Komentari za tekst "Oblici starateljstva"

Komentara
46
Ostavite komentar
Poštovanje otisla sam od muza sad ce 5 mjeseci jos nije bila sudska presuda bili smo u socijalnom na bracnom posredovanju.Djeca su kod muza ja kada sam se vratila roditeljima povela sam mladjeg sina on ga je odveo i od tad djecu slabo vidjam..Htjela sam pitati koliko se ceka sudska presuda.Ja sam isla preko besplatne pravne pomoci.Predala sam na sud 25.7.2022..Znaci koliko se dugo ceka sud? Ja imam dva sina dali se djeca dodjeljuju obadvoje djece jednom staratelju ili jedno meni jedno njemu..Cula sam slucajeva da ima da tako sa moze jedno djete jednom jedno drugom u tom slucaju se ne placa alimentacija..Jel se ide ne sud ili to rjesava pravnica i sud..Mozel sad djete koje ide u drugom gradu u skolu dali moze se prebaciti u drugi grad da nastavi skolu primjerice ako meni djete pripadne? Molim vas ako je neko upoznat sa mojim pitanjima da mi odgovori?
Pozdrav svima. Prijavljena sam na njegovoj adresi, i dete je, 2 godine. Sada živimo kao podstanari. Njegova majka me je malte ne izbacila, derala se da izađem iz kuće, uvek se mešala u naše svađe.... Zvali su advokata pre neki dan, da izvidi teren kako i šta nakon razilaženja. Ja to nisam znala, naravno...U vanbračnoj smo zajednici. I sad sam čvrsto rešila da je ipak gotovo, mnogo se tu šta dešavalo... Ja sam inače jako glasna i lupam o sto kada sam jako besna i bojim se da će uzeti advokata da mi uzmu dete, čak iako on i ja potpišemo sporazumno i uz dogovor zajedničko starateljstvo...jer takvi su njegovi roditelji, tj. majka. Živela sam sa njom skoro 3 godine...voli da kontroliše i sin je, pa...mamin sin. Da li postoji ikakva šansa da kroz priču advokatu da nisam podobna za majku i da sam mentalno nestabilna, d
a mi uzmu dete i starateljstvo nad njom?
Ja ne razumem cemu svi ovi lajkovi i dislajkovi, a nema odgovora?
Zdravo. Sa suprugom sam 7 godina u braku. Imamo sina od 3.5godine. Brak nam ne funkcioniše zadnjih godinu ipo dana. Mislim da je razvod najbolje resenje. On bi ostao u stanu koji je on kupio, ja bih verovatno kod mojih u Švedsku... Koja je onda procedura oko starateljstva?
Imam dvoje dece od 7 i 6 godina. Sa suprugom imam poslednje 2 godine velikih problema. I mislim da je najbolje da se razvedemo. Zanima me posto ja bolujem od Multipleskleroze dali gubim neka prava starateljstva nad decom.
Samo me zanima vase misljenje, ja i moj muz smo ziveli u vambracnoj zajednici, razisli smo se. Zanima me vase misljenje u vezi deteta. Jer trenutno stanje je, da on uzima dete kad moze, a i ja radim,pokusala sam na sve nacine da se dogovorim s njim sta i kako oko deteta, ali odgovor je il je dete kod mene il kod njega.Jednom prilikom sam mu rekla da je uzme, ali odma je okretao pricu na drugu stranu. Sad ne znam dal da predam za starateljstvo.
Pozdrav tuzila sam bivseg muza I on mene radi see o bebi koja I'ma 6 meseci on je angazovao svalerku za advokata I napricao lose stvari o meni Dali moze da mi uzme dete? Bojim se pozdrav
Pozdrav,
Zaista mi je potrebna pomoc jer smo suprug i ja odlucili da se razvedemo a dete nam je jako malo (6meseci). Dogovorili smo se da starateljstvo bude zajednicko, da ga vidja svaki drugi vikend plus 1 dan nedeljno. Necemo ziveti u istom gradu jer nemam mogucnosti da ostanem u gradu u kome smo zajedno ziveli, pa me zanima kada je dete dovoljno veliko da moze da provede ceo vikend kod njega jer je jako vezan za mene i ponekad i kada je on tu a beba place ne moze niko da ga smiri sem mene, a i smatram da je premali da se razdvaja od mene pa makar i na 2 dana.
Imam jedno pitanje, u vanbracno zajednici sam sa devojkom sa kojom sam dobio dete, zivimo kod mene dete je prijavljeno na moju adresi i sve ostalo i sve je super sto se deteta tice, ali medju nama ima dosta nesuglasica i ja bih da se mi razidjemo svako na svoju stranu sto se kaze.ali kad god dodje do toga pocne neko prepiranje i pretnje njene da hoce da mi odvede dete kao ono ja sam ga rodila moje je i hocu da ga uzmem, malo mi tu nista nije jasno i molim za pomoc kako izaci na kraj sa ovom situacijom. Dete ima sve sto mu treba zivimo u mom stanu gde dete ima i svoju sobu i sve i navikao je na ovu kucu. I ona bih da ga vodi kod njenih u podstanare plus pun ih je stan pa me zanima jel ima neko da mi pomogde i sta da uradim?
Ma kako da ne,sad bi da se razvedes i da dete uzmes majci? Sto nisi ozenio ti zenu,na sta si mislio? Odmah cu da ti kazem iz iskustva,imacete zajednicka prava kao roditelji ali dete da uzmes od majke,ovde u Srbiji teska vajda. Majci dete pripada.
Што мајци дете припада, што га родила? Вау, феминизам чист. Вадите се на биолошко правом, јер не може да рађа мушкарац. Ал то не значи да ће да одрастају у боље личности ако су код мајке, само зато што сте родиле дете. Чак шта више то је себично гледање, јер се не узима у обзир добробит детета. Неке мајке су погубне за дете, љубомора, насиље и хистерија уопште не пријају детету. Ви то исто дете нисте могле да направите без мушкарца, уосталом, сами бирамо са ким спавамо. Права треба да буду једнака за оба родитеља, да се разумемо. Јер ако идете том логиком, по старом онда патријахално жена треба да поштује мужа и да га слуша и да његова буде задња и да је батина кад не слуша. Па уколико дође до развода јер жена не може да трпи више то, онда деца иду мајци. Маните се стереотипа, једнаки смо сад то су жене тражиле. Тако да немате билошке предности, као што немају ни мушкарци.
Bioloski vezano ne znači da je majka rerna koja je ispekla pile. Pa ti servirala. Uticaj hormona, psihofizicke vezanosti koje nastaje jos nastankom zivota u utrobi majke je period nastanka zivota... za tebe koji si neobavesten, i metafizika za tebe.
Kada dete budes nosio u utrobi, osecas raste, osecas ga kreće se, daje ti znakove i trazi bas tebe po mirisu kada se porodish, detetovo srce prvi puta zakuca u tvom telu, prezivis porodaj (sto je isto uvek čin izmedju zivota i smrti), videcesh kako ces se boriti kao majka. Uz duzno postovanje i očeva. I tada ces mozda razumeti... do tada tj nikada neces.
Istinito!
Budalastina je sve sto ste napisali! Strahovito primitivno!
Dragi roditelji,imam problem,ja sam u vanbracnoj zajednici zatrudnela ,otac deteta je trazio od mene da ga izdrzavam i da za svaku kontrolu da me odprati dajem po 100 evra,vredjao me govorio da dete nije njegovo,tukao me pesnicama u stomak i na kraju napustio u 6. mesecu trudnoce i otisao sa drugom i sad 5 meseci nakon porodjaja se setio da me tuzi "jer mu ne dozvoljavam da vidi dete" za koje je ranije rekao da nije njegovo i nije ni izrazio zelju da ga vidi,naravno dete je prijavljeno samo na mene i da dobije pravo na dete i za svaku odluku o detetu i njehov potpis da mi trazi pare.Nije prijavljen na poslu i nista se ne vodi na njemu pa nece moci da placa alimentaciju.Kako da zastitim i sebe i dete od njega,ima li neko savet,moze li sud da mu zabrani prava na dete?Ja za sebe i za dete mogu i hocu da obezbedim sve,ne trazim od njega nista samo da me pusti na miru.Njega da izdrzavam necu.
Poštovanje trebala bi mi pomoc. Ja i ssuprug smo u brakorazvodnoj parnici.On je podnio zahtjev pošto se nismo mogli sporazumno dogovoriti predao je tužbu. Trenutna situacija je ta da je on otisao iz kuće svojih roditelja gdje smo živjeli u svom spatau, troje djece imamo od 9 godina , 6, i 3 godine. Čitavo ovo vrijeme šest sedam mjeseci sama sam svu brigu vodila odvodila dovodila djeccu iz vrtića iz skole oko boelsti hrane zadaće i sve što vodi odgoju. Bila sam u sutuaciji da bi jeli hljeb od tri dana, ja sam se držala toga da ja kao majka prihvatam starateljstvo al citavo ovo vriijeme je to nemoguće da sama uspiejem ,radim al nisam zastalno zaposlena. On daje 300 km od kojih mogu paltiti samo dio produzenog jer dvoje djece ide u produzeni. Nakon dugog razmisljanaj sam s bolom shvatila da je ipak najbolja solucija da se odreknem starateljstva, jer ta djeca će imati bar sigurni krov nad glavom . Od čeka bi ja uspjela platiti režije , kiriju hranu djecije potrebe dali bi to mogla sve podnijeti. Mooje pitanje je dali je moguće da se odrekenm starateljstva i njemu ustupim jer je on djecu meni onako širokih ruku davao.A da ih vidjam normalno. Kakava je procedura kada je otac staratelj.
U istoj smo situaciji.
Imam 12 ipo godina, moji roditelji su razvedeni i imam sestru od 8godina, pripale smo majci ali je ona posle razvoda pocela da mene maltretira i ja sam to trpela cetiri godine I jos trpim ona mog oca prijavljuje u policiju stalno i ako joj nista nije uradio, naprimer on ode u inostranstvo da radi ona ode i prijavi kako joj je pretio pijan ubistvom sto nije tacno, za uskrs ja sam pobegla od nje I otisla kod oca i ispricala mu sve i resila da ja nju prijavim za to sto me tuče, pljuje I maltretira, zanima me kada me budu zvali iz centra za socijalni rad, da li ću ja sa 12 godina imati pravo da se izjasnim i kažem da želim da živim sa ocem Mada usput sa njim u ogromnoj kuci zive moji baba i deda I čiča kada nije u inostranstvu, takodje u istom dvoristu zive moji brat, sestra, tetka, baba I prambaba
Imas pravo da se izjasnis da hoces da zivis kod oca duso.
Postovani,

Ja i moja supruga smo trenutnu u brakorazvodnoj parnici, imamo dve cerkice 6 i 7 godina. Kada je zatrazila razvod ja sam izasao iz stana njenih roditelja (koji smo zajedno renovirali) i otisao u svoj stan. Dogovorili smo se o zajednickom starateljstvu i da deca ostanu sa majkom.Dok smo jos bili u zajednici ona je imala vezu sa covekom sa kojim je i sada. Sada sam dosao do informacija o tom coveku, u pitanju je osoba koja nije iz Beograda i koja ima kriminalni dosije (u ulici gde mi zivi zena policija ga je zaustavila i nasla mu marihuanu u kolima). Bivsoj supruzi sam to predocio i objasnio ukoliko planira da on zivi sa njom i decom da cu podneti tuzbu i traziti promenu starateljstva. Ne zelim da moja deca odrastaju pored problematicnog coveka, koji ima 41 godinu i nema dece. U medjuvremenu bivsa supruga se posvadjala i sa svojim roditeljima koji ne dozvoljavaju da se pomenuti covek useli u stan i zivi sa njom i decom. Njen otac joj je dao rok do leta da to resi ili da izadje iz stana.
Zbog cele situacije njeni roditelji i ja smo na istoj strani i oni ce me podrzati ako podnesem zahtev za starateljstvo.
Zamolio bih vas za savet sta da radim ako se on useli kod moje dece i bivse supruge .
Unapred havla
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »