Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
356
Ostavite komentar
Drage mame, moja beba od pre mesec, dva nece nista bas nista osim mleka da jede, ne znam da li je to zbog zubica, ima vec 7 zubica, da li vam se desavalo? pojede dva tri zalogaja i vise nece pocne da place. Cudi me da tako dugo nece da jede. a do tad je jela od 4 meseca lepo, uvela sam joj bila i 3 obroka. Ostavila sam je jednom da ogladni dobro i opet nije htela hranu..
Na zalost desavalo se vise puta. U trecem mesecu smo otkrili silent reflux (prikrivena kiselina) pa smo krenuli na kašice pa je onda u nekom sestom poceo sve da odbija nedelju dana pa dobio zubice. Sada svaki put odbija kada idu zubici - ima ih 6. Takodje drugi razlozi mogu biti upala uha, prehlada ili druga bolest, kiselina, zubi, afte, kandida, itd. Takodje mogla bi biti i faza, bebe u 9tom mesecu imaju neke faze pre nego sto pocnu da uzimaju delice hrane tj mozda zeli sam da se hrani (mislim da je to najteze ker ne znaju nista kako trwba da jedu heheheh). Takodje postoji i najgori razlog a to bi po meni bio averzija na hranu zbog nacina na koji mama (ili ko god) hrani (averzija moze da nastane i zbog kiseline) ali u vecini slucajeva nije. Dakle treba proveriti sta jede da li tecno ili kasasto/"cvrsto" ili mozda nista nece i smireno (eh da nismo majke mozda bi i mogle smireno) ispitati uzrok. ;)
Mom sinu se to vec dr.put desava da odbija hranu,ali sisa. Razlog tome su ranice ustima, zvane Afte. :( Dr.kazu virus .pogledaj mu jezik,i vodi ga pedijatru ako odbija i place pogotov hranu sa grubim teksturama.Srecno i javite sta je upitanju
Moja bebica ima 9 mjeseci i 2 nedelje ima 8 zubića priča mama,tata,baba...☺️Ali neće i ne umije da puzi 😒
Isto tako...
Ni moja ne puzi ima 9mj i 2 ned, nece jednostavno stavim je na stomak okrene se vratibse na stomak i to je to pocinje plakat...
Drage mame sta sve dajete bebi da jede ?Recept za neku ukusnu kasicu?
zasto ne plazma? ako bebi odgovara, ako nema osip,probleme pri stolici i jednostavno obozava ju zasto uskracivati. Naici ce period kad ne bude nista htjela jesti pa boljr i plazma nego nista....
Zasto plazma puna secera bebi?😓🤦🏼‍♀️
Moja Mitra voli kad joj skuvam pirinac sa sargarepom i to isitnim u blenderu,a vocnu kasicu joj isto tako skuvam jabuku malo vecu ubacim je u blender dodam malo te vodice u kojoj se kuvala,pola banane i kasiku plazme obozava te dve kasice.I naravno griz nam je naj obrok posle mleka.
Drage mame da li trebam da se zabrinem ako moja beba od 9 meseci i 2 nedelje jos uvek nista ne prica,a ovako je vesela i normalna beba..?
Moje dete istog uzrasta brblja vec dva meseca. Prica nemustim jezikom i slaze suglasnike i samoglasnike ali jos uvek nije svesno rekao mama, tata, deda, baba itd..ali mislim da nema razloga za brigu. to je sve individualno, kao i puzenje i prohodavanje.











Ni moja beba nista ne prica i uopste se ne brinem😁
Drage mame, beba od 9 meseci ima cmicak na levom oku, i kapak je crven. Da li je neka mama imala iskustva sa tim? Ujutru cu je svakako voditi kod doktora.. Hvala unapred.
Drage mame molim za savjet.. Ne znam vise sta da radim, beba mi se budi po noci na svakih sat vremena od 4mjeseca pa do 7 na svaka dva.. Sad na svaki sat.. Dojim je jos uvijek.. Lijepo jede, skoro smo uveli I treci obrok.. Pokusavala sam sa ad mlijekom ali ga ne zeli uopste.. Trebam za 2mjeseca na posao krenuti..
ista situacija. znam da se budi zbog navike,ali je nepodnosljivo.
pocinjem sa izbacivanjem dojenja u toku noci, bas je naporno ljuljati ga na svakih sat vremena. nudim mu vodu
nisam toliko "tvrda" da pocnem sa metodom "samouspavljivanja i plakanja"
ima li neko neki savet
Detetu do prve godine,dajte parce mesa velicine njegovog dlana, ne vise jer je to za njih previse i nije zdravo.. ovo je na ono “pojede celu sniclu”
Mame, koju mlecnu formu ste nakon dojenja pocele da dajete svojoj bebi? Moja beba ima 9 i po meseci i vec 2 meseca je dojim ujutru, uvece i jednom dnevno. Iskreno primecujem da mi je kolicina mleka dosta manja a i ona se vec nekoliko noci budi i place. Imam osecaj kao da je gladna, a inace preko dana je divna, hiperaktivna, radoznala. Uvela sam joj i mlecne proizvode ali nije nesto odusevljena. Do sada nije imala alergija. Posavetovacu se naravno sa svojim pedijatrom ali redovna kontrola nam je zakazana tek krajem meseca.
Moja pije HIPP i zadovoljni smo
Moja beba ima 9 meseci i 2 nedelje. Puzi, pokusava da oponasa neke reci. podize se sama. Jos uvek nemamo ni jedan zubic a muce je od 5og meseca. Tako da samo menjamo portikle 😊 malo se brinem zbog toga.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »