Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
Ja plazmu dajem djetetu jos od 5mjeseca..uziva u njoj...jako je dobra I kaloricna za bebe
Uzmite onda par kašika belog šećera pa mu dajte, jednako je kalorično i zdravo kao Plazma i ostali Čokolino, Medolino i sl.
Ne shvatam zašto trpati bebe šećerom i glupostima pored toliko ukusnih i zdravih namirnica.
Proverite jos jednom pre nego sto takav komentar ostavitejer neka majka ce se voditi istim=PLAZMA apsolutno nije dobra ni za odrasle organizme a kamo li decu i bebe,proucite sastav,deklaraciju i zanemarite pricu o vitaminima dobijenim vestackim putem
I mi obozavamo plazmu, jos ako se doda banana il neko voce🤗 njamiii... ja uvjek napravim i za sebe😄
Mame, zanima me kad mogu da dam bebi plazmu ili neki drugi keks? Maloša mi ima sad osam meseci.
Mame,pomognite. Citam ove recepte za ishranu bebe od 8 mjeseci,malo mi nije sve ovo normalno. Dajem joj poparu,pilecu supicu,govedju supicu,povrce ,voce. Ali za zumance nisam bas sigurna.. koliko citam po internetu toliko sam i zbunjena da li uopste smijem da joj ukljucim zumance u ishrani.. koliko dnevno vase bebe imaju cvrstih obroka ,a koliko mlecnih?
Milice negde cete naci da se prvo krece od belanceta a negde od zumanceta, tako da najbolje da vi sami odlucite .Ja licno sam krenula od zumanceta 2puta ned po 1/8pa 2puta 1/4 ,pa 1/2 pa celo zumance dva puta u nedelji. Kasnije krenite sa belancetom.po novom do 12 meseci trebalo binda mogu crlo jaje. Probajte da nadjete organska ili bar neka iz slobodnijeg uzgoja.
Ja sam zumance uvela u 5-6 mesecu, svako jutro po 1/4, pa 4 dana 1/2 i sad vec sa 8 meseci jede celo jaje.. mojoj bebi je svaki obrok cvrtsa hrana, a uvece mleko pred spavanje..
Npr, dorucak: griz pomesan sa sirom, pavlakom jogurtom ili nekim drugim mlecnim proizvodom
Rucak: bareno povrce (karfiol, brokoli, sargarepa, krompir) sa mesom, teletina, junetina, piletina, curetina
Vecera: plazma i melko ili vocni jogurt sa bananom ...
Lp Milice! Evo moja djevojcica ima 8mj i jede gotovo sve. Smije jesti zumance, dapace jednom tjedno se preporuca barem. Bjelanjak nije preporucljiv,tek nakon godine dana...mada,dajem joj i to i nema nikakve nepozeljne reakcije. Ujutro oko 6 pije mlijeko, pa oko 10 cokolino ili tako nesto mlijecno opet. Kasnije juhicu,meso,povrce ili sto je vec na meniju, pa obrok poslije opet mlijecno. Meduobrok voce neko i prije spavanja mlijeko. Nekad joj dam i navecer cvrsti obrok pa kasnije zalijemo mlijekom :)
Hahahaa.. Ponekad ostanem bez ideja sta da napravim malenoj za rucak,pa udjem na net da vidim sta bih mogla!
I ja se odusevim kad procitam ove zanimljive komentare! 😂 Pobogu majke,sta su vase majke gaile? AZDAJE?
Ja kad bih rekla da mojoj malenoj uz savetovanje mojih baka dajem od 5 meseca pola kravlje, pola kozje mleko ja bih bila rastrgnuta! 😂😂😂 No,samo hocu da kazem da ne preterujete toliko! Naravno zna se za sta je rano,a za sta ne i sta je zdravo, a sta ne! Slusajte svoje instikte i svoju decu i svoje majke, a ne pojedine doktore koje ni jedno dete nisu odgajili, a znaju sve zivo! RELAX
Neka svaka majka hrani dete kako misli da treba ili kako su je naučili a vreme će pokazati da li je to bilo ispravno ili ne.Ja znam da neću davati bebi skorije ni plazmu,ni keksolino i td.što sadrži šećer jer joj je to nepotrebno.Jede voće i to joj je najbolji slatkiš.Za so ću se još konsultovati ali mislim da ne treba pošto sisa već 9,5 meseci.Povrće joj kuvam na pari ili barim,i ne buni se.
Cim sam procitala u prvom receptu da treba dodati margarina i nek malo porumeni...odlucila sam da necu dalje citat, a da ne govorim o pismenosti...koju supu dodati, odakle? Nadam se da ce u buducnosti bar stranice ovog tipa imati vecu kontrolu. Zaradjujte dok mozete na svojoj stranici. Pozdrav
Kravlje mleko se ne preporučuje iz razloga što čovekov organizam nema enzime potrebne za razlaganje belančevina iz mleka, koji naravno telad imaju pa samim ti ne može ni da iskoristi ono što je u mleku dobro. Takođe svakodnevno unošenje mleka može dovesti do anemije zato što ometa apsorpciju gvožđa. Takođe se ne može porediti mleko od krava koje se pilo pre 30 godina i sada zbog načina odgoja i tretiranja goveda raznim antibioticima.
Dve bebe sam odgajila na domacem kravljem mleku od tri meseca, naravno sa puterom i ostalim mlecnim proizvodima! Moja deca ne znaju sta je antibiotik, a naravno u vrticu su sa decom!
Tako je! Ja sam jos kao novoređneče pila kravlje mlijeko , mama kaze da nikad nisam bila bolesna. Pamtim samo dvije prehlade, a antibiotike nikad nisam pila! Podržavam u potpunosti ovo!
Moj suprug je sa dva meseca zavrsio na gastro, posto je svekrva slusala "savete iskusnih baka" i dala mu da pije. Zaradio zapaljenje zeluca, proveo u bolnici 20 dana i do prve godine se moralo nakon toga oooprezno cinculirati sa svim novim namirnicama. Toliko o kravljem mleku pre navrsene prve godine ili pak sedmog ev. osmog meseca u zavisnost od same bebe. I da, sigurno ono nije zasluzno za ono...antibiotika nisam dana pila, vec Vas pedijatar.
Mom detetu nisu narasli ni rogovi ni kopita od kravljeg mleka. Pozdrav za sve mame cija deca piju kravlje mleko i jedu pavlaku :)
Ovaj tekst je OPASAN!!!! Mliječni proizvodi su puni životinjskih (konkretno ovdje kravljih) hormona i proteina koji su teški za bebin organizam i probavu. A margarin je nešto najgore što je ikada proizvedeno, ne bi trebalo da ga konzumiramo ni mi odrasli!¨Ovo je krajnje neodgovorno! Uklonite prije nego neko ko nije upoznat sa ishranom otruje svoju bebu.
Ahahahahahah...umrecu. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Draga Lena, nema potrebe da se uzbudjujes toliko. ukoliko pratis savete na internetu, naci ces svuda da posle 8 meseca, bebi mozes davati mlecne proizvode kao i hranu pripremljenu (kuvanu) sa kravljim mlekom. ono sto se ne sme davati je sveze kravlje mleko do navrsenih 12 meseci.
puter i zivotinjske masti se preporucuju posle 10 meseca. Ja licno ne koristim margarin i slazem se sa tobom, ali puter je nesto drugacije formule i pozeljan.
u ovim receptima ima i soli i secera, koje ja svojoj bebi ne dajem , ali smatram da se nece otrovati ukoliko neko zeli da poboljsa ukus svojoj bebi.
zelim ti ugodan dan
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »