Komentari za tekst "Vaša beba u 18. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
86
Ostavite komentar
Probajte da izmiksate namirnice. Ili da vise vrsta povrca smutite. Ili jedno po jedno. Svaki dan makar po kasicicu ili sto se kaze na vrh jezika neka proba i navicice se. Ne moze od jednom. Ako ne konsultacina sa pedijatrom.
Nemoj ga tjereti mozda ga zubici muce
Nemoj mu davati sirup dok se ne posavjetujes sa pedijatrom
Moja bebe je htjela supu,povrce i sve ostalo
U nekom trenutku nije htjelo jel mu to mozda dosadilo nemoj ga siliti
Dodje taj period
Moj dječak ima 18.mjeseci i zna da kaže mama, tata, baba, deda,daj,da,ne,hvala i nešto mrsi na svom jeziku. Da li je to uredu za njegov uzrast. Hvala.😊
Verovatno da jeste. :) I moj isto tako...i manje. A sit se izobjasnjava. Ja se zaista ne brinem dok vidim da razume.
Stvarno su neke mame hejteri. Nemojte slepo pratiti ove smernice. Npr, moja cerka zna da peva 7-8 pesmica, nesto je naucila kod kuce, nesto u jaslicama. Zapravo, svako vece nas iznenadi novim recima i prostim recenicama, tipa, Dunja bacila patike, tata (do)nesi Dunji cucu itd. S druge strane, nije bas spretna, koliko ovde pisu, npr ne pada joj na pamet da se pentra po stolovima. I sta sad treba? Pa nista! Iskulirajte i uzivajte u svojoj deci, manje vremena mrzite, a vise se volite! Lep pozdrav!
Redovno se iznerviram kad citam ove tekstove, ali ne zbog samih tekstova, nego zbog gomile zluradih komentara. Prava su slika naseg drustva. Samo se drzi zlatne sredine i ne talasaj mnogo.. I da, obavezno pljuni na nesto sto se i najmanje razlikuje od tvog stava, jer ako je drugacije, sigurno nije dobro. Pa stvarno! 'Deca uce ono sto dozive.' Ako im pruzimo izazov, priliku da svakodnevno rastu i napreduju u svakom smislu reci, imacemo napredno dete. A ako nam to nije prioritet, cudicemo se kako necije dete sa godinu i po pomalo recituje, boji i 'crta', skakuce, prepoznaje zivotinje, pomalo broji.. Niko nije rekao da dete od godinu i po tecno recituje, niti da spretno skakuce na jednoj nozi, niti da to treba ocekivati. Koliko sam ja shvatila, a i videla kroz razvoj svog deteta, dovoljno je pruziti mu izazov da kroz igru svaki dan savlada nesto novo, a dete ce vec to postici u granicama svojih mogucnosti.. I pomerati te granice iz dana u dan.
Ma dajte, molim vas!da skace na jednoj nozi j ponavlja pesmice?i najnaprednije dete u ovom uzrastu to ne mozee, a da je pustim da se penje na sto i jos kazete ksko to nije opasno?!imam utisak da ubacite svake nedeljeo jednu zvrcku da se mame hvatsju i komentarisu.Bas vam hvala, kao da nam nije dosta brige i manjka vremena...
ne smatram da je moja beba najnaprednija ali dosta toga radi. npr. ne moze da skace na jednu nogu, ali zato zna par pesmica kako idu i pevusi, ne tacno normalno ali zna.
Meni nije jasno zasto se onda, pobogu, komentarisali?
Moj sin je prohodao sa 16, 5 meseci, a svi oko njega do 14 meseci najkasnije. Naravno tu je bilo od tesenja, do cudjenja, pa hvaljenja svoje dece i tesenja opet. Dok sam ja bila iskreno zabrinuta jedino oko 13og meseca kad nije imao ni tezinu na nogama!!! Sad naravno trci. Sa druge strane u govoru je napredan, vec sastavlja i po tri reci, tata radi poso, mama beba sidje, itd. i ponavlja npr. ringe ringe pa njegovo je jaja i do kraja tako, ne lazem :-). Naravno, sad su tu i hvalospevi istih onih roditelja, i briga za njihove. I da svi znamo ne treba uporedjivati decu, ali valjda je normalno i brinuti :-)
drage mame,moj bebac je sada 18 ipo meseci i smatram i vidim da lepo napreduje,nepriča mnogo osim mama,tata,baba,daj,da,ne i nešto samo njemu poznato na njegovom bebećem jeziku. voli muziku kad mu pustim, ruke su odma gore. o pesmicama i pričicama za decu to smo probali ali nije pokazao interesovanje za to,mali je još,sve u svoje vreme. odlično razume sve što mu se kaže,naravno u jednoj prostoj rečenici izgovoreno polako da svaku reč može da razume,tako ga polako učim da priča jer je pomalo lenj i neće da ponavlja reči samo odmahne glavom kao ne. slaganje kockica,sutanje i hvatanje lopte mu odlično ide... sve u svemu za svoj uzrast mislim da je sve kako treba jer sve ćemo polako kroz igru najviše naučiti. neidemo još u obdanište sisa i mislim da ce to biti malo problem a i želim da ga odvikavam polako. volela bi pročitati iskustva drugih mamica kako su odvikli svoje bebce koji su ovako dugo sikili kao moj slatkiš maleni. pozdrav...
Mi smo pre nekih mesec i po, sa 17 poceli da odbacujemo siku. Do tad je bilo danju, nocu uspavljivanje na njoj i nocu kad se probudi. Nama je bio problem jer nije znao drugacije da se uspava. Danju smo prvo ukinuli tako sto sam mu pustala stalno istu pesmicu, stavljala na jastuk i nosala po kuci. Tu je iznenadjujuce lako se navikao, s tim sto sam se trudila da ga jako umorim pre toga. Posle 7 dana sam krenula i nocno i tu je bio veci problem, trazio je ciku, nosala sam ga i po pola sta, dok ne krene da place i na kraju davala i to je trajalo i skoro 2 nedelje, onda se samo prepustio. Nocu sam davala, al to je bilo samo da oseti. Problem je bio sto kod tate nece, a tezak je tako su misici odigrali ulogu. Nisam htela da place i tako se uspava, a mazanje grudi ljutim necim i takvi saveti nisu dolazili u obzir... Uglavnom sad smo u fazi lezanja na jastuku i ljuskanka 5 min. u krilima. Okidac mu je jastuk i muzika i zna da je to. Raspisah se, jer sam i sama trazila svaku rec kad sam kretala u tu akciju :-)
Drago mi je sto su bass deca napredna,Ali da u ovom uzrastu zna da recituje 12 pesmica?!?!?! Moj sin kad zeli da mu pevam Meda Brunda on kaze Oho hoho ho. Kad zeli Razbole se lisica On kaze ajaja jaja... Prica Papa,Mama ,tata,baba I neki svoj jezik... Ali zato znam da da ubacuje koseve,slaze jastuke I sl...Svi onu dodju na isto za koju godinu. Pozz
Moja Tika vec zna dvanaest pesmica i da broji do deset :-) Puno voli zivotinje i vecinu ih prepoznaje i zna kako se ogladavaju , a od domacih i sta koja daje. Zaista smo ponosni na nju. Nadamo se da ce bez problema i u buduce ovako lako uciti i shvatati stvari.
Moja zna puno pesmica ali svaku drugu ili treci rec kaze,zna da broji do deset ali samo ako ja brojim sa njom,ja kazem jedan ona dva i obrnuto…zivim u Norveskoj I u jaslicama uci norveske a kuci srpski…Za sada nam ide dobro posto se ja jako trudim kuci oko toga da zna srpski…svako dete je za sebe a ja radim ono sto JA mislim da je najbolje za moje dete sto se mozda ne svidja nekoj drugog mami 😊 tako da mame radite onako kako vi zelite😊
Kojih 12 pesmica zna, kako ih recituje i koliko onda reci zna Tika?Ne znam sta podrazumevate pod tim "zna 12 pesmica".Ili se salite? Nisam ironicna, zaista me interesuje.
Pre par nedelja sam procitala na Bebcu da jednoipogodisnje dete treba da ucimo da skace na jednoj nozi i to mi je apsolutni hit:-) Sto se tice govora moje dete izgovara puno reci,ali nema sanse da moze da recituje,osim ako to ne znaci da on kaze Kukunka,a mi izhovorimo ostatak pesmice dok ne dodjemo do maloga Juju:-):-):-)
....ispravka Beka zna do 50-ak reci :)
Beka je prava mala brbljivica. Papagaj mali. sve ponavlja za nama. bas je zainteresovana za ucenje. pomno prati i upija sve sto je ucim. pa je naucila da cita i prepoznaje 6 slova za sada. peva uz muziku koju cuje i djuska, vrti se u krug, i preslatka je dok to radi(slaze neke smesne face)Od jeseni krece u vrtic pa cemo videti kako ce biti sa uspavljivanjem tamo, jer je mi uspavljujemo po podne i uvece sa flasicom mleka.mislim da smo jedini koji to rade...Inace decu obozava. i kad vidi decu zove ih. Na ulici pravi haos doziva sve redom tetoooo, babaaa....jedno prepametno dete....dosta joj i crtam razne oblike i ucim je sta je sta pa zna da izgovori do 502 reci od prilike..ko ne veruje treba da vidi....i da volim da se hvalim uspesima svog deteta to cemo svi raditi celog zivota...neki pre neki kasnije....:) ;)
Pozdrav svim roditeljima i bebama,

Sara ima 18 meseci i osim lala, aj aj, baba, deda i slicno ne zna nista i nece da zna. Vrti glavom kao ne, obozava kad se jurimo i igramo, a vristi cim nesto nije po njenom. Nekad ubedjivanje vredi nekad ne..kako kad. A o citanju pesmica ne mogu da govorim jer je mala za to...Jedno sam odavno primetila, a to je da roditelji kad dobiju decu, samo govore o njima, i smatrajud a su uspesni ako njihovo dette uvek ide za nijansu brze od vrsnjaka u ucenju. Tako i sad, cim sretnemo nekoga uparku odmah pocne takmicenje cije dete je bolje...o bozeeeeee, ljudi treba da uzivaju u detinjstvu svoje dece a ne da se opterecuju sta cije dete zna bolje..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »