Komentari za tekst "Šta je tripl test?"

Komentara
18
Ostavite komentar
Da li se nekome desilo da je dabl test ok, a tripl ne? kod mene je takav slucaj, tripl je pomazao da je verovatnoca za trizomiju 21 veca od 1:50,na ultrazvuku je sve u redu.
Cao mame, prva trudnoca je u pitanju. Takodje sam zakasnila na dabl, treba da zakazem tripl test, da li se samo daje krv ili mora i ultrazvuk. Doktorka mi je dala da idem privatno naravno kod nje, kada sam pitala koliko kosta rekli 6500, a u privatnoj laboratoriji 2500. Pa me malo to sad buni, da li ona radi i ultrazvuk uz to?,
Za 2500 samo krv, zajedno 6500... ali mozes u bolinici da radis ultrazvuk za dz a privato vadis krv...
Kolike su normalne vrednosti za ove mere?
Pomoc!!! Tripl test mi je 1:105. Zna li neko koliko je to strasno i opasno?
Zdravo, zakasnila sam da uradim dabl test, a 13 sam nedelja.. Vi ovde kazete da se tripl radi od 14 do 20 nedelje, a ja sam se informisala da se radi od 15 do 18? sta je tacno?
Ja sam ga radila u 16.sedmici,a doktor mi je kazao da se radi nakon 14. Takođe sam propustila da uradim dabl test.
Zdravo buduce mame i maem. Imam jedno pitanje za vas. Ssta je sve potrebno da radim tripl test posto sam uradila dabl test i lekar mi je rekao da uradim i taj test i koliko,je on pouzan. Inace u 14 sam nedelji trudnoce i prva mi je trudnoca. Unapred hvala unapred :)
Zakazala sam tripl test za nekih 10-ak dana. Da li se sme jesti pre vadjenja krvi jer sam zakazana za 10 sati?
Smije, ja sam krv vadila oko 3 sata popodne :) Hrana ne utiče na rezultate testa
Pozdrav. Imam 18 godina i prva mi je trudnoca, na ultra zvuk prvi put sam otisla pocetkom cetvrtog mjeseca, doktorica dok me pregledala ni rijec mi nije rekla. Dala mi je da uradim nalaze, krvnu grupu i rekla da radim tripl test, uradila sam sve nalaze ali niti ja niti moj muz ne zelimo tripl test. Sta mi vi savjetujete? Hvala
To je običan test. Jedino ako ne želite da znate kakvi su vam rezultati uz nekih verskih ili drugih ubeđenja. Ako ne želite, nemojte da radite, samo kažite lekaru da niste želeli, mislim da nema pravo da osudjuje. Da li će nastaviti da vam vodi trudnoću je već druga stvar.
To se i meni desilo u prvoj trudnoci..isto sam zakasnila otisla na tribl test..rezultati losi..uplasila sam se naravno ..ali vise nisam isla kod te doktorke jer mi je moj ginekolog rekao da je sa bebom sve u redu..tri dana posle termina ostala sam u bolnici da bih se porodila...medjutim ta ista doktorka me je pregledala i rekla da dete ima anomalije srca,prosirene crevne vijuge i daunov sindrom..poslala me za beograd.U beogradu su se cudili sta cu ja tamo .i eto rodila sam zdravu prepametnu devojcicu koja ima 4 godine.Sada sam opet trudna i sutra idem na dabl test..poludecu ako opet bude ta ista glupa doktorka
Potreban mi je savet. Imam 19 godina i 18-ta sam nedelja trudnoće. Pošto sam zakasnila za dabl,radila sam tripl. Rezultati su loši. Moja doktorka(inače idem kod privatnika) mi je rekla da to nije tačno,jer je na UZ sve u redu. Ipak kaže da treba to da proverim sa verified testom koji je 600e
Kaže da mi amniocentezu niko neće raditi jer sam mlada. Šta radim ? Ja ipak misim da je sa bebom sve ok,jer nikad niko u porodici nije imao sličnih problema.
Mislim da se na dobrom ultrazvuku koji će uraditi dobar doktor rano mogu uočiti sve anomalije. :)
Dabl test 1:911
Tripl test 1:386
Nakon tih rezultata, uputili su me na savetovaliste i konzilijum gde su me ubedjivali da uradim kordocentrzu(za amniocentezu sam zakasnila) zato sto je to veliki rizik i jako su pokusavali da me zaplase. Posto sam odbila kordocentdzu koja je jako opasna jer moze dovesti do pobacaja, onda su me ubedjivali da uradim trankviliti test, koji je jako skup a nije nista pouzdaniji od dabl i tripl testa.
Srecom pa nisam bila panicar, vec sam razmisljala svojom glavom i nisam poslusala savete 10-ak doktora.
Rodila sam zdravu devojcicu.
Svi ti statisticki testovi su netacni, a citajuci po forumima vidim da mnoge trudnice brinu zbog rezultata. Manite se lekarske statistike i ne nervirajte se, vec uzivajte u trudnoci.
Ja sam radila tripl test, mada mi je dr rekao na skriningu na dabl testu da se ne sekiram ako dabl bude malo sucmurast jer je UZ dobar. Tako je i bilo, dabl los, ali je UZ u 16. nedelji bio dobar i tripl test isto. To su samo parametri koji ne pokazuju uvek tacnu sliku, ipak treba po meni uraditi UZ kod privatnika jer oni imaju sad 4D UZ i sve se lepo vidi, a u DZ kad se radi ne vidis ni bebu a kamoli da li je sve na svom mestu. Ali opet za taj dabl kod privatnika treba izdvojiti oko7-8 k.
I ja sam na dabl zakasnila. Može li meni neko da pročita moje rezultate tripl testa jer sam zakazana tek za ponedeljak? Trenutno sam 17+3, a tripl sam radila sa 16+6. Hvala vam
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »