku za svaki dan njihovu.
Moja beba je danas napunila 4 meseca, vec mesec dana cujem kako joj levo koleno pucketa, ali ne svaki put kada savije nego s'vremena na vreme, na kontroli sam pitala pedijatra ona kaze da to nije nista opasno kada bebi pucketaju zglobovi, ali mene i dalje brine. Da li je neko imao iskustva sa tim?
Moja beba takodje ima 4 meseca, ja sam kod njega primetila da mu pucka nogica u zglobu, stopalo. Mislim da nije to nista zastrasujuce 😊
moja beba sisa i jednu flasicu dohrane uzme uvece vec dva dana nije kakio i bas se muci ,vidim,a prducka normalno ovako preko dana raspolozen a uvece ne bas..S tim da tepa ruke u usta bas i nos mu je zapusen cistim fizioloskim...ne znam da li je to normalno do sad je sve lepo kakio...
Meni bebac nije kakio dan i pol i doktor nam je rekao malo pavloviceve u guzu i tako je i bilo. Stavite jednom,dvaput i vrati se u normalu.
Samo uzmi neki probiotik za bebe, i meni se to desilo, ali za dva dana po uzimanju waye, sve se vratilo u normalu
Dajte bebi malo vode, ako pije dohranu, odmah nakon nje dajte kasicicu, dve 😊
Sve je to normalno, majcino mleko se ponekad 100% svari, pa treba vremena da se nakupi ostatka od dohrane, i moja tako nije kakila po 4-5 dana, pa se onda odjednom ukaki do grla 😅 masirajte joj stomacic, i moze Espumisan za bebe da izbaci gasove. Pozdrav!
Da li je moguce da beba ima zelena stolicu od D3 kapi, vec 7 dana.. A sve ostalo je ok, samo vidim da se bas muci oko tog prduckanja
Mame, bebac ima 3 meseca i 3 nedelje i na pregledu su nam rekli da ima hipertinus misica. Da li je neka mama imala takav problem sa bebicom?
Danas smo bili kod neonatologa i pokazala nam je vjezbe tj kako da ga stimulisemo da otvara sakice. Dr ne primjecuje nigdje hipertonus osim tih stisnutih pesnica i palac unutra oko cega sam se ja bas opteretila i trudim se da mu otvaram sakice i palac izbacam vani. Mada smo imali tortikolis lijevi polozajni, dr kaze da cesto hipertonus ide uz to.
Mi imamo blagi hipertonus (drzi stisnute sakice sa palcem unutra) nije nam pominjala nikakve vjezbe. A vama?
Tražite uput od pedijatra za fizijatra. Nama su tamo pokazali vežbice koje radimo već mesec i po i vidim poboljšanje. Ne zanemarujte to, bolje da se vežbe rade.
Drage mame, da li ste poceli davati sokice bebi? Moja je prosla 4.meseca i planiram joj poceti davati jabuku pa sve redom kako ide. Ne znam samo u kojem omjeru sa vodom i da li moram uopste razblaziti sa vodom?
U ovaj uzrast SZO ne preporucuje ni vodu (cik pogodi dohrana se sastoji od velike kolicine vode), kamoli sok.
Ma sokovi su bezveze,samo voda i voda.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »