Komentari za tekst "Genitalni herpes"

Komentara
25
Ostavite komentar
Pozdrav,
Prvi put sam dobila HSV2 pre 6 godina, sada se ponovo javio. Planiram dete cim infekcija prodje ali me brine da li ce sve biti u resu. Da li neko ima iskustva sa tim? Da li cu moci da imam zdravo dete i normalnu trudnocu😔
Postovani,10 nedelja sam. Izasao mi je herpes na zadnjici. Nije bar dve godine. Predpostavljam da je pad imuniteta. Dal ima mesta panici ili ne?
Prvi put su mi se simptomi pojavili u trudnoći, negde početkom drugog semestra (ne znam da li sam ga imala od ranije). Plihovi su prošli i nisu se vraćali više, ali mi je doktorka rekla da je potrebno da preventivno pijem Aciklovir od 36. nedelje do porođaja kako bi se sprečila mogućnost prenošenja na bebu tokom prirodnog porođaja. Mislim da je pomenula da se kod carskog reza herpes ne može preneti na bebu.
Imam herpes godinama, izlazi mi i sad u trudnoci. Doktorka rekla da ne mazem aciklovir vec da uzmem nesto za imunitet. Mislim da mogu mazati prirodnim melemom za herpes, nece skoditi jer vidim da je neko mazao aciklovir a neko ne.. Izasao mi je vec dva puta a 9 nedelja sam.
Meni se pojavio letos genitalni. Problem je sto od tada izlazi na svake 2 , 3 nedelje..taman izlecim, on izadje na drugom mestu. Nemam odnose mesecima , osecam se uzasno i nesrecno. Jedan doktor kaze da pijem i mazem aciklovir , drugi kaze da nikako ne pijem tablete vec da pustim da sam prodje , da ce oslabiti vremenom. Evo 6 meseci ne proslo a ja i dalje patim i nikako da prodje. Nikad nisam cula da je neko imao ovakav problem, ne znam vise kako da se ponasam... treniram , izbacila sam alkohol i slatkise i nista nisam postigla...
Jesi li uspela da stabilizujes herpes? Imam isti problem, cesto se vraca i bas psihicki ubija.
Samo pozitiva imam isti problem samo lagano sta je tu je
Ja sam u 14-oj nedelji i pojavio mi se blizu genitalnog otvora herpes. Inace, nije prvi put, cesto mi se pojavi padom imuniteta verovatno, samo me brine da li moze lose da utice na plod i sme li da se maze necim?!
I ja bih volela da još neko napiše svoje iskustvo sa HSV tip 2. Jowana, šta se dešavalo u međuvremenu? Ja sam sada 10.nedelja, plašim se da će mi se pojaviti herpes koji mi je inače izlazio često pre trudnoće. Radila sam TORCH, imam igg i igm pozitivna antitela i u slučaju HSV 1 i HSV 2. Pokazala sam lekarima, ali niko nije posebnu pažnju pridavao. Ovo se posebno plašim zbog prethodnih spontanih. Niko mi nije predložio nikakvu terapiju, bila sam kod tri ginekologa.
Previse raznoraznih tekstova oko Herpesa. Koliko sam cula i raspitivala se kod doktora herpes je opasan, ako se prvi put javi u trudnoci. Ako je u pitanju ponovna infekcija bilo herpesa simplex tipa 1(na ustima) ili tipa 2 (genitalni) nije opasno tokom trudnoce. Jedino genitalni herpes pred porodjaj je opasan zato se radi carski rez.
Ja sam 8 nedelja trudnoće, a muku mučim sa herpesom već godinama unazad. Herpes mi je čest na usnama kao i blizu vagine, dok sam bila mlađa izlazio mi je svuda po licu pa čak i blizu oka. U zadnje vreme mi izlazi blizu vagine i to uglavnom pred menstruaciju i kada imam problem sa hemoroidima. Sada sam 8.nedelja i malo sam se prehladila i odmah mi je izasao i na usnama i kod vagine. Planiram da o tome odmah obavestim doktora. Prilično se plašim za plod obzirom da je kod mene baš jak taj virus
devojke treba mi pomoc,savet...koliko je strasan genitalni herpes? moj decko ga ima ja ne ali ako zelim dete(a zelim ) morala bih da se zarazim :( ako neko moze malo bolje da mi objasni sve
Proveri antitela na hsv2.
Mozda vec imas taj virus u sebi, bez ispoljavanja simptoma. Ako ga nemas, ne bi samo nikako valjalo da se zarazis u prva tri meseca trudnoce.
10 ta sam nedelja trudnoce i zanima me da li je opasan genitalni herpes koji izbija tokom trudnoće ali u vidu jedne bubuljice koja traje svega 2-3 dana? Inače imam ga godinu dana unazad izbija jednom mesecno pred menstruaciju isto uvek jedna bubuljicica.
Meni se herpes javio kod same ovulacije i sada sa 20 tj trudnoce sa blizancima. Inace ga imam nekih 5 god i javi mi se 2-3puta godisnje, ali u vrlo blagom obliku tipa 3-4 ta pristica maksimalno i to samo mazem herplex kremom i prodje kroz 2-3 dana. Iako sam dosa citala o tome i da bi mi djeca trebala biti zasticena mojim antitijelima danas sam otisla u bolnicu na pregled za svaki slucaj i doktorice tamo su prilicno negativno odreagirale. Kada sam pitala jel moze taj moh herpes utjecati na djecu pa su bile dosta suzdrzane u komentaru tipa da moguce da moze. Kakva su vasa iskustva sto se tice beba? Meni je svejedno sto se tice poroda, ako mora carski neka bude samo da mi bebe budu dobro.
Bice sve u redu, misli pozitivno. Evo moja beba sad ima 10 meseci i potpuno je zdrava. Meni moj doktor nikada nije rekao da to moze biti problem, a bio je upoznat sa trudnocom od pocetka. Cak me je porodio prirodno, a prstici su nestali 5 dana ranije. Kada ti izbije herpes za vreme trudnoce samo mazi kremom aciklovirom i nista ne brini!
Trenutno sam u 6. mesecu trudnoce. Herpes vulve mi se javlja svakog meseca. Doktorka je rekla da ne mogu da koristim nikakve lekove, medjutim u gornjem tekstu vidim da pise ukoliko se ne leci da se moze preneti na bebu. Da li ima jos neko sa slicnim problemom i sta su vama vasi doktori preporucili? Da dodam, i pre nego sto sam ostala trudna mi se herpes pojavljivao pred svaku menstruaciju.
Meni je takodje prporucen Acklovir, herpes se aktivirao u 8.mesecu.
Ja sam mazala aciklovir mast u trudnoci, ali mi je doktorka rekla da ne preterujem.
Ja sam se porodila prirodnim putem iako mi je genitalni herpes izbio samo 2 nedelje pred porodjaj. Imala sam veliko poverenje u doktora koji mi je vodio trudnocu, on je rekao da ce se bebin organizam sam izboriti i tako je i bilo. Beba ima sada 3 meseca i zdrava je. U trodnoci sam imala 7 recidiva, tada sam samo mazala kremom a sada mi je izbio ponovo nakon 3 meseca od porodjaja i normalno dojim jer samo mazem kremom.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »