Komentari za tekst "Roditeljski dodatak: Uslovi dobijanja i dokumentacija"

Komentara
337
Ostavite komentar
MORATE DA SE VODITE NA ISTU ADRESU,NE MORATE BITI VENCANI.
Stiglo mi je rešenje za jednokratnu pomoć od 100 000 din , međutim već treći put idem u Poštansku štedionicu i račun mi nije otvoren. Da li socijalno otvara račun? Čitala sam da neko sam otvori račun. Danas mi rekoše da račun otvaraju po službenoj dužnosti. Drugarica podigla novac u pošti, samo sa lk , rešenje joj nije ni stiglo.
Zdravo,
suprug i ja smo vencani, ali nismo promenili adrese boravista, vec nekoliko godina, posto sada ocekujemo bebu, da li to pravi poteskoce sa ostvarivanjem naknada rod.dodatka itd...??
da li je neophodno da se prijavimo na istu adresu, kao i bebu kad se rodi?
da li neko ima slicna iskustva?
hvala
Da li postoji rok za podizanje roditeljskog dodatka?
Mislim da je 6 meseci. Cula sam da se sve zavrsi u porodilistu
Kada su blizanci u pitanju ?Kako drzava daje novcanu nadoknadu i sta je sve potrebno od dokumentacije? Da li opstina na kojoj sam prijavljena daje neku naknadu?
Cao, zanima me da li ostvarujem pravo na onu jednokratnu pomoc od 100 000 din. Suprug i ja smo u braku, nosim njegovo prezime ali iz nekih razloga sam ostala prijavljena na staroj adresi, pa da li ima to veze sa novcanim naknadama ili ne, ako ima kako bi to trebalo da se resi, na koju adresu da prijavimo bebu?
Hvala
Pošto sam pročitala različite komentare , interesuje me da li mama I rodjena beba moraju imati isto mesto prebivalista da bi dobili Republčki dodatak (ovih 100.000 din za prvo dete)? Ili može da bude prijavljena na adresu oca? Da li ima nekog sa svežim iskustvom na ovu temu?
Ana, zanima me ista stvar... muz i ja smo u braku ali iz nekih razloga nisam prijavljena na njegovoj adresi iako zivimo na istoj... da li ce to da utice na novcane naknade i tih 100 000 za prvo dete
Da li neko zna gde se sve ovo radi u Nisu ? U Opstini se podize obrazac , a u Socijalnoj ona potvrda za ste savesna majka , a ovo iz suda - gde se to preuzima ?
Imam pitanje ovako u cetvrtom porodjaju dobijeni su blizanci za jedno dete stiglo resenje za dobijanje roditeljskog dodatka a za drugo jos uvek nije kao to treba ministarstvo da zavrsi e sad zahtev je iz nase opstine poslat 3.8.2018. Jos uvek nista od resenja a rekli su da ima pravo i to 5. Dete jer su blizanci u cetvrtom porodjaju?
A sta ako prethodno dete nije primilo mmr?
gde se vadi uverenje da nismo liseni roditeljskog za Zvezdaru
Da li mogu da ostvarim pravo na roditeljski dodatak za treće dete.Situacija je sledeca.Treće dete sam dobila u vambračnoj zajednici a pritom jos mi nije razresen prvi brak.Bivsi muz je uzeo decu kod sebe i koči oko alimentacije pa se razvod odužio.
Pozdrav, mame. Da li neka mama iz Beograda moze da mi kaze da li opstina daje neki novcani iznos, ili nam samo sleduje republicki dodatak? I da li je potrebna neka posebna dokumentacija za to? Hvala!
Da li zna neko gde se na Novom Bgu vadi to uverenje da nisam lisena roditeljskog staranja? Ovo mi je drugo dete.
Najpre u Trećem sudu (pored Doma zdravlja kod Starog Merkatora), a posle sa tim i ostalim papirima u Centru za socijalno, Tošin bunar 148, malo je zavučeno. Onda se čeka njihovo rešenje, pa sa tim resenjem iz socijalnog se ide u 27. marta
ja sam predala za roditeljski dodatak ali neznam dali su me prihvatili jos mi resenje nije stiglo a neznam dali cu me prihvatiti posto mi mala nije primila dve vacine posto je nom stop prehladjena dali neko zna neka mi odgovorii
i mene interesuje gde da uzmem potvrdu da je beba vakcinisana a ima 20 dana
kod pedijatra
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »