Komentari za tekst "Kada je vreme za odvikavanje od pelena?"

Komentara
97
Ostavite komentar
Ne obraćajte pažnju na sitne duše, da su zadovoljne sobom i svojim životom ne bi gurale nos u tuđe pelene.
Ma najbolje iz porodilista kad donesete bebu vi najbolje mame na svetu stavite odmah bebu ma nosu. Mi nemajke cemo da ih drzimo u pampersu do 3 godina.
Da ste majka kakvom se deklarisete djetetu bi stavili platnene pelene a ne pampers... A sto se tice odvikavanja., priznajte da vas mrzi.. ;)
Moje iskustvo je takvo da se svuda treba uskladiti.
Mnogo toga zavis i kakav roditelji zivot vode, da li dete ide u vrtic ili ne.. Koliko imamo zaista vremena da se svemu u pravo vreme posvetimo.
Ai da se majke previse opterecuju, opterecuju se!
Moja cerkica ima 2god i mesec dana. Zima je, viru si su konstantni.
U vrtic je krenula sa 14mes, sa nosom smo krenuli tek sad. I dalje cesto negoduje, ali se trudimo. hoce da piski, nece da kaki. Samo gacice nosi, presvlacenje non stop. Najveci problem je sto vrtic bas i ne saradjuje, a mi smo pola dana na poslu.
Znaci veliku prednost imaju majke koje ne rade i cije dete ne ide u vrtic i mogu tome maksimalno da se posvete.
U svakom slucaju ne postoji dete koje se nije odviklo od pelena! Da li ce neka majka da krene sa 6mes, a druga sa 2god stvar licnog izbora i poznavanje svog deteta. Nema poente uporedjivati! Pozdrav
Sina sam pocela da stavljam na nosu kad je imao 12 meseci, to je bilo kao da ga stavljam na vatru, bukvalno 😁 E onda smo cekali i cekali i sa 18 meseci pokusali opet, isto... Onda sa 24 meseca prihvatio da ide na nosu ali kad ga mi stavimo, van toga upiski se i ukaki u gace i kao da nista nije bilo, apsolutno nista mu ne smeta 🙄 Posle mnogo muke sa 2,5godine je poceo da trazi sam nosu. Jednostavno, dete oseti kad je spremno, mi smo pokusali na sve nacine i nismo uspeli dok on sam nije odlucio 😁
Moje iskustvo sa prvim detetom, sa 5,5 meseci, cim ustane ujutru i posle popodnevne dremke, pocela sam da je stavljam na nosu cim je stekla stabilnost u sedenju. Sa godinu ipo nije nam vise trebala pelena ni danju ni noc ali pelenu za noc sam skinula tek sa navrsenih 2 godine za svaki slucaj sam sebi govorila. Ali to su bile muke od dana kad je ona postala svesna nose sa nekih godinu i tih pola godine moje trke da na svakih sat ipo do dva je stavljam na nosu kako bi piskila i kakila, otprilike nista mi drugo nije bilo okupacija samo to premorila sam se od gledanja u sat i trazenja nose pogledom gde je. Drugo dete sam u istom dobu pocela stavljati na nosu i sad sa njenih skoro 15 meseci ona sama donese nosu kad joj treba ali nam nosa zato stoji sa igrackama blizu njih da joj je na ocima. Znaci da se dete moze za relativno "kratko vreme" moze naviknuti na nosu i steci naviku samo treba puno stpljenja i puno upornosti
Moja mama mene je brata i mene postavljala na tutu sa 6 meseci. Sa 9 sam izgovarala tuta i pokazivala na nju. Lepo je kad neko to uspe, lakše je mnogo i za bebu i za mamu. Naravno da nije presudno i naravno da te mame nisu ništa bolje od mama koje kasnije stave dete na tutu. Kako imam dečaka od ubrzo 9 meseci, stavljam ga na tutu ponekad, ujutro kada se probudi i nekad preko dana. Smatram da je upoznavanje sa gđom tutom u tom periodu pogodno jer je to uzrast kada im je interesantno sve što im je novo. Nema smisla da se međusobno napadamo, neko ranije, neko kasnije, svako preme svojim potrebama, mogućnostima.
Zato smo mi stavili 4 noše svukuda po kući,pa naša voli da malo pišne u sve 4, pa nam pokazuje kako je piškila u svaku. Prvo piški konkretno u jednu pa onda sedne i na ostale 3 i ostavi po kap. I vidim da joj je to zanimljivo.
Apsolutno iskreno!!!! Sada to prozivljavam, hvala na poruci
Mame često zbog svojih frustracija žele da im dete u svemu bude najbolje i tako kasnije dobiju jedno nesigurno i nesrećno dete... Šta mama ima od toga da je njeno dete sa godinu dana skinulo pelene, propricalo potpuno, najbolje je i najnaprednije u svemu i ne znam šta već... samo sebe hrani jer je duboko nesrećna i dokazuje suprotno, kao sve je idealno i najbolje a zapravo ništa od toga! Sve ima svoje vreme, treba malo više misliti od decu i kasnijem razvoju a ne siliti i žuriti sa svim i svačim kako bi se dokazale i pokazale. Naravno da ne treba čekati ali opet ni jedna majka ne zapostavlja dete ako ga ne muci i ne sili na nešto sto neće i nije spremno. Samo pratiti svoje dete i nema problema- sve ide lakse nego sto mislimo! Srećno svima
Zbog vlastite nesigurnosti si samu sebe ubedila da su majke koje se posvete detetu loše majke. Ženo,moja deca vole nošu,odlepljuju sama pelenu sa godinu dana i dva meseca,pokake se i piške u tutu i pokazuju nam prstom. Pa je li treba takvom detetu da ne pružim mogućnost da ima gaće ako je već sposobno da kontroliše sfinktere? I da,eto zamisli sa godinu i po su imale dobrih 20 reči,sa dve godine su sklapale 4 reči u rečenicu. Jbg,nego deci čita knjige, neko tutne telefon u ruke i upali pepu prase dok jedu. I zamisli puštam ih da same jedu,pa iako ovu mlađu od godinu i po dnevno istuširam 5 puta,što ja, što u vrtiću,jer se umaže i po stomaku kad jede,ali ne želi da je neko hrani,želi sama i neće da uzme zalogaj od drugih, lepo prinese kašiku do usta.
Citam razne komentare i ne mogu da verujem da cekate 2-3 godine da dete stavite na nosu ili da pocnete da ga odvikavate od pelena... Moje drugarice sin ima 3 godine ne trazi nosu vec trazi da ide u wc... A da ima lenjih majki ima... Moja mama radi u obdanisu u jaslama, imaju redosled kada se ide na nosu, ujutru, pre spavanja, posle spavanja, pre rucka, posle rucka, nije se desilo da odu na letnji raspust a da neko dete nije naucilo da trazi nosu kad mu se ide ili cak da ode i uzme svoju nosu... Ali ti nastaje problem, posle raspusta se 60% dece vrati u pampersu... Pogodite zasto... :)
Ne mogu da se složim da se ne stiže od obaveza. Ja živim u užurbanoj sredini, gde si primoran da radiš i dete rano da pošalješ u vrtić. Imam troje dece, muža, svekra I svekrvu na glavi, pa se stiže sve, samo treba doooobra organizacija. Imam bebu trenutno 6 meseci, I dvoje starijih, radila sam i skidala Im pelene, u vrtiću su znali da je dete na odvikavanju od pelena pa su se i oni prilagodili, dodjem kući skuvaj, peri, prodavnica, pospremi, pa oko dece. Niko ne kaže da je lako, ali to su naša deca, mi smo ih rodile, roditeljska je dužnost da detetove potrebe stavi u prvi plan. I nije teško, sve se moze, niste nemajke ako nudite detetu i ono neće, ali da ni ne nudite jer nemate vremena i pričate kako drugi misle da ste vi nemajke, nema poente..
Bravo,apsolutno tacno i svaka ti cast.Evo ja sam muskarac pa uzmem i pogledam i forume i sve sto je potrebno da bih pratio kako mi se dete razvija ali zato je mojoj zeni lakse da popusi 15 cigara i da popije 5 kafa dnevno i da nam deca kake u gace sa skoro 4 godine.I kad ja kazem daj da probamo,decu da damo u vrtic ili ako ti sama ne mozes pitaj nekoga da pomogne vrati mi se kao bumerang i odmah budem napadnut sa raznim neracionalnim komentarima.I zene i muskarci su danas problem jer smo u tranziciji uloga muskarca i zene.O tehnologiji koja ne doprinosi nikakvom pozitivnom razvoju dece da i ne pricam.Sve u svemu slazem se sa mamama koje uspevaju da srede sve za svooju decu i porucujem onima koje ne uspevaju da se ne tese i da ne napadaju druge zene kojima to lakse ide.nego da se potrude vise jer ipak to su VASA deca.Niko vam ne govori da ste lose mame ali ako ne mozete da postignete pokusajte da potrazite pomoc,nemojte vase dete ili deca da trpi oko bilo cega.Postavite decu na oravi put jer ipak ovo su osnovne stvari za pravilan razvoj dece
Da li si pitala mamu kako nerijetko odvikavaju djecu od pelena?Ćuškama,ucjenama...To se desilo sinu mojih prijatelja.Dijete smo zatekli da sam sebi rukama stišće obraze i viče:"piški,piški".Da se to desilo mom djetetu,ne želim ni da pomislim šta bih uradila.LP
Ma kako da ne, ne komentarišite i ne pišite nešto sto niste videli svojim ovima. Teza lenjost nego bolest. Dete koje ima 2ipo godine i nosi pelene ili ima zdravstne probleme ili lenje roditelje koje mrzi das e posvete detetu.
Ne znam zašto si dobila toliko minusa kad si sve napisala kako jeste. I moja sestra radi u vrtiću, i ista situacija. Ono što deca nauče u vrtiću, najčešće roditelji pokvare preko raspusta. A najgore kad kažu: "On/ona neće, ja ne znam šta da radim. On/ona je takva."
Zato sto ne prihvataju da su krive. :) Kada dam napisala komentar moj sin je imao 3 ipo meseca, sada ima 12, vec mesec dana sam trazi nosu, i skinuli smo pelene. Nisam ga terala da ide na nosu vec sam ga samo stavljala na nju od 7 meseci, kad piski ili kaki pohvalim ga kad ne uradi nista nikom nista obavice u peleni, vrlo brzo je shvatio cemu nosa sluzi. :)
Upravo to, pokažeš detetu čemu noša služi, pa sigurno neće dočekati dve godine da je prvi put vidi. Normalno da je teško dvogodišnjaku da sedne kad ima milion deugih zanimacija,pa zato se noša i njena svrha pokažu ranije. Ove što im deca imaju pelene sa tei godine su sebe ubedile da mi ostale silimo decu da su bez pelena. Ne,drage žene,be silimo,nego smo im pokazale čemu taj predmet služi i deca već sa godinu i po sama vuku po kuću nošu i sedaju na nju. Znači,samo smo ik pokazale na vreme,a nismo sigurno silile nikoga da je koristi,ali deca su izgelda pametnica od vas,pa to nauče.
Jao bravo vi, pametnice. Mozda ste odvikli dete rano od pelena, ali iz vaseg komentara ne delujete kao sjajna osoba. Majke danas toliko stvari imaju da balansiraju i sa svim obavezama i momentima u odgoju koje bebe i deca moraju da prodju, mnoge nismo pametne kao vi da pronadjemo pravi trenutak i da sve izbalansiramo. Dodajte vi jos malo tereta i osude majkama koje ionako ne znaju sta ce od obaveza i rade najbolje sto umeju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »