Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Moj samo " ba ba ba be" nije jos spoiji.. 😏
Cao, citam komentare o tome kada staviti bebu da sedi. moj bebac sada ima 6,5 mesci, a od 3,5 meseca poceo je sam da se dize na laktove i nije nikako hteo da se spisti da lezi i sve sto popije mleko izbljucka koliko se napreze da se podigne. Naravno nisam ga forsirala. Na kontrolu pitala sam pedijatra da li smem da ga stavljam u polu sedeci polozaj sa 4 meseca, ona je rekla ni slucajno do 8-9 meseca da ga ne stavljam, iskreno meni je to malo kasno za sedelje, a u dubak pre 11 meseci nikako?! 🤔 UZ kukova nam je bio dobar, skinuli siroki i onda sam ga pustila da se sam podize. Od 5 meseca sedeo je sa poduriranjem jastuka i igracaka. a od 6 meseci kako je napunio sedi mpravo kao strela i stabilan je dosta, a pri tom ide i u dubak, jer nismo mogli vise da ga savladamo koliko je hteo da se podigne na nogice i sa cupka, tj. "igra". Nista ga ne forsiramo samo ga pustamo da radi ono sta on hoce. Kakvo je vase misljenje o tome? da li bebu treba drzati do 8-9 meseci da lezi i ne dopustiti joj da sedi i da ide u dubak??? Unapred hvala.
Isto, sa 4.5 meseca u dubak, u pocetku se nije pomerala a kad je ukapirala da u dubku moze gde hoce samo leti po kuci jedva je stizemo sad sa 6.5 meseci. Ali kad mi tako kazu da ne sme, da nije dobro za kicmu ili kukice ja se prepadnem ziva. Al sta da radim kad isto tako nismo mogli da je savladamo. U kolicima nije htela da lezi bukvalno od 3.meseca, ja krenem s njom u setnju pa na kraju nju nosim u jednoj ruci a drugom guram kolica. Sama se podizala u sedeci polozaj, ja da je obaram nisam htela.
Eto do pre nekoliko god.beba mogla u dubak od 6m sad ne moze,totalno glupo... mi smo sa 4m vec sedeli po malo, sad isto sedi sam i kad se kupa i na podu sa igrackama, u dubak smo usli sa 4,5m evo sad ga vozimo po celoj kuci, UZ kukica isto dobar, pedijatri preteravaju (moje misljenje)
Pozdrav svima, citam Bebac i citam komntare i resih da ostavim neku svoju misao. Imam dve devojcice. Od 5 godina i drugu od 6,5 meseci. Naravno razlikuju se kao i svi mi, pa sto ne bi i one, jedinstvene su , bez obzira sto su od isih roditelja. Moja prva cerka je zaista sama i bez ikakvog forsiranja pocela da stoji sa 7 meseci a deset je prohodala - pustila se. Ova druga je trenutno u fazi kada pokusava da puzi ( da se iz vojnickog puzenja pridigne ) , ne sedi samostalno, lepo rucka( pirincanu kasicu ponajvise) . Pisem ovo jer verujem da ima beba koje samostalno sede bez forsiranja i sa 5 meseci. Ili onih beba koje mnoogo vole da ruckaju pa bi i vise od 2 nemlecna obroka. Nase bebe su buduci ljudi. Koji su razliciti, zar ne? Pa sto bi onda bebe bile iste? Cmok svima
mame kada ste uveli bebi 3 obrok?
Mi živimo van Srbije,ovde se odmah sa 4meseca uvode ručak i večera,i naravno prvo se forsira povrće i meso,a tek onda voće...Mi imamo 6,5 meseci i čim smo došli da beba lepo jede povrće polako smo krenuli i voće;naravno noću se i dalje budi da jede bez obzira na večeru valjda mora da popije svoju dozu....Ima dana kada pojede sva tri obroka da imam osecaj da ima još da bi pojela,a ima dana kada prosto ne želi ništa sem mleka....Eto ne znam koliko sam pomogla 😊😊😊😊
Nemoj se mila voditi po nekom rezimu,ako vidis i sama da je beba jos gladna,daj joj slobodno i treci obrok. Zivo bice je,gladno i zedno kao i mi odrasli. Ja sam mom malom pocela da dajem sa punih 6 meseci i treci obrok,uvece pred spavanje u nadi da cu napraviti mali pomak u ramaku izmedju dodjenja,ali dzabe,sisa na 2 sata,3 obroka dnevno,a dodaje po 500g sto je dobro u ovom periodu.
Beba ce sedeti kad sama bude spremna na to! Kakvo bre forsiranje? Treba kicma da im strada?!?
Drugo, citam ovde, bebe od 6-7 meseci imaju po 3 nemlecna obroka + uzine, grickalice, plazme, sokovi... zasto??? OSNOVNA HRANA DETETA DO GODINU DANA JE MAJCINO ILI AD MLEKO! Kasice su samo dohrana. Zasto majka koja ima PRIVILEGIJU da doji, svoje neprocenjivo mleko menja sokom ili plazmom punom secera, gmo sojom I ko zna cega jos?
Svim majkama preporucujem FB stranicu ~zdrava hrana za nase bebe~
Тотално си у праву.Мој син има 6,5 месеци, има један оброк-ручак и остало сиса.Питам се да ли је то у реду, он је задовољна беба, лепо напредује и има доста мокрих пелена, редовно каки...Да ли треба да има и вечеру?Мени је то прерано, а видим да бебе имају и ужине у том периоду?
Pozdrav! Apsolutno se slažem. Ne znam čemu forsiranje sedenja?! Beba sama ima svoj tempo i svoj put od nemoćne kad se rodila pa do deteta koje hoda i priča,nikako forsirati bilo šta. Za obroke se takodje slažem,mleko je najvažnije. Sokove ne dajem,samo vodu. Grickalice da ne spominjem.
Sjede li vase bebe samostalno? Moja jos nije, ja nju spustim ona odmah u plac (inace naucena je na ruke) . Ima li itko jos takvi problema?
Moja beba ne sedi samostalno,ali pokušava da sama sedne a i da puzi samo ne zna ruke da pomera...inače obožava da bude na stomaku jer tako može da se ispravi na dlanove i na nožne prstiće,imam osecaj da će uskoro samo jednom da uspe da uskladi ruke i noge ☺️
Pozdrav! Moja beba ne sedi, pedijatar je rekao da je sve ok,napreduje kako treba i da ne forsiram ništa. Od početka je dosta na stomaku bila i sad je. Ona sada puže po ravnoj površini kao prava, okreće se non-stop, sedi na boku i podupre se jednom rukom,sve sama. Sedi mi jedino u krilu ali nikako sama. Nemoj forsirati,sama će ona da pokuša kad za to bude spremna. Kičma je bitna,da ne dodje do deformacije.
Ista situacija, beba naucena na ruke, kad je stavim na stomacic posle 5 minuta place, ne sedi jos uvek, i kad je stavim u sedeci polozaj(sto ne forsiram, samo ponekad minut-dva) klati se levo-desno kao da ce da se obali.
drage mame,sto se tice spavanja bebe na stomaku,da li okrecete vase bebe ili se same okrenu na stomak da spavaju??? sme li uopste dete nocu da spava tako???
Moja beba spava na stomaku od 4.meseca. Sada vec sama moze da se prebacuje sa ledja na stomak i obratno,tako da se rotira po celu noc😀
moj doslovno od 15 dans zivota spava na stomaku (kad su grcevi poceli nikako drugacije nije dolazilo u obzir i sad je tako ostalo)..nekad se dogodi da zaspe na ledima al u toj situaciji se vrlo brzo probudi
moja beba spava na stomaku od 8 dana zivota sada vec sam zna da iz bocnog polozaja se vrati na stomak.
Iskustva sa ogrlicama od cilibara? hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »