Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Kupite u apoteci pojas sa kospama od tresnje .. mnoogo je efikasan ,imala sam isti problem . Ugrijete malo i beba se bas smiri .
pokusaj ti da regulises ishranu i izbacis mleko i mlecne proizvode i sve sto bi moglo da smeta bebi. Takodje postoji caj koji mozes da pijes a tako dje se luci kroz mleko i trebalo bi da pomogne. Pokusaj nista te ne kosta.
Da li imate osećaj da vas beba ne voli?
Živim sa svekrvom, brinemo se lepo o bebi, ona mi pomaže što je zaista divno, ne pokušava da se takmiči samnom oko bebe, ali moja beba više voli nju nego mene, smeje joj se, otvara usta, gleda je u oči, mene ne primećuje. Dok je ona bila odsutna, beba se lepo družila sa mnom, sad kad je tu druži se snjom, ne znam šta da radim, očajna sam😔
Sa svojom svekrvom nisam razgovarala vise od tri god. Do srzi je bila bezobrazna, jer ipak je bio sin jedinac u pitanju 🤨 Kada smo dobili cerkicu, prva nam je dosla u kucu, pritom za vreme trudnoce nije ni pitala kako sam.. U medjuvremenu smo se selili, naravno, nije se ni ponudila da pomogne.. Zato se sada svi utrkuju oko unuke.. Sada joj kupuje sve, pazi sta prica, pravi se kao da nista nije bilo.. I dalje ne mogu ocima da je gledam 🙄 ali, puno puta sam joj dala do znanja da ne volim da se gura i uzima dete 😤 Uf
Vara te osecaj, jedna je majka i nju niko ne moze da zameni. Ja bih volela da je moja ovde da mi koliko toliko pomogne. Tesko je da odgajas dete sama u tudjini. Tata nam je samo tu vikendom. Uzivaj dok ima ko da ti pomogne.
I vi cete jednom biti svekrve(babe) pa ce ce vas ovako pljuvati, sramota!
kada beba ustane od spavanje nahrani ga i mazi ga pricaj mu tako beba isto če ti vrati sa osmehom. nek tvoja svekrva saceka ne mora da je uvek prva uzme. provodi više vremena sa bebom zato sto beba brzo raste. i naravno ako ti nesto bude smetalo reci joj.
Naravno da se takmici. Svaka svekrva se takmici sa svojom snajkom. Neka je i najbolja zena na svetu, ali ne moze da bude dobra svekrva. Ne postoji dobra svekrva. Odjebes to odmah lepo. Dete je tvoje, a ne njeno. Ja sam svojoj to odmah stavila do znanja. Provodi sto vise vremena sa njim, pricaj mu i mazite se. Ovo je period kada beba jos uvek stvara konekciju sa svojim roditeljima i nema potrebe niko da se jos uvek mesa u taj odnos.
moja svekrva je otisla 10 dana prike mog porada sa svekrom u Crnu goru gdje borave preko ljeta, da se razumijemo penzioneri su i mogu da idu kad zele i da se vracaju , ona je bas tada odlucila da ide, ali zna redovno da nazove da govori sta bi trebala rafiti, naravno stavila sam sve na svoje mjesto, nema sanse da dzvolim da mi se mjesa i kad se vrati , bebi je skoro 3 mj.
Moja svekrva nije losa zena, ali apsolutno mi nista ne pomogne, detetu nista ne kupi i prehladjena dira dete zbog cega ja dobijem nervni slom. I naravno ocekuje da ona seta dete. Dete se takodje njoj obraduje. A, i u trudnoci mi nije ni usisivac dodala, a kamoli pomogla. I sa epizotomijom sam sve morala sama da radim. S toga,drage svekrve, ukoliko niste pazile mamu vaseg unuceta,ne ocekujte da budete omiljene. Iskreno, kada sam procitala pricu ove mame, saosecam sa njom, jer su mame preumorne, dok svekrve misle da je dete njihovo.
hahaa, ovo kao da sam ja pisala...ne znam cini mi se da se i takmici pogotovo ako je tvoj muz mamin sin 😊 onda se zaista takmici jer je ona najbolja i najsposobnija mama i zena prvo svome sinu pa onda i tvom detetu...hoce da pokaze kako ona sve zna i kako je najpametnija, budi sto vise uz tvoju bebicu, na dozvoljavaj jojbda diriguje dal joj je hladno ili treba ovo ovako ili onako, to dete je tvoje i samo ti imas prava da odlucujes ...mene je moja minirala u pocetku kako nemam mleka i kako se njoj dete davilo u mleku, toliko da sam stvarno pocela sa sumnjam u sve ali sam ipak istrajala i sad dojim svoje dete normalno, nekad mi se cini da je htela samo da napravi da prekinem sa dojim i da dajem dohranu da bi i tu mogla da se mesa...svekrve su jedno zloo...najgore na svetu..svekrva pa djavo 😉
Drage mamice, moja beba ima 2m. i 7d. jos uvek se nije nasmejao onako stvarno, samo dok spava, uvek gleda na dole, retko kad otvori oci skroz. Glavu ne drzi sam, a kad ga stavim na stomak podize je na par sekundi i okrene na drugu stranu. Kad ga drzim da podrigne onda bas podigne glavu i otvori okice. E sad, nekako mi se cini da ne napreduje kao druge bebe. U stvari, u kilazi dobro napreduje, rodjen je sa 3,2 kg a sad ima 5,4. Nema grceve, lepo kaki, jede i spava. Jedino me to malo brine, ta motorika i sto ne gleda skroz otvorenih ociju, sve gledam druge bebe kako bolje napreduju pa ne znam da li treba da se brinem. 🤷‍♀️ Pedijatar kaze da nema razloga za brigu, ali ja sve nekako bribem.
idi potrazi i drugo misjlenje kod drugog doktora
Moja beba ima dva mjeseca i deset dana. Preko dana bas malo spava,sve skupa oko sat vremena. Prosto mi je neshvatljivo da tako mala beba moze da izdrzi toliko dugo bez sna. Uvece ide na spavanje oko 21h ali sam proces uspavljivanja dugo traje. Ja sam na izmaku snaga jer to sto bude budna nije mirna ,nece da lezi nego moram da je "zabavljam" tako da nemam vremena ni za sta a jos imam troje djece. Help!!!
Svakoj mami toplo preporučujem povijanje bebe. Ja sam se mjesecima mučila dok nisam počela povijati i sad smo rahat. :)
I mi smo imali taj period nekih 15tak dana, htela sam da izludim. Po ceo dan nije hteo da spava, a nervozan je i ljut. Budi uporna i uspavljuj ga koliko god puta da se probudi, dok ne uhvati ponovo pravilan ritam. Ja sam umela da ga uspavljujem preko dana po 3 sata. Bar kod mene je to uspelo.
Moje prva curica je spavala kako treba samo prvih par dana od rođenja, posle toga preko dana možda 2 puta po 15 minuta, noću se stalno budila, a uspavljivanje je znalo trajati satima, vodila sam je i kod pedijatra zbog toga, odgovor je da postoje takva deca😉 Sve u svemu, bitno je da dobro napreduje, a sa ostalim se morate boriti. Moja cura je prvi put prespavala noć sa 2 godine, a pokušaje uspavljivanja preko dana smo izbacili sa godinu dana. Eto baš sam vas utešila😉
Isti sam problem imala sve dok nisam pocela da je uspavljujem u kolicima, i to u jajetu, jer u lezecem delu sekundu nije htela da provede. I to je ostavim tokom dana da spava u kolicima jer se manje bacaka u njima i lepše zaspi. Uveče kad ucvrsti prebacim je u krevetac i sada spava vec i po 5-6 sati vezano nocu, pa se probudi da sisa. Probajte sa kolicima, mene su spasila jer je vec dosta teska da je nunam na rukama, a sve bude uzalud jer cim je spustim probudi se.
Joj,i moja beba isto!!I isto imam 3 dece tako da je nekad bas katastrofa:(
zdravo, i moja beba ima 2 mjeseca i desetak dana, moja spava nekoliko puta preko dana, uvijek po 2 sata, a preko noci 5 sati u komadu, ali ja svoju povijem velikim salom, to me moja svekrva naucila, tako sam i prvo dijete povijala a evo sad i drugo, mirnije spava a kad spava duze bolje napreduje, probajte
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »