Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu – 1. nedelja"

Komentara
169
Ostavite komentar
dusa draga
Ne znam da li je ovo problem ali za mene predstavlja veliko nezadovoljstvo. Vec duze vreme moj bebac ne zeli da se druzi samnom. Kada je tu tata, gura me od sebe i tuce, vice na mene da se sklonim, da ga ne diram itd.... Suprug vecinu vremena radi pa mu verovatno nedostaje, ali sada je ppceo da me gura tuce i vice na mene i kada su baba ili deda tu. Idem nekom logikom da je to zbog toga sto smo stalno zajedno, ali tako je valjda i sa drugim mamama i bebama pa one svoje majke tako ne tretiraju. a najkrivlje mi je sto mi niko ne pomaze i ja uvek sa njim sve i oko njega radim pa me ovakva reakcija dodatno stresira. Kao da nemamo neku povezanost. Kad smo sami normalno se ponasa, normalno u slkladu aa svojom besnom fazom. I tako mame, dajte neko savet, utesite me! :) Da, i ako tata i mama zele da se poljube ili zagrle , bebac vise na nas i odmah ljutito dotrcava, naravno mene da tuce i gura...ehhh
Kod nas je to situacija, ali ona udara i gura oca kad se meni približi. 🤣 Iako je sa mnom čitav dan.. eh, ko bi ih shvatio.. 🤷‍♀️
Mi se nalazimo u slicnom uzrastu 15 i 1. nedelja a ja kao tata sam obozavana figura jos od 6. meseca pritom Baka je top No 1 na cerkicinoj listi obozavanih osoba iako je ne vidja cesto. Ravnopravno cuvamo dete u 2 smene, gde imamo zajednickih sati poprilicno baka uskoci poneki put kad neko od nas bas ne moze od posla, Znaci poprilicno nezavisni i bas mnogo umorni sasvim je normalno da se dete zasiti nas kao roditelja i autoriteta. Da skratim problemi su u nama jer dete nije sposobno da razmislja na nas nacin ili bilo koji nacin ono jednostavno razmislja na sve nacine sto je predivno i opnasa sve nas ono sto hocemo da pokazemo i sto krijemo. Da vas utesim kao tata sve je uredu sa vama i detetom samo malo oladite svi u kompletu i igrajte se sa detetom ali na njegovom nivou a ne na vasem bez ikakvih i icijih autoriteta.
Mislim da je pogresno sto u clancima poput ovih iznosite neki razvojni momenat deteta kao cinjenicu- njegov recnik trenutno broji 10 smislenih itd. Takodje pretpostavljate da bebac provodi najvise vremena sa roditeljima sto je slucaj samo kada su oni bez posla, sto je, bar po nasem peremijeru :)), retko. Na kraju savetujete cepkanje papira na koji dete moze da se posece i koji je pun olova i nije dobar u ovom uzrastu kada sve trpaju u usta za igru. Proizvoljnost i nerazmisljanje, to zameram. Ipak je odgovornosti ovde ogromna i ne bi trebalo da dozvoljavate sebi takve improvizacije i ,,umetnicke slobode''. Samo dobronamerna kritika! Pozdrav svim mamama i bez brige ako dete nije po necijem ps-u
Tacno taki, ajde za papir i nekako ali kako dijete da lijepi?? cime ?? mislim da bi vise lijepka zavrsilo njemu na glavi nego na papiru 😂😂😂
Poenta mog posta je bila da zameram, ne prvi ni poslednji put tada, urednicima portala da paze šta pišu i predstavljaju kao činjenice- evo danas su mi za dete poslali link za članak za njenu nedelju u kome piše kao FAKAT da dete u njenoj nedelji može sa lakoćom da izrecituje pesmicu ako je ponovite nekoliko puta, a moja ćerka ne zna više od 2 reči. Pre toga za hodanje da samo što ne može maraton da trči, a ona prohodala pre nekoliko dana i doktor kaže da je to SAVRŠENO u redu. U ovom konkretnom članku su pisali o vremenu sa detetom koji ja i 90% mama koje znam ne možemo da poklonimo deci zbog posla. Sečenje na papir (evo baš jutros sam se ja žešće posekla i kukala kolegama pola sata :D, i to sa olovom nije glupost, što biste znali da ste imali moje iskustvo kad sam bila dete) itd. su samo sićušan deo svega. O bila sam ja kao dete i padala i sekla se i bila ušivana dva puta, imam 20cm ožiljak od posekotine, pa ne vidim korisnost toga zaista, i dan danas se plašim hirurga ko djavo krsta a ljudi mi kažu e izvinite mislim da vam je pukla čarapa (ožiljak) :D. A za stakleno zvono se potpuno slažem, samo ovde to nije bila poenta. Ne samo sa papirom nego i inače.
ajde molim te, da se dete posece na papir, svasta. Pa i da se posece, sta ce mu biti? Nemojte drzati dete pod staklenim zvonom i posle da se pitati gde ste pogresili
Zdravo mame.Moja beba jos uvek nema ni jedan zubic da li trebam da brinem?! iskrena da budem zabrinuta sam :-/
Ne, treba da budeš srećna zbog tog a.
Što kasnije izađu kasnije se kvare🙂
Ne, naravno. Pre ili kasnije, imaće sve zubiće. Bebi moje prijateljice prvi zubić je izbio tek sa 16 meseci, a sad je devojčica od 5 godina sa preslatkim zubima.
Pozdrav svima!Dali jos neko ima problem da je detetu glava vrela ,celo hladno i nema temperaturu?!Ima 15meseci dali su uzrok zubi ili trebam da se zabrinem???
Pozdrav mame, moja beba ima 15 meseci, ne govori puno, mama, tata, baba, ajde,da, ne....jako je zivahna, kao na struju od jutra do mraka, nocu super spava,da ne pricam o bacanju i histerisanju kada zapne da dobije nesto, ali slabo jede, sve sto treba i sto je zdravo odbija da jede a zato makarone i testo (hleb, kiflice) bi jela non stop, povrce nece ni da lizne, meso slabo jede, cak smo probali i iz fast fuda da joj damo da proba samo da bi jela, cak i to odbija(sto je dobro :-) ), dam joj sama da jede da drzi viljusku ali ona hrani nas i nece da jede...a na redovnim pregledima kod pedijatra ona super napreduje s kilazom i visinom, dr. kaze da je to period, ali meni se cini da taj period traje dugo,da li neka mama ima resenje?
Zdravo. Dal jos neka mama ima situaciju da beba ima
gore jedinice,dvojke i cetvorke,a dole jedinice i jednu cetvorku??? Cime ublazavate nicanje zuba? Hvalaaa


Moja beba ima gore jedinice, dvojke i cetvorke a dole jedinice i cervorke... Ima punih 15 meseci... Mi cum vidimo da neprestano trlja desne odnah mazemo belo vino ro mu jedino pomaze...:)
Da li ima jos koje dete da jos nije prespavalo celu noc i da odbija da spava i prosto ne voli da spava?
Moja prica par reci, mama,tata,baba,deda,ajde,daj to,da,ne,hocu,necu,meme(meda),kok (sok), koko (cokolada) babana(banana) aljo(halo) sve ostalo joj je ma(masa,maca,maksim), i sve ostalo sto prica su po dva slova neke reci, i ne znam kako da joj ispravim to, pricam joj trudim se da kaze celu rec ali ona ne, ona recimo ako hoce da zove batu kaze ba, ili Luka kaze Lu :D inace hoda, dobra je beba, zadovoljna sam bas, napredna je, cak je i u fazi kada voli da zvrka po papiru, uzme olovku i kao pise i.prica ne nekom svom bebecem jeziku :) ipokusavam da je naucim na nosu, ne znam dal joj nije rano jer ona nikako nece da mi kaze kadq joj se kaki, a zna gde treba da kaki... neki savet?
Rečnik mog deteta se još uvek sastoji od 0 reči. Sve razume, ali neće da priča.
I kod nas tako... brblja kao nešto ali ni jedna smislena reč.. progovorit će i oni,onda ce biti kao čavke...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »