Komentari za tekst "Kako sprečiti dete da govori ružne reči?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Slazem se da je ruzno psovati.Ali i mi roditelji ponekad opsujemo.Dete ne zna sta to znaci i po mom misljenju neka opsuje procice i taj period.Dete treba da shvati znacenje tih reci,da shvati da je to ruzno.
UPRAVO TAKO,nepricati ih u kuci,i nedozvoliti okolini da se smeju,smatrajuci da je to interesantno,jer ono tad jos vise psuje,kao moja sa 3.5god.Ali kako okolini to objasniti,nekim komsijama,svako ima svoju neku filozofiju.
moj sin ima 3.5 godine i zahvaljujuci ediciji knjega o Milici i Perici naucioje da se ruzne reci govore u kupatilu ,tamo gde si sam ("Milica
je prosta")
:)
Nikako! To je faza u razvoju kroz koju svako dete prodje. Ukoliko porodica nije disfunkcionalna i ukoliko dete ima dobar model za ucenje, ova faza ce brzo proci.
moj mali ima 5 i po godina.kad je imao 2 i po godina poceo je kopirati i govoriti apsolutno sve i ne znajuci sta sve to znaci, ali meni je usta hvatala pena govoreci i objasnjavajuci sta je lepo a sta ne. nakon neko vreme sam ga namerno pustala da cuje koju psovku ili ruznu rec kako bi videla dokle smo stigli i ... rezultat je bio SUPER. on bi samo slusao i pogledao pravo u mene da mi da do znanje da je neko rekao nesto ruzno. i sada kada se nesto naljuti zna da mi kaze: ``dogje mi da opsujem bre`` ali ne cini to nikako. lepo u svaki slucaj. budite uporni, isplati se, verujte
Nas Ogi jos nije progovorio ima 8 meseci, a nadam se da nece pricati ruzne reci
IAKO TO TRAZO MNOGO PSZNJE I BIRANJA RECI MI RODITELJI MORAMO DECI BITI PRIMER.CESTO SE NALJUTIMO PA OAPSUJEMO VRLO NEUMJESNO CAK KRAJNJE VULGARNO...ALI KAD DETE IZGOVORI PSOVKU PRVI PUT TREBA IGORISATI, NO KAD SE PONOVI MORAMO NASEM DETETU OBJASNITI DA JE TO RUZNO, DA TO NE TREBA CINITI...
Kad je nasa cerka prvi put opsovala bili smo malko sokirani posto smo se trudili da oko nje biramo reci, i kad cuje psovku ponavljali smo joj da je to ruzna rec, ipak poneka se podkrade ali odmah usledi "ups, to je lec!" Od ruznih reci ostalo je samo "misa mu!"
Mislim da kada dete opsuje prvi put treba jednostavno praviti se da nisi cula,ako se nasmejem onda ce to ponoviti i vremenom ce nauciti psovati,a najbolje je da roditelji ne psuju tako ni deca nece jer sve polazi iz kuce.Mnogima je na pocetku slatko kad dete opsuje ali ja smatram da je to ruzno i ne volim kada psuju ni decica a ni odrasli.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »