Komentari za tekst "Šta je dabl test: Jedan od prvih prenatalnih statističkih testova"

Komentara
187
Ostavite komentar
Ja sam za to da ako u porodici nema opterecenosti nekom anomalijom i ako test dabl pokaze da je se u redu da se u tom slucaju ne radi amniocenteza koja je ipak invazivna metoda i radi se iskljucivo kada postoje medicinski opravdani razlozi a ne svima redom kao sto je to postalo praksa,metoda nije bolna ali je ipak rizicna !
Pod hitno treba ukinuti ovaj statisticki a ne dijagnosticki test!!! U mom najblizem okruzenju 5 zena, ukljucujuci i mene, je proslo pakao zbog kvazi losih rezultata...Da nije previse? Posete genetskim savetovalistima, ponavljanje dabl, pa tripl, pa kvadripl testa, amniocenteze, cupice ... Uz takve stresove se rizikuje spontani bez ikakvih problema... Cak je jedna cuvena beogradka doktorka rekla mojoj sestri : "Ja bih TO cistila". TO sad, hvala Bogu zavrsava prvi razred osnovne skole.
O ovome treba jako povesti racuna! Ja imam dvoje dece i ne planiram vise. I pored loseg iskustva radila sam drugi put dabl test iako sam planirala amniocentezu zbog godina. Rezultat je bio takav da su svi parametri u redu ali godine su rizik. Ma mislim stvaaarno, kao da to ne znam. Nasi lekari kao da otprilike daju datum kada se tacno radi ovaj test! Pogresnom racunicom najcesce i dolazi do kardinalnih gresaka. Jos cu pomisliti da lekari imaju i neki dogovor sa privatnim laboratorijama, jer to nije ni malo jeftin test.
Ukinuti sto pre!!!!
Meni je u prvoj trud. radjena amniocenteza a u drugoj kordo i svima bih preporucila da urade amniocentezu i ne sekiraju se zbog tih testova. Zahvat nije bolan i traje minut. Preporucila bih prof. Belopavlovica u NS Betaniji
meni je dabl test pokazao da nosim bebu koja ima anomaliju,ja sam htela da svisnem,radila sam biopsiju posteljice da bi smo proverili test,i naravno sve je bilo u redu,beba mi ima sad 10meseci i to je bilo zaista traumaticno iskustvo za mene.inace na 4d UZ je sve bilo o.k.ja znam i da je dabl test u nekim zemljama EU zabranjen.
Da li tripl test moze da se uradi u 20. nedelji?
Drage buduće mame samo hrabro podnesite sve ono što vas čeka u trudnoći i vidjećete da će se na kraju sve isplatiti. Nema potrebe paničariti na prvu loptu. kao što reče Snežana, jer uvijek postoji nada. Pusa!!!
Evo da podelim sa vama moje iskustvo. Meni su reultati double testa bili veoma losi i prosla sam kroz pakao razmisljajuci o tome sta sve moze da se desi. Cekala sam amnicentezu i plakala non stop dok nisam shvatala da cu sama od brige i nervoze napraviti neku glupost. Amnicenteza uopste nije nista strasno. Ne plasite se. Nista ne boli i posle je sve ok. Rezultati se samo malo duze cekaju. Kada su i oni stigi ispostavilo se da je sve u redu i da nosim zdravog decaka. Evo sada sam 7. mesec i polako guram. Moj savet svim trudnicama kojima su rez losi da ne panice i da bez ikakve brige urade amnicentezu. To je jedini i pravi nacin da budete sigurne. POZZZZ
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »