Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
247
Ostavite komentar
moj sincic krenuo hodati sa 8,5 meseci, sad ima 11 prica slozene recenice, plese , prepoznaje oblike , jede sam a tek kako je lep, i zgodan - na mamu;)
Koliko bi trebalo po obroku da pojede beba ove starosti? Naša je ranije jako dobro jela, sad ako pojede po 7-8 zalogaja po obroku puna kapa. I još hoće sama da zahvata kašikom, pa imamo više hrane na podu nego što pojede.
Dok sam je hranila kasastom hranom jela je više. Od kad jede sama komadiće mesa, projica, pite i slično onda pojede znatno manje
Pa jede koliko želi, a hvala Bogu i normalno je da zahvata sama i uči se da jede. Zato ste vi roditelji tu,da uzmete drugu kašiku i usput joj dajete da ne završi sve na podu.
Pozdrav mame, molila bih za savjet. Bebi je 11mjeseci i naucila je zaspati na dojci,to radi kad ostanemo kuci za vrijeme dnevnog spavanja,oko podne. Ako smo vani u kolicima bez problema zaspe. Od ponedjeljka krece u jaslice jer je meni iznenada ispao posao. Pokusala sam mu dati hapu, i na taj ga nacin uspavati, ali ne ide, cucu nikad nije ni htio. Sad strahujem na koji nacin ce ga tete u jaslicama uspavati? Svaki savjet je dobro dosao! Hvala
I kako je prosao polazak u jaslice? Ako nije kasno za pitanje... :D
Uhh tako i kod mene.. pa se plasim kako ce biti jer je bio sa mnom 24h na dan sad se plasim kako ce ga tamo smiriti pa uspavati. pa da li ce uopste htjeti da jede... jaooo puna glava pitanja i razmisljanja.. pozzz
Ne brini. Djeca su pametna i znaju ako je mama tu mogu da sisam, ako mame nema, nema ni dojenja. Kad ga ti uspavljuješ on zna da imaš grudi, kod drugih ljudi on neće ni tražiti.
Imamo sličan problem. Noću se budi sto puta da bi sisala i tako od rođenja. Spava sa nama, tako da je samo prigrlim i ona malo sisa i uspava se, ali ne znam kako izbaciti noćne podoje. Danju sisa samo kad treba da spava.
Molim za savete, drage ženice, beba 11 meseci, beba puzi veći deo dana, uspravlja se I pravi par koraka uz stvari(fotelja, sto, krevet) a kad krenemo da je vodimo ona čučne I puzi. Da li kupiti prve cipelice s obzirom da beba još uvek nije zainteresovana da hoda, ili sačekati sa kupovinom dok beba ne napravi prve korake? Hvala unapred na odgovorima.
💟
Moj sin ima 9 meseci, ucimo ga da hoda drzeci ga za rucice... Kupili smo prve cipelice kad je poceo da pravi korake i primecujem da gazi celim stopalom ne prstima kao kad je bos... Mojoj sestri su rekli da beba treba da prohoda bosa, sada ima 2 godine i ide kod fizijatra da ispravlja nogice...
nama je fizijatar rekao da se anatomske cipelice ne kupuju sve dok dete samostalno ne hoda....Do tad je najbolje da bude boso...
Beba se ne uči da hoda,sama će se otpustiti kad bude spremna, ne vodite je za ručice. Takva deca zadrže taj obrazac hoda sa rukama u vis i nemaju iskustvo pada, pa se ne znaju dočekati na ruke,nego bubnu glavom. Drugo,ni za stopalo nije dobro,jer kad ga vi vodite on se nepravilno oslanja i hoda na prstićima. A za cipele, kući je dobro da je bos, a prve cipele treba da imaju dobar đon i da ne budu mnogo tvrde.
Help! Moja beba se uspavljuje samo sa sisom, a ja za mesec dana moram da radim i u toku dana kad ga dadilja bude čuvala ne znam kako da je uspava. Sve jede,super je beba, ali i po danu i preko noći ne može zaspati bez sise. Pribije se uz mene kad legnemo i sisa.
javite nam kakva je situacija, da znamo sta nas ceka :-)
I kod mene je isto i nisam pametna stalno razmisljam kako ce biti sa dadiljom jer za 2 tjedna ja pocinjem radit... nadam se da nece biti panike.. pozdrav
Kupite knjigu "Naucite dete da spava"!Imali smo isti problem, koji je trajao mesecima. Mališa je znao i po nekoliko puta u toku noci da se budi i zaspao bi samo uz ljuljanje.. Nakon sto sam primenila tehniku iz ove knjige, on se sada sam uspava u krevecu, spava mnogo bolje, a o mom snu i da ne govorim..😊Samo budite dosledne i pratite upustva iz knige! Mi smo se za dva dana doveli u red!!!
Nemojte ni slučajno koristite metode iz te knjige ! Potpuno nehumano i loše za emocionalni razvoj deteta . Ne, niste naučili dete da spava već da niko neće doći kad mu je potrebno …
I mi smo jako brzo uspjeli uz pomoc te knjige ali se nocu jos uvijek budi i place pa me zanima kako ste vi to rijesili?
mameee molim za help ako mi se sledeci mesec zavrsava porodiljsko bolovanje a ja saznam da sam trudna sta onda? da li se vratiti na posao pa otvoriti trudnicko ili odma otvoriti trudnicko?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »