Komentari za tekst "Nedoumice u vezi sa dojenjem"

Komentara
44
Ostavite komentar
Beba je bila sa mnom 3 dana od porodjaja,za to vreme je sisao... Zbog povecanog crp prebacen je u drugu bolnicu,gde ja nisam mogla sa njim.. Tamo je vec 7 dana.. Cuvam mu mleko dok se ne vrati,imam ga bas dosta, pa me zanima, hoce li moj bebac hteti da sisa, sa obzirom da je tamo hranjen na flasici?
Da li je beba gladna ako tokom dana često maše glavom kao kad traži dojku da sisa? Inače lepo spava noću na 3 sata se budi i u toku dana lepo spava, sem ako je malo ne muče grčevi.
Zabranili su mi mleko i mlecne proizvode,da li mogu to da zamenim bademovim ili sojinim mlekom?
naravno da smes.
Moze li neko da mi odgovori iskreno i bez osude? Imam dva decaka. Obojica sisali samo mesec dana, nakon toga na dohrani. Opet sam trudna i zelim da dojim. Da li ima veze sto prethodna deca nisu sisala? Da li cu sada ako se vise potrudim moci da imam dovoljno mleka. Hvala
Mislim da si negde pogresila sa postavljanjem bebe. Mozda nije lepo sisala, pa se smanjivalo mleko. Ako sve uradis kako treba ne bi trebalo da ima veze sa prethodnom bebom. Moj savet je da potrazis na drustvenim mrezama neku podrsku za dojenje. Ja sam se savetovala sa Terezom Kis Miljkovic i imam samo reci hvale za nju i njenu internet stranicu. Sve odgovore mozes tamo pronaci, a za konkretna pitanja uvek joj se mozes obratiti, jako brzo odgovara.
I ja se isto slazem taman je da se doji 7 mjesesi ili et godinu dana I to je to.
Meni je malo bolesno dojiti dete duze od godinu dana, mislim da se stvara neka poremecena povezanost izmedju majke i deteta, ali dobro. Svakoima svoje
Poremecen je vas post, oprostite sto to moram reci. Ali ne mogu da poverujem da neko izgovori,a kamo li napise tako nesto. Nekad je svoje misljenje zadrzati za sebe..Mozda dete ne treba iskljucivo dojiti posle prvog rodjendana,ali nije bolesno, kao sto vi kazete, pustite da majka sama brine o svom detetu...
Nije bolesno. Preporucljivo je. U svakom trenutku majcino mleko ima sve sto je potrebno za razvoj bebe, i kada se uvedu tri obroka sa sve uzinama, i kod deteta. Najcesce sr preporucuje do druge godine. Ne postoji poremecena povezanost izmedju majke i deteta, ne moze biti nista poremeceno. Dvoje dojenih do posle drugog rodjendana. Isto smo i sestra i ja dojene. Moja deca nisu infantilna, vrlo su zrela, osam i pet godina. Samostalno odlucuju, sami se kupaju, oblace, sami pakuju sta ce poneti na put i sto je najbolje, sami su od skidanja pelena pozeleli da sami skidaju i oblace gacice, sto je na pocetku bilo nespretno i uzasavajuce ali smo im dopustili i danas su vesti i u kucnim poslovima, postavljanje stola, rasklanjanje, prodavnica, bacanje djubreta, sredjivanje svojih soba. Zapravo uzivaju u tome. Starije dete, cerka, ima svoj kljuc od stana, raspolaze svojim novcem, koji dobija od baba i deda i nas, roditelja, a to iznosi i do 200e mesecno, pravi spiskove sta zeli da kupi, mi joj samo odobrimo. Njene investicije su trambolina, obuca, bicikl (ozbiljniji), laptop, roleri, tv za sobu itd. Na taj nacin smo mi finansijski rastereceni, nesto kao stedna knjizica. Sve vreme dok je bata bio beba brinula se o njemu sa podjednakom paznjom kao i mi. Svako dete je individualno, nekada beba sama odbije sisu, nekada zeli sto duze da siki. Povezanost roditelja sa decom je za ceo zivot, bila ona dojena ili ne.
A nije vam bolesno da detetu dajete mleko od krave koje pije tele? Dakle, tele moze da pije mleko svoje majke, to nije bolesno, ali kada dete pije mleko svoje majke, to je bolesno?! Svasta za komentar. Svaka majka treba da doji svoje dete, ako moze, dokle god može. Ja ne znam ni za jednu zivotinju koja pije mleko druge zivotinje?! Zasto prkositi prirodi?! Ne razumem? Svakako da mozete imati svoj stav, ali ne i komentar da je tako nesto bolesno..
Uporedjujete majku i kravu, tele i bebu? Uzas.
Svaka majka neka radi kako misli da treba, bez osudjivanja tamo nekih nebitnih ljudi. Nije losa majka ako njena beba ne sisa. :)
Drage mame imam bebu od 3.5 meseca dojim ga i dohranjujem nekad odma prihvati dojenje a nekad nema šanse plače samo hoće flašicu tako da ga i varkam nekad primaknem flašicu i on krene vuci ja mu stavim sisu nekad prihvati a nekad nema šanse jel neka imala slično iskustvo?
Preporuka savetnica za dojenje je da se makne flasica, postepeno. Ako postoje teskoce sa bradavicama tu su tzv sesirici. Udobno namestanje i polozaji za dojenje dostupni su na yt.
Ma kakav solarijum majko moja :-D
Moja sestra je pusila 1-1,5 paklu cigareta dnevno,lako zatrudnela,pusila tokom obe trudnoce,porodila se kao da je otisla na kafu za 20min,sada pusi i dalje tamo gde deca spavaju i nikome nista ne fali.
Ja nepusac,vise sportski tip,jedva ostala trudna,porodjaj na carski rez.
Neka mi neko objasni :"kako to?!".
Ne mogu shvatiti da ovo postoji!! Vaša sestra treba da ide na lečenje jer svesno uništava svoju decu. Kad tad to će se sve to na zdravlje dece odraziti. Sve normalne žene kada ostanu trudne se trude da zdravije jedu, da se odreknu svega sto ne valja, trpe razne bolove kako ne bi tabletu popile.. A Vi ako smatrate da je to u redu šta vam radi sestra onda i vi njenim stopama ako će vam lakše biti..ali znajte da i narkomanke ostanu trudne, kako pored svih tih otrova..? pa eto tako
Da li ti zaista povezujes pusenje i lakdi porodjaj? To sto tvoja sestra radi je neprihvatljivo i za svaku kritiku. A to kako si se ti porodila a kako ona nema blage veze sa konz il ne konzumiranjem cigareta. Tu su verovatno neki dr faktori a za to se obrati lekaru
Najbolje je da onda zivimo na vodi dok dojimo.
Budite bar karakter zbog vašeg deteta, nikotin detetu moze doneti samo zlo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »