Komentari za tekst "Sprečite NAPAD BESA - detetov i vaš"

Komentara
32
Ostavite komentar
I mi imamo problem,beba -18 meseci,histerija je krenula jos pre nego je napunio 1 god. Ne voli da ode u goste ni kod koga,odmah vristi i place toliko da mu iskoce sve vene na vratu , ne želi da šeta-odmah krece histerija ( osim ako nije u kući), ne daj boze da ga neko uzme u krilo,ukoliko to nismo mi ukucani.. A nocu, se budi i vristi i po 5 puta, nekad ga ljuljamo do iznemoglosti tad,a nekad uspavamo i umirimo cajem,mlekom itd. Preko dana je inače kad je kod kuce u svom okruzenju uglavnom jedan jako veseo i raspoložen decak,osim kada vristi jer nesto silno želi da mu damo. Pesmice mu ne pustam i ne dozvoljavam telefon,osim kad odemo kod doktora jer je nemoguća misija otici kod lekara bez YouTube,jer toliko histerije da niko ne uspe da ga pregleda. Ne znam sta vise da radimo, inace smo puni strpljenja,ali nista ne pomaze toj histeriji.. udarila sam ga preko guze i preko usta nekoliko puta,I tad i ja placam sa njim, nista nisam postigla,samo se osećam Jos teze.. Sve sam komentare Vase procitala ali ne znam koju tehniku da primenim i kako da postupim. On je mnogo voljen, jedva smo ga docekali i nemam srca da ga bijem 😩
drage moje,ima li iko ovde histeričnu bebu od 9meseci?
Pozdrav mi isto imamo problem.sa cerkicom sad ce 3 godine napuniti u julu ... preko dana tu i tamo se ponasa naravno koja histerija ispadne tad je malo po ruci udarim ili guzi e onda ona napravi grimasu da je ljura i udari me,sto nije prihvatljivo kod mene , spavanjeeee nam je najteze kad dodje vreme oko 9 sati posle kupanja uzme telefon i gleda crtace ali ne uspava se nego bude budna do 2, 3 to je pakao za mene nemogu da se isoavam a da i jako je tvrdoglava sve mora odma da se dobavi voda cips bilo sta,ja joj kazem cekaj sekundu perem sudove samo da obrisem ruku idma pocinje histerija ali zasto tako to mi je tuzno zaista sto nemaju deca od 2 ,3 god zivce da cekaju....ni minut dobiju napad ludnicaaaa,i onda i mi roditelji naravno izgubimo glavu nzm.kako da postupamo ako mozete dati neki savet dobro bi dosao u ovakvim situacijama hvala vam pozz
Ne znam da li ste skontali koliko loše utiču telefoni i televizor na dete . Jer sam ja primetila da je beba od 6 meseci besnija kad gleda te gluposti . Kad udarite dete što se čudite kad vam vrati kad deca rade ono što i mi.
Pozdrav Natalija, da li se situacija vremenom popravila? Sličan problem imam i ja. Devojčica od 3 god. Naime podnevna dremka je od 12, najkasnije do 13h. Dete lepo odspava od 1.5-2.5 sata u komadu, pustim je sama da se probudi. Nikakvih problema nemam. Zna da mora, imamo dogovor crtać može, ali pod uslovom ugašen ton potpuno i da žmuri. Legne na 2-3 min, pa eto već je žedna, samo da bi provirila da li ide crtać... Uspavljuje se kako kad, nekada zaspi za 5', a nekada čak i po 15-20'. Mora je uspavljivanje noćno. Tata/mama čitaj ovu priču, pa ovu... Ili navali na youtube da gleda. Vrišti, histeriše, lak samu sebe i ugrize od besa. Suprug i ja smo na slomu živaca, pogotovo kad i nas sustigne umor.
Ne postoji drugi način nego da dobije po guzi i svaki put kad krene da histeriše, seti se da će dobiti batina, pa brzo zaboravi na histeriju. Mi smo pitali pedijatra i rekla je ovako:„Odvedite dete u sobu gde vas niko neće čuti i prijaviti, istucite je i histerija će proći".
A sta da radite detetu od 3 godine koje je izletelo na ulicu? Da izvedete paciji ples, disete duboko?
Ćerkica napunila 3 godine. Oduvek je bila temperamentno dete. Ali sada postaje pravi pakao. Karakter joj je toliko jak, da je nemoguće izaći na kraj sa njom. Mora da bude po njenom i nikako drugacije. Počela je non stop da histeriše. Imamo problem i kad treba da jede, i kad treba da spava, stalno vrišti, štipa, udara. Pokušali smo na sve moguće načine, i objašnjavanjem i pričom i batinama, i ignorisanjem. I ništa ne pomaže. Imamo i malu bebu od dva meseca, tako da je zbog ljubomore postala još gora. Ima svoje momente. Ili je predobra i prepametna ili je bezobrazna i jisterična. Sredina ne postoji. Ja sam već izgubila živce i zdrav razum. Mnogo me sekira i plaši njeno ponašanje.
Kao da ste opisali moju cerku,identicno od pocetka do kraja svaka rec,kao da sam ja pisala.Vidim da je post 2020god,znaci sada ima 6..moja sada ima 3 i ovo nam se desava ..ako vidite ovaj odgovor ,pisite kakvo je stanje danas sa vasom kcerokom,da li se stanje popravilo i kako.Pozdrav
Naravno da je batina iz raja izasla, stari ljudi nisu bili ni ludi ni glupi, kroz sve su to prolazili u porodicama sa 10 dece i shvatili kako to ide, a i veoma je jednostavno ako ig norisete lose ponasanje kako ce dete shvatiti da je to lose? Ako ste besni i lupite ga po turu bogami ce shvatiti, mora dete nekoga da se boji inace cemo stvoriti naciju debila.
Tako je! nemozemo dopustiti deci da na Kazu sta mi treba da radimo
Imam sina od 7 ipo godina, jako histerise na sve sto nije po njegovom.
Cak je u sranju I da digne ruku na mene, nepomazu ni kazne kada mu uzmemo telefon ili tablet.Kako se postaviti prema takvom djetetu ? On je jako osjecajan I ima dobru dusu, dali postoji da je tu u pitanju I doza ljubomore jer imam I kcerkicu od 3 godine ?Poz.
Imam devojčicu od dve godine, koja me bukvalno terorise pred svako spavanje, naime sve se mi sredimo za spavanje e onda nastaje pakao. Da bi ona zaspala bez histerije ja moram strogo da sedim na ivici kreveta i ona da mi lezi na nogama tako da lezi. Naslonim li se ja centimetar unazad haos. Tako pola godine, kad vise nisam osecala nijedan deo od ukocenosti resila sam da to prekinemo. Ona vristi viče "dole,dole mama dole" ja se pravim da spavam a ona se i do 45min baca po krevetu, jeca vristi ,kida , baca sve redom, poplavi od plakanja promukne skroz, e onda kad zaspi onda jeca u snu..... i ta borba jos uvek traje
Posto je komentar vec 3 godine star a ja imam takav isti problem sa sinom od 2.5 godine, kako je vasa cerka danas ? Kako ste resili ovo Nevena ?
Starije dete od 3, 5 godine sa različitim oblicima histerije, pakao smo preživeli, to je horor bio, za obične sitnice je imao napade histerije, ako se slomi keks, ako ne idemo istim putem. To ne može da se objasni, to je pakao. Poslednji histerični napad je imao pre dva meseca, ovo je najduži period mira. Hteo je sam da gura kolica sa bratom što nismo dopustili, onda je krenuo pakao. U parku na travi sam ga držala dok se bacao,urlao, ma ne znam ni sama sta, to su takvi urlici kao da je djavo ušao u njega. Onda se smiri i bude najdivniji, kakav je inače i u vrtiću. Sve smo pokušavali, ignorisanje, popuštanje, fast food metoda, iskreno i po guzi ponekad, ali ništa nije pomoglo, ama baš ništa. Dva meseca već je mirno krene ponekad, ali kratko traje, nema histerije i urazumi se brzo. Mnogi kad to viđe, batine, motka i ostalo. To ne pomaže, to je nesto najgore kako se treba ponašati. Moj savet pokušati da se bude smiren, ne obraćati pažnju na okolinu, skloniti dete na sigurno, ako ste napolju, zagrliti ga, verovatno će odvijati, ali pristupiti sa neznoscu, ubeđena s ako im se ne pomogne kad su bas mali do 3, 3.5 godine, da problem može biti gori.
Isti slučaj, cerka nema 2 a haos nam je da njom- šta da radimo
Imamo decaka od 2 godine i 4 meseca u zadnje vreme pogotovo nocu ima takve izlive besa i histerije da pocne da baca posteljinu igracke gura krevetac baca se i vristi od plakanja hoce da se nosi ali ni to ne pomaze cak i kada ga postavimo u kaznu on toliko vristi da se bojimo da ne probudi ceo komsiluk,po nekad to traje satima i vise puta u toku noci. U vrticu i preko dana je sve ok,cim krene na spavanje pretvara se u histericno deriste. Molim za savet prosto ne znamo kako da izadjemo na kraj sa tim
Potpuno ista situacija je i kod mog sina (2 godine i 1 mesec). Probali smo isa zagrljajima i sa pricom ali jedino sto za sada uspeva je skretanje paznje na nesto drugo ili ignorisanje ( sto je veoma tesko,bar meni) .Ne smiri se odmah i treba to sve izdrzati
Ови савети су у складу са педагогијом новом доба и америчких популарних психолога, који изгледа децу видели нису у животу. Имам кући пет књига из циклуса ''како васпитати дете'', ''шта да очекујете од детета'' и томе слично, од америчких аутора, и у њима никад ништа не нађох осим бесмислица типа ''договорите се са дететом, причајте му кад је љут'', и томе слично. То нема везе са животом. Мој трогодишњи син се нпр.сети да жели да носи јапанке по киши и температури око нуле. Објаснимо му да не може то да носи, да је напољу хладно, да ће се прехладити, да је то обућа за лепо и топло време, а сад је зима, да има лепе чизмице и ципелице, итд. Све то чинимо умирујућим тоном и пуни разумевања. Само што се жуборење воде не чује из нас! Резултат? Почне да баца ствари по кући, ломи играчке и хоће да удари мајку. И шта сад? Како реаговати? Ја сам почео да га чупам за зулуф и дам му мало до гузи, али не помаже, не схвата очигледно, јер сваки дан понавља такву сцену. Не кажем да је ''батина из раја изашла'', али савети типа ''објасните му сталожено'' још су бесмисленији. То је упорна борба у којој дете мора схватити да не може да ради шта год му падне на памет, а још више борба са самим собом да човек сачува хладну главу и разум. Врло је тешко. Можда би неко стручан могао да се позабави утицајем данашње хране и разних екрана који су им доступни свуда, на дечије понашање. Они уносе пуно простих шећера, слаткише, грицкалице и свакакав ''junk food'' (не успевамо сви да баш увек детету обезбедимо супер здрав оброк, или неће то ни да једу) па од тога повилене. Такође, екрани (моје дете нпр. не гледа телевизор, ни ми га не гледамо, али гледа на телефонима и таблетима цртаће разне) и недостатак боравка у природи код градске деце сигурно утичу на такво понашање код деце. Ко је правио сцене када су породице имале по петоро, шесторо или више деце? И кад су правили, нико није имао времена да се тиме бави и обраћа пажњу на то, па би деца брзо прешла на следећу фазу. Поздрав свима и срећно у педагогији!
Potpuno se slažem sa Vama. Sva ta današnja pedagogija nema veze sa stvarnim životom i uglavnom je pišu ljudi bez porodice i dece, što bi rekli priučeni pedagozi iz školske klupe. Što se tiče ponašanja današnje dece svakako da najveći uticaj na to ima današnji način života. Naravno, hrana je veliki uzročnk sa svim otrovima koji se stavljaju u nju. Nama to bezazleno zvuči, ali u praksi je to mnogo ozbiljnije. Zatim, mediji svih vrsta imaju ogromnu ulogu u razvijanju dečije psihe (televizija, mobilni i tableti) na kojima se gleda nestvaran svet pun nasilja. Nismo mi ni svesni šta sve deca pronađu na youtube-u. Ja sam mog malog od 3.5 godine uhvatio da gleda neke animirane idiotluke tipa spajdermen se baca sa zgrada, sa mostova pa onda uglavnom svi noviji crtaći su puni nasilja. Oni to vide i onda primenjuju u stvarnom životu, jer misle da to tako treba. Na žalost, to je naša greška, jer nam je lakše da im utrapimo tablet i da se malo odmorimo od njih, ali to ne rešava problem već naprotiv, produbljuje ga, jer se sve više hrani nasiljem. Znam da će većina naše generacije reći da u naše vreme nije bilo mobilnih i tableta, ali to je bilo drugo vreme. Da su nama bile dostupne iste stvari, naravno da bi ih koristili. Današnja deca su poprilično otuđena od svojih roditelja i svojih vršnjaka. Roditeljjima je nametnut robovlasnički sistem u kojem moramo da radimo po ceo dan, da bi što manje imali vremena za decu i da bi ona bila prepuštena medijskoj zabavi koja upravo uništava njihovu psihu. To je plan za buduće generacije. Na žalost, trenutno mislim da ne postoji rešenje za to.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »