Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
523
Ostavite komentar
Pozdrav svima, moj bebac ima 8 meseci, od pre dve nedelje je pocela da skici i ispista neartikulisame zvuke, malo me to plasi, skici bez razloga onako kroz nos, ima li jos takve dece u tom uzrastu? Inace brblja mama tata baba nana... Od cetvrtog meseca cici.. a dosta beba koje poznajem su mirnije od nje tj ne skice.
Da li ima mama koje su imale spontani pobačaj? Kako se nosite sa tim??
Imala sam tri. Tesko je psihicki, ali sam pregurala. Sad kada imam bebicu pored sebe lakse je psihicki, ali me s vremena na vreme uhvati da razmisljam koliko bi te bebe imale sada godina. Fizicki nije nista strasno, prodje brzo.
Je l ima neka mama da vec sada ceka drugu bebicu? :)
Daaaa
Moja beba 7 mes.i 6 zubica
7 mjeseci samo čitam komentare i ne vjerujem čega sve ima. Kao prvo, bebe slovo M nauče zadnje jer im je najteže za izgovoriti. Prvo ide ba-ba pa ta-ta pa da-da, a tek onda ma-ma. I ne, ne obraćaju se vama već guguću. Kao drugo, ne znam čemu to konstantno vaganje i mjerenje djece. Moj se važe kad ide na sistematski / cijepljenje i to je to. Ako jede, dobro je - prestanite se opterećivati i uspoređivati / natjecati. Kao treće, moj je propuzao i diže se na noge, ali samo zato što je išao na Vojta-vježbe. Ne, ne mislim da je napredan već znam da ima hipertonus mišića i da je zato žilaviji od druge djece. Prvi mi se sin počeo dizati na noge sa 8 mjeseci, a prohodao tek sa 14, tako da to nije nikakvo mjerilo. S druge strane, jako je važno da pužu jer tako ispravljaju i kukove i noge i aktiviraju sve mišiće potrebne za sjedenje i hodanje. Stoga, okanite se hodalica i stavljajte djecu što češće na pod. I kao četvrto, slušajte svoje pedijatre. Ja recimo slušam pedijatricu i fizioterapeuticu. Mislim da su stručnije od mene i nemam se pravo pametovati. Ako pedijatrica kaže da dijete dobro napreduje, neću sigurno doći na forum pa kukati kako meni tu nešto ne štima. Ako to radite, promijenite pedijatra. Nisu ni oni najpametniji na svijetu, ali nijedan pedijatar ne želi nauditi djetetu, pa tako neće ni vašem. Ispričavam se zbog podužeg posta, ali morala sam. Pozdrav svim mamama i bebuljcima.
Niste u pravu. Svaka beba je priča za sebe i ne možete generalizovati. Moja beba je sa 4 ipo meseca rekla Ma ma, i to oba sloga, i to je još uvek reč koju svakodnevno izgovara, a sad zna da kaže i slogove poput ba, va, da. A ta ta jos uvek ne, tako da nema pravila😁
uh pa ne znam bas da gugucu bez veze. moja je s 7,5 pocela da me doziva Mam kad nisam s njom u sobi.
Takodje i moja beba je prvo rekla mam, i to u trenucima kad mu se spava i kad bi da sisa ili kad me nema u vidokrugu a njemu se spava tako da je ovo stvarno smesna teorija, i mislim da zapravo on i ne zna sta prica ali opet ne mogu a da ne pomislim da mu trebam i da mu falim :) pa mo je slatko
i moja princeza je prvo pocela sa mamamammamama 💖
Ne slazem se da M nauce poslednje.😊
Moje je prvo reklo nje, pa ne, pa mamamamamama😋
Dal nesvesno ili ne, al nije rekao ni tatata ni bababa🤣😋
drage mame, beba ima 7 i po meseci, ne zeli da jede. Do prije par dana je jeo sve i bas lepo je jeo, a vec dva-tri dana ne zeli nista na kasiku, samo mleko pije. Moze li kakva pomoc oko toga?
Verovatno si vec resila problem ali evo da napisem i za druge mame. Isto se desilo i nama, po savetu pedijatra hranila sam ga prstima. Savijem tri prsta i ubacim hranu. Vrlo brzo se vratio na kasikicu. Kaze da je to zbog zubica.
Nikad ne bi stavila svoju bebu u hodalicu ili dubak. Tako bi mi bilo žao njenih nogica i kičme koji nisu još dovoljno ni razvijeni. Moje ruke su njene noge dok ne prohoda. Sa 7+ mjeseci sama posjeda, iako su nam mnogi savjetovali da lagano je posjedamo sa 5+. Pokažem joj sve, pomalo vježbamo ali nikakvo forsiranje pretjerano. Također, jede domaće kašice: voće, povrće i malo piletine, a ima i 4,5 podoja.
Otkako je napunila 7 meseci, naša Mare se noću budi na svakih sat-dva. Jedan zubić joj je nikao, ne znam da li sada niče i drugi, pa je budi. Preko dana dva puta spava, jednom posle prve užine prepodne, drugi put posle druge uzine popodne. Uveče se baš bori protiv sna, zaspi oko deset, nekad i kasnije. Tesko se uspavljuje, ni kupanje ne pomaže. Puzi, rekla bih da je to kombinacija puzanja i vučenja, sedi. Vesela je jako, jede povrce, voce, meso, zitarice, zumance. Posavetujte me kako da leže ranije i prespava noć. Hvala :)
Ne postoji tu magican savet, nazalost.I moja beka se bas cesto budi, dok je bila manja bolje je spavala, sve sam probala, i ne pomaze. Svaka beba je prica za sebe, doci ce i to kada ce spavati celu noc. Do tada uzivajte sa njom, mazite, ljubite i volite. Deca brzo rastu :)
Zdravo mame, da li vam se desavalo da vam bebe imaju crvenilo ispod ociju, onako blednjikavo. Poceli smo sa kravljim mlekom, pa da nije nedostatak nekog vitamina?Veliki pozdrav.
Mozda je gvozdje problem.
mameee, 😊 koliko cesto vase bebe u ovom periodu jedu, piju mleko, na koliko sati?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »