Komentari za tekst "Alergije kod beba - koje su najčešće i kako ih prepoznati?"

Komentara
21
Ostavite komentar
Moja beba ima ekcem,za koliko prolazi i da li ne mora da znaci da ce beba imati alergije?
Moja beba ima ekcem,zanima me za koliko prolazi i da li ne mora to da znaci da ce imati neku alergiju?
Pozdrav. Moja beba isto ima takav osip, zanima me da li ste rešili i kako?
Beba od 8.mjeseci ima vec mjesec i pol osip po cijelom tijelu koji se pojavi i povlaci ubroku pola sata a izbija na drugom mjestu ,dok koristimo terapiju antihistaminika osip se povuce cim prestanemo s terapijom osip se pojavi ,radili smo iGe test ,nema prisustvo alergije ,da li neko ima slicno iskustvo ?
Pozdrav! I moja beba isto ima takav osip. Zanima me da li ste i kako rešili?

I moja isto,kao da se ožarila, kako ste riješili problem
Beba mi ima mjesec i pol,i po licu ima suho crvenilo koje mi iugleda kao da su lišaji prožeti po licu,doktorica je rekla da je to okej..ali meni to ne izgleda niti malo dobro..ima li netko sličan problem ili możda rješenje?
Receno mi je da opranom svinjskom masti mogu mazati pa ce se povuci,dali je netko to probao?
Zdravo.Dugo je proslo od vaseg posta,ali jel ste saznali sta je bio uzrok toga?i kako ste to resili?Pozdrav
Da li se nekom desilo da bebici od mjesec dana oteknu sake i stopala uz crvene tackice po tijelu?
Moja beba ima pet meseci i tri nadelje,pre cetiri dana se osula po celom telu. Pedijatar nam je rekla da je u pitanju alergija ali niko ne zna na sta je alergicna. Osip se pojavljuje u vidu crvenih flekica po celom telu,licu i oko ociju. Povuce se na sat-dva i opet pojavi i danju i nocu. Molim za savet ukoliko je neko imao slican problem. Hvala.
Bebi mi se prosule crvene sitne bobice po tijelu , ispod pazuha , na laktovima , iza vrata , po grudima i leđima,iza uha..
Neznam šta da radim,neznam da li je alergija,zaiista neznam..ako je netko imao sličan problem recite mi kako ste ga se vi riješili,pomozite ??? :)
Hvala unaprijed.. !
Moja beba ima mesec dana i dve nedelje,na licu mu se pojavljuju crvene flekice,da li je to alergija ili mozda se jos uvek cisti koza (kako kazu lekari)
Ja bih vas zamolila da mi neko kaze ako zna da li beba moze biti alergicna na Humaninu pirincanu kasu?Jer ja imamam bebu od 4meseca i 2nedelje probala sam da joj dajem ali joj se je pojavilo crvenilo na kozi?Pa bih da mi neko kaze ako zna dali je moguce da bude od toga ili postoji mogucnost da je od neceg drugog?
Imam bebu tri ipo meseca i iza levog uvceta pojavijo joj se klikercic kao kad iskoci zlezdica. Neznam da li je to nesto opasno. Moja beba je vesla i lepo jede.
Moja beba ima 6 meseci i 10 dana i nedavno sam joj takođe otkrila da ima kuglicu iza levog uha, ali moji roditelji i dve tetke su mi rekli da je to sasvim normalno kod beba i da je to obicna zlezda koja ce se s vremenim povuci.
ma strasno kakvi su ti lekari ne znas da li im uopste verovati. imam sina od god dana i vec tri nedelje je bolestan a uz to i povraca tj izbaci slajm ali i sve ostalo sto jedva pojede. muka mi je koliko sam mu sirupa nadavala a njemu nist bolje. nemam pojma da li je alergija jer doktorici nije palo na pamet a danas smo resili da je menjamo.
imam bebu od osam dana i pojavilo joj se osip po celom telu ne znam od cega samo je dojim,pa se bojim da nije mozda od mog mleka.......ako neko zna od cega nek mi pise
Ja imam dete od 3 godine i alergicna je na grinje. nocu ima jako gusenje. u pocetku sam joj davala presing ali nije puno pomagao. Alergolog iz Novog Sada kod koga sada lecim cerku mi je prepisao lekove ali pod obavezom da koristim Acarosan Duo sprej koji unistava grinje. Hvala bogu od kada sam naprskala krevet sve je krenulo na bolje. ona za sada jos nema a nadam se da i nece imati gusenje. Sprej je relativno skuplji ali se isplatilo videti svoje dete kako sada lepo spava.
Moja cerka ima 3 i pol godine.Radili smo alergo test i alergicna je na grinje, kucnu prasinu,duvanski dim ,dlaku domce zivotinje...Grinje iz kreveta vadimo kirbi usisivacem ski 3 meseca a pored toga unistavamo ih sredstvom za unistavanjem grinja koje smo kupili u inostranstvu,spava na jastucima koji se peru kao i jorgan.U kuci nemamo zavese i tepihe.U pocetku je imala asmu,ali sada uz pomoc terapije ima alergijski rinitis,koji sam uspela da prepoznam i u startu adekvatno odreagujem.Moram da napomenem da moja devojcica ide u vrtic gde ne postoje takvi uslovi kao kod kuce,znaci izlozena je prasini i grinju u vecoj kolicini.Njoj je sada dobro.Od terapije smo u pocetku koristili pumpice,a sada kada se problem pojavi samo PRESING I NASONEKS.Bitno je vlaziti nosic morsom vodom vise puta u toku dana i ne dozvoliti vecu kolicinu sekreta u nosu.Protiv alergija ove vrst treba se naoruzati srtpljenjem, jer to traje godinama dok organizam sam ne nauci da se izbori protiv onoga sto mu smeta
.Meri, mislim da je terapija koju ste dobili za vasu cerku adekvatna ipak vase nedoumice trebate reci lekaru i on ce vam sigurno kazati zasto je to tako.Napominjem da je doktorka koja leci moje dete jedna izuzetna osoba i strucno lice,uz ciju pomoc smo prevazisli sve nedoumice.
POZDRAV
Moja cerka koja 09.03.2009. puni godinu dana ima alergiju na grinju, vunu,perije i budj. Koristim jonizator u stanu, alergija je ustanovljena pre dva meseca, radjen je test na kozi za koju i dalje sumnjam da je ispravan jer je radjen kod privatnog lekara. Javlja se cesto da joj curi nos i to vodast sekret i jednom se javilo hripanje u grudima za koje je dobila od lekara inhalacije na spalmotil i niripan tablete od 8 miligrama,tablete nisam dala jer se nije gusila i mislila sam da je to prejako za bebu koja je tada imala 10 meseci.Lekar je rekao ako se stanje ponovi ukljucice pumpicu. Dali je to jedino resenje da li treba dati pumpicu detetu koje je neume ni udahnuti kako treta. To je nesto sto mi je palo pretesko i sto mi vise nije dozvolilo da sam i jedne sekunde mirna. Zelim da neko strucan ili neko ko je imao slicnu situaciju sa detetom i spasio svoje dete napise to? Zahvaljujem na razumevanju
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »