Komentari za tekst "Šta je to sisanje na zahtev?"

Komentara
76
Ostavite komentar
Cao mame
Imamo mesec i 10 dana do sada smo sisali ali doktorka na kontroli nam je rekla da nismo nista napredovali i da trebamo ubaciti dohranu.Do tada je normalno funkcionisavo nikako nisam mogla da vidim da je bio gladan.
Ali sada imamo problem malac je poceo izbacivati siku nekada hoce da sisa nekada place dok ne dobije dohranu. Ostala bih pri sisanju čak razmišljam da mu ne dajem dohranu.
Da li je neko imao slično iskustvo?
Imala sam apsoluto istu situaciju sa drugim detetom. Za mesec dana dodao je 50g.. rekli su ki da dodajem dohranu, nakon čega smo se mučili sa dojenjem. Prvo dete sam dojila 18m i bilo mi je čudno kako to sad nemam dovoljno mleka. Dok mi se nije smučila flašica i izmazanje, dojenje na smenu.. izbacila sam dohranu skroz i samo dojila. Prvih dana je to bilo jaaako često jer je navikao na veće količine zbog dohrane. Ali čim je tih par dana prošlo sve se vratilo u normalu i dojila sam ga do pune godine! Moj savet je izbaciti dohranu!
Ima da se kupe Philip Avent ili chicho flasice koje imitiraju siku :)
Jel postoji nacin da se smanji kolicina mleka, ja se posle svakog podoja praznim pomocu pumpice, ali se trudim da se po malo praznim jer sto se vise praznim to vise mleka nadolazi, ako preskoci beba podoj, meni su grudi pune grudvi i bole me, a ja ne znam koliko mleka smem da izvucem, mogu da izvucem i do 300 ml, a moja beba ne posisa toliko sigurno jer je star mesec dana. Kako da napravim balans da mi se stvara mleka koliko je bebi potrebno?
Obavezno prestani da se ispumpavas posle podoja! Prije podoja uzmeš flašu i napunis tople vode i izmasiras grudi , posle podoja na dojke staviš listove hladnog kupusa i zavij plastičnom folijom ( obavezno otvori bradavice !!) Naporno je ali posle 2-4 dana sve će da se smiri i neće biti grudvica a dojke će proizvoditi mlijeka koliko je potrebno tvojoj bebi...
Najviše sto smije da se ispumpa je po 30ml iz svake dojke ali nemoj ni to da radiš ... srecno!
Tacno tako. Dojim bebu preko cetiri meseca i nikad pumpicu nisam upotrebila, bas zbog postizanja prirodne regulacije mleka. U prvih mesec dana sam imala previse mleka, kad se stvore grudvice masirala sam dojke da bih razbila grudvice i eventualno istisnem tek malo da mi bude lakse. Vremenom se regulisalo samo. Pumpice su zlo, kako su majke nekad uspesno dojile bez pumpica.
A kako prestati sa dojenjem? 😊 Malac sisa godinu i po dana...ja moram na posao a on u jaslice...
Ovsene pahuljice,rendana jabuka,cimet,jogurt ,kasicica meda ,pojedite ujutru za dorucak.setnja,malo sna (cim ugrabite priliku :) )
Jel ima neko neki savet pomocu cega da povecam kolicinu mleka?
Porodila sam se pre sedam nedelja,beban je sisao satim,a ja imam 20-30ml,pila sam kapsule Lactil,pijem caj Humana i nema pomaka
Probaj da jedes koljivo, ono sto se pravi za slave.. Ili pivo, od toga nadolazi mleko.. Za koljivo kazem, jer yam i sama to probala.
Samo pumpa za mleko i ispumpavanje. Cesce ispumpavanje mleka.
Sok od jabuke,boza,sto kaloricnija grana,cokolada.. veruj mi imaces mleka.. i da jedes cesce .. tako sam ja imala krizu u levoj dojci,i radim sve to i imam bas mleka,nadoilazi.. jedino sto sam se ugojil 3kg al nije mi bitno ako ce dete da mi sisa,to mi bitnije ☺️
Plazma i mleko, dosta tecnosi, supe, dosta se cesto hranite i dojite kad god beba hoce i koliko hoce.
Fitolat tablete sto vise domace supe i vode u toku dana;) i nemoj da mislis o tome da imas tj nemas dovoljno mleka vec se opusti sa bebcem;)
Pomagajte, drugo mi je dete, decak i ima pupcanu kilu. Dr mi je rekla da ga razmazim da ne place previse da mu sve udovoljavamo i nista strasno. Doduse on lepo napreduje jede spava, ali on sad vec pocinje da me zeza. Ima mesec ipo dana i on je miran samo kad jede il spava, budan zna samo da place. Prvo dete je funkcionisalo ko sat (andjeoski) i meni sad cudno da ovo dete nista ne zanima ni duda ni igracka ni ljuljalica ?? eto kako npr naviknuti dete na dudu???
Ja imam isti problem sa prvim detetom. Imam dosta mleka i dojim je od tvog dana ali ona bi sada non stop bila na siki i nista drugo je ne interesuje. Mirna je kad sisa i kada spava a noću zeza i sa sikenjem. Duda ništa takođe. Ima li nekog rešenja, može li se dete vaspitvati sa 20 dana!? Koliko smem dugo da je pustim da plače... Probala sam najviše 15 min i nije se smirila
Moja beba ima 2 mj koliko cesto treba da ga dojim,da li na zahtjev ili svako 2h? Hvala
Da li neko moze da mi kaze koliko bi mleka trebalo da mogu da izmlazam kada je beba stara mesec dana? Cinoimi se da nema dovoljno mleka, jer nakon prvog ''otpusta mleka'' koji jasno osetim, on povuce 10,15 puta i to je to, vise nema mleka u toj dojci. Isto tako i sa drugom. A do sledeceg otpusta on mora da povuce bar 10ak puta u prazno, pa da prodje neko vreme da bi mleko opet pocelo da curi. Ne znam da li to tako treba. On posle skoro svakog podoja moze jos da jede ako ponudim na flasicu, a neretko posle bljucne visak, pa onda ne mogu po njemu da procenim da li jede dovoljno. U pocetku je pedijatar dala dohranu jer je bio mali i slab i nije hteo da sisa,pa se plasim da mi se tada nije smanjila kolicinu,iako sam ja tada izmuzavala (oko 60ml na 3,4 sata). Sada pokusavam da ga vratim samo na sisu,koju ne odbija, ali svaki put sam u strahu da je jos gladan a ako zaspi odmah nakon ja mislim da se umorio. Molim vas pomoc!!
Potreban mi je savet.Da li se opterećivati satnicom i buditi bebu na 3 sata zbog jela ili cekati da se sama probudi i zatrazi.Takođe, na jednom mestu sam pročitala da podoj može trajati od 5 min do sat vremena a ovde piše po 10ak min.Moja mala ima 16 dana,to nam je prva beba pa smo zbunjeni.
Zeludac bebe u tom uzrastu je velicine graska. Bebac uci da sisa. Brzo zaspi. Cackaj ga iz vrata, nogicu da bi povlačio mleko. Srecno :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »