Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
624
Ostavite komentar
Mi smo muku mučili sa ojedom otkad je beba počela da jede čvrstu hranu. Do tada smo koristili Pavlovićevu, onda po preporuci Sudokrem, pa neku špansku masnu krenu na bazi pantenola...ništa nije pomoglo, bilo joj je samo lošije od menjanja tih kremica. Situaciju smo smirili sa Welleda kremom i od tada samo nju koristim. I dalje se ponekad desi da se pojavi crvenilo ali u jednom danu nestane.
To se javlja jer beba verovatno sada konzumira nesto vise od hrane sem mleka i mokraca je jaca. I mom bebcu se to javlja, samo dobro posusite kozu i nama je pomogao sudokrem. Dobro ga utrljajte a potom nanesite jos jedan sloj, da malo ostane belicasto. Pozdrav!
Kada ojed vec izadje onda kreme, a prava preventiva za ojed je da dete bude suvo, tj kada je okupate i obrisete uzmite suvo parce pamucne tkanine i obrisite je dobo da bude suva. Naravno ako je beba punacka onda su kreme neophodne.
Sve smo probali, jekoderm je jedino pomogao 😊
Cao, da li se neka mama zna resenje za nas problem, naime, moja devojcica je napunila 8 meseci i nexelju dana, jela je odlicno slane, slatke i zitne kasice i ima 3 obroka, jer smo krenuli sa uvodjenjem nemlecnih obroka od 4. mes. i na dohrani je, koristimo aptamil, medjutim vec nedelju dana imamo problem sa hranjenjem , proba dve- tri kasicice i to je to, a gladna je... kolicinu mleka je cak povecala ali hranu ni da lizne, zatvori usta i ne mogu ni da je predjem, spava dobro, stoji, pravi koraje uz namestaj, sedi stabilno, vesela je, jedino sto jos uvek nemamo ni jedan zub..sta vi mislite?
Imali smo istu situaciju.Mislim da su u pitanju zubici.Lakse im je flasica,nego da zvacu hranu,jer su im verovatno desni bolne.
Kod nas isti slučaj, ispocetka sve jela i slane i slatke. sada nema sanse sve odguruje, pljuca nema sanse. Danima ne jede nista osim flasice. Sta je u pitanju ne znam, nadam se da ce ih brzo proci.
Ja bih rekla da je muce zubici. I mi smo imali slican problem. U svakom slucaju, proci ce je.
moja beba Marina ima 8 meseci i 7 dana cvrsto stoji na nogicama prica mama baba deda odaziva se kad je zovemo razume dosta toga kad joj kazemo nee... 😁 cesto se ljuti kad joj nesto ne damo sve jede od mesa supice pa do sokova i smokica cesto prica samnom guce ili ako joj se ne svidi nesto vikne na mene ejj 😂 i imamk 10 zubica i 10kg i 870 g
Moja beba jos uvek nema nijedan zub, a ima 8 meseci punih, i nocu se odjednom probudi plakajuci, dam joj lazu i nastavi da spava, i opet tako, nekoliko puta u toku noci. Kako da joj pomognem, mnogo je muce zubi
Probajte sa dentokind tableticama, ako vec nisu, nama su spas
Zdravo svima, moja beba vec mjesec dana prica baba, deda, dada itd ali desi se da prodju i 3 dana da uopste ne izgovara, mene malo brine to. Da li se to desava i ostalim bebama?
Pozdrav mame, moja beba ima 8 mjeseci i 7 dana, imamo.8 zubica, imamo osam zubica, bukvalno sve gura u usta, veseo je djecak i vec je poceo da istrazuje po kuci, puze od 6 mjeseca, i dize se od stvari, noge su mu jos nejake, al u rukama je bas snazan, kada je imao 3 mjeseca bio je period kada je skicao pricao, bebski, sada mozes cuti samo ponekad nesto, vecinom.je tih, odlicno cuje, i bira na sta ce da se odazove, glas mu cujem samo onda kad place inkad se osmijehne na nesto, koja su vasa iskustva..a sto se tice udaranja nema detektornza opasnost, ne cuva glavicu nikako kao neke bebe .lp
Hvala Vam puno Nevena,mnogo mi je lakse kada znam da nije jedina,a i kao sto kazete, kao da namerno udara,crvenilo neki put nema, sto je vise pazimo kao da vise udara😂
Zdravo svima,htela bih da pitam da li se jos nekome desava da bebica udara glavicom o krevetac ili kad je stavim da puzi ona isto kad se okrene lupi glavicom,to me plasi,kad vidim ja je sprecim ali kad je u kreveticu i kad se budi ona podigne glavicu okrece se i cesto lupi o drvo,vesela je raspolozena,hoce neki put da bude nervozna ali mislim da je do zubica.Jos ne moze da sedi,muci se da puzi ali i to jos ne moze. Napunile smo 8 meseci. Ovako prati stvari,sve sto uzme gura u usta.Ali ovo lupanje svuda glavicom me najvise plasi
Ne boj se nista, sve je to normalno. Bebe su cvrsce i otpornije nego sto mi to mislimo..samo to udaranje glavom od krevetac je malo zeznuto. Slobodno ti pitaj sta te zanima.
Jaoj naravno i moj deckic je isti. Kada je pocinjao da puzi mrdao se tamo vamo i udarao glavu i u krevecu i van njega. Sada se uspravi i ljosne na tepih i po nekoj marfijevoj logici zvekne glavu. A uspravlja se non stop ceo dan gde god ga stavim. Mislim da je to najveci izazov sada.
Draga Marija,
za bebe je normalno da lupaju svuda jer su jos nestabilne. Isprati je samo da ne padne sa kreveta na glavu, a i to se desava. Ako izgubi svest ili povrati posle pada, to je za doktora. Ponekad imam utisak da namerno udaraju glavom svuda:)
Pozdrav svima, moj bebac ima 8 meseci, od pre dve nedelje je pocela da skici i ispista neartikulisame zvuke, malo me to plasi, skici bez razloga onako kroz nos, ima li jos takve dece u tom uzrastu? Ine znam boli li je nesto. Inace brblja mama tata baba nana... Od cetvrtog meseca cici.. a dosta beba koje poznajem su mirnije...
Moja reži i skiči već par dana, sad ima 7 punih meseci xD :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »