Komentari za tekst "Vaša beba u 12. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
190
Ostavite komentar
hahaha, mozda ih 5 minuta u dvoristu to zabavi. Ovo je definitivno prica za stariju djecu, bar od 2-3 god
Samo citam ovo hvalisanje i hvalisanje. Moj Andrej ima 13 meseci ne hoda, mamu zove ama, tatu ne zove uopste. Ne zna sam da podigne flasicu za vodu. Voli sam da rucka jer tada iskoristi priliku da sve izgnjeci i pobaca po podu. Meni ne da da ga hranim jer trazi da sisa umesto rucka. Puzi i podize se uz namestaj kada treba da lupi u tv ili dohvati utikac za struju. Obozava da prospe maminu kafu koju pije ceo dan i na kraju je i ne popije jer zavrsi na stolu koji Andrej olize pre nego sto stignem sa krpom do njega. Ne znam za vas ja ovo moje ne savrseno dete koje kad ga pitas gde je pametna glava pljeska rukama, a zeka na njegovom uhu pije vodu, e bas to dete volim najvise na svetu i molim vas nemojte ga uporedjivati sa ostalom decom.
umrla sam ahahahahaha 🤣🤣🤣🤣👏👏👏👏👏
Konacno neko realno da kaze i iznese istinu. U potpunosti imamo istu situaciju i nigde ne zurim, pratim je u svemu sto ona zeli i moze sama da uradi. Jos uvek ne hodamo ali uz pomoc maminog prstica stize svuda. Citajuci komentare imala sam osecaj da ce neko napisati moje dete je naucili da cita i pise. Ljudi butite realni..
A nemojte tako, kako tako pricate za svoje dete? Moje dete je sa 5 meseci skinulo pelene, sama jede jos od pocetka dohrane, sama se uspava, ima 13 meseci, prica skoro sve, sklapa recenice!!! Čita knjige, to obožava nas je relaksira! (Ovo je sve napisano ironično) Moja devojčica ima 13 meseci, i puzi i stoji, ide uz namestaj, ali nece da se pusti, kaze mama samo kad je frka, ovako brblja na bebecem jeziku, skinuti pelene nece skoro to je sigurno, u autu kad se vozimo hoce da iskoci iz sedista, isto tako i iz kolica, ali kao sto kazete ja je volim bas takvu najvise na svetu!!!
Evo na primer moja malecka prekosutra puni 13m i vec hoda,sara bojicama,igra se sama,prica dosta baba deda mama patike papuce ticice kuca itd.. tako da ima raznih beba i svaka je na svoj nacin posebna,a za tako malu decicu i dva dana je velikaa razlika. Tako da majke ne sekirajte se i samo polako,moja npr jos uvek jede blendano a neke uveliko ruckaju normalno. Ljubac za sve bebe i pozdrav za mame ☺️☺️
Bravo mama Nevena! 👏U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom! Nisam od onih sto komentarisu, ali citam da ne kazem redovno i tekstove i komentare i zelela sam da kazem da i mi isto kao i vi, ne hodamo jos ne jedemo sami i svasta nesto ne.... Ne razumem zasto bi me neko osudjivao ili pritisnuo minus zbog toga🤷🏻‍♀️
Ja moju Elenu nisam forsirala ni na sta od samog pocetka, sve je radila polako sama kad je ona osetila da zeli i moze. Mama je tu da pruza beskrajnu ljubav i podrsku i da usmerava na pravi put! Pozdrav (ne)savrsenim mamama i bebama 🤗🤗😙 💛
Idu li vam deca na časove stranih jezika?
:)))))))))))
Treba mi jedan savet, sve vise brinem za svog decaka. Napunili smo godinu pre dvadeset dana. Obozava da trckara uz joje pridrzavanje. Medjutim, problem nam je sedenje i ustajanje. Nekako je nestabilan dok sedi, klati se a ni ne pokusava da iz sedeceg ustane u stojeci stav. Zakazali su nam kod fizijatra tek za januar...do tada cu poludeti 😥
Violeta,sta vam je rekao fizijatar? Da li radite neke vezbice? Moj decak stabilno sedi,ali ne ustaje iz sedeceg u stojeci polozaj,takodje hoda po malo uz moje pridrzavanje. Nama pedijatar nije rekao nista vezano za to,da to nije neki problem,i nije nas poslao kod fizijatra.
Moj David ima ne punih 13 mjeseci i preko 10 kg. Jako je aktivna bebica, prohodao je sa 11 mjeseci. Nikada nismo koristili hodaljku, niti smo ga vodili za rukice, sve je sam uradio. Od okretanja na podu do sjedenja, puzanja , hodanja uz namjestaj i sad hodanja. Voli sve da jede i bas uziva u hrani, jede gnjeceno i sam prstima zna da jede. Tapse rukama i slicno, plese uz muziku, govori mama, tata, baba , kuko , cuca , av av, daj, ajde , to, da.... Pocinje se penjati na krevet, pravi grimase, sve u svemu bebica za 5🤗
Ok
Moja Milica za nedelju dana puni 13 meseci.Ima 10 kg ,visoka je 90cm.Prava manekenka 😀.Nije jos prohodala, ja je drzim samo za kragnicu od majice,cisto radi njene sigurnosti jer bez toga nece.Pusti se sama od fotelje do tv police ili neceg drugog.Odavno se sama popne na krevet i naucila sam je kako sama da sidje ,da prvo idu nogice,ukapirala je za jedan dan.Lepo rucka sve a89 posebno voli sama prsticima cak i kada joj ja stavim u usta ona izvadi komad hrane pa ona ponovo stavi.Nema mira sekundu jednu ali najinteresentnije mi je sto se 24 dnevno smeje i svakom znanom i neznanom.Inace kad vidi nosu bezi na km.
Nerealan tekst
Moja cerka ima nepinih 13 meseci i kao i vecina, jako je zivahna. Planiram ovih dana da krenem sa stavljanjem na nosu. Igracke hoce sama da stavi na svoje mesto kad joj kazem, prosto slusa me sta pricam i to i radi. Iskreno, vise radim sa njom na razvoju govora, ja ne poznajem zdravog coveka koji ne hoda i koristi pelene🙄. Od reci izgovara mama, tata, deda, baba, nana, daj, ne, da, ta(cao), ao(halo), de je(gde je), av av, muu... Ne hoda jos uvek samostalno, vec drzeci se za nasu ruku, i uopste se ne opterecujem time, a i nicim. Pruzam svoj maksimum u roditeljstvu, i to mi je bitno. Pozdrav!
Zašto bi bilo čudno da nosi mede u mašinu? Ako zna da hoda, zna šta je meda, šta mašina, još vidi i mamu to da radi, može da poveže. Naša je beba naučila da nosi pelenu u kantu nakon presvlačenja. Uglavnom ode do kante ali neće da ubaci nego koristi priliku da radi zabranjene stvari.
Ja sam sina počela da stavljam na nošu. Cim je samostalno počeo da sedi. Naučila sam ga kako da se napinje dok kaki. I svaki put kad mu se kaki on mi to pokaže tom grimasom. Ali baš da sam drži olovku i da nosi mede u mašinu samnom mislim da je mali za tako nešto.
Kako navikavate bebe na nosu? Moj decak je izuzetno nemiran i jako nam je tesko da ga 'ubedimo' i 30sekundi da sedi na nosi a kamoli nesto vise...
po mom mišljenju je jako rano za nošu. valjda treba da je stavim kada bude spremna za to, a ne kada ja želim
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »