Komentari za tekst "Kako držati kontrolu nad štitnom žlezdom?"

Komentara
96
Ostavite komentar
Pozdrav, interesuje me da li je neko ko ima hipotireozu ima sanse za trudnicko bolovanje?
Pozdrav,zelim zatrudnjeti ali trenutni tsh u hipotireozi mi je 31.Da li je to riskantno ili trebam jos cekati dok tsh dodje u granice normale?
Najbolje da vidite sa svojim endokrinologom, stav mojih lekara je bio da TSH treba da bude do 2.5. Naravno treba pratiti i FT4, a neregulisana štitna žlezda povećava rizik od spontanog.
TSH mi je 0,004 a T3 ne mogu da vrate terapijom u normalnu,bio mi je 30 a sad je 6,5 i vrlo malo mu fali Ali nikako. Doktori rekli trudnoca ni u sali? Meni se hormoni inace poremetili posle porodjaja. Stitna mi radi ubrzano. Cak mi je i ultrazvucni ustanovljeno da je malo natekla lai vrlo malo. Da li necu smeti da imam vise dece zbog toga? Hvala
Savet traži više mišljenja doktora
Pozdrav svima....Imam 30 godina i usporen rad stitne zlezde....Ostala trudna i na prvom pregledu tsh mi je bio 214 sto doktori do sad nisu vidjali....odmah su uradili prekid trudnoce...Sada posle godinu dana tsh je normalan...
zdravo. zasto su ti uradili prekid?? zasto ti nisu dali eutirox?
Drage zene, treba mi Vas savet! Sada sam 11.nedelja trudnoce, u 9.nedelji mi je otkrivena usporena stitna zlezda i endokrinolog mi je prepisao Eutyrox 25 1x1. Medjutim, ja imam uzasne simptome, bezvoljnost, tromost, umor, osetljivost na hladnocu, potpuni gubitak libida.. Generalno jako tesko podnosim, energije nemam ni za svakodnevne zivotne funkcije. Ne prepoznajem sebe. Inace, vec imam jedno dete sa kojim je bila uredna trudnoca. Da li neka od vas ima ovakve simptome? Hvala puno
Zdravo. Da li se neko susreo sa slicnom situacijom. Trudna sam 11 nedelja. I sada sam otkrila da imam problem stitne zlezde. TSH mi je 20, 8. Uplasili su me da zbog ne lecenja do sada ovih 11 nedelja mogu da rodim bolesno dete. Od danas pijem eutiroxs. Hvala na svakom podeljenom iskustvu.
Olgice, ista situacija kod mene. Da li je sada sve u redu?
Pa ne bi trebalo da se desi, bitno je da si pocela sa terpijom eytiroxa. Meni se takodje povecao TSH na pocetku trudnoce i nakon 15 dana sto sam pocela eutiroxom tsh se vratio u normalu.
Zdravo dali mi neko moze pomoci sta da pijem za stitnu zlezdu tsh mi je 0,05 vec dve tri godine nikako da regulisem pijem ptu tablete imam cerku od 6 godina nakon nje rodim sina koji je bio mentalno zaostao zbog moje zlezde onda je preminuo nakon njega ostanem opet i dobijem spontani sa 4 nedelje trudnoce sad godinu dana ne uspevam da zatrudnim. Hvala unapred.
Pozdrav,zanima me da li je neko dobijao menstruaciju u prvim mesecima trudnoce a boluje od hipotireoze?
Zdravo svima, oktobra 2018. stitna žlezda mi je uklonjena totalno,a od terapije sam uzimala Letrox od 100mcg. Nakon 3 meseca otisla na kontrolu sa rezultatima TSH i FT4 i receno mi je da mogu da planiram trudnoću. Tako da sam januara 2019. vec zatrudnela i čekamo devojčicu. Proveravam TSH i FT4 na mesec dana i do sada su mi povecali dozu na 150mcg. Savet: redovne kontrole i uvažite sto vam kazu ginekolog i endokrinolog.
Jelena, i ja sam isto operisala štitnu, totalna tiroidektomija. Uskoro planiram trudnoću, pa sam htela da pitam imaš li još neki savet. Hvala na svakom odgovoru!
P. S. Nadam se da je sa tvojom trudnoćom sve proteklo u redu.
Draga Marija, tokom trudnoće sam imala kontrakcije i morala da mirujem, porođaj u 35+5nedelji, beba nezrela,ali je na kraju sve ispalo dobro, skoro smo napunili 3 godinice. Do kraja trudnoće doza letroxa je povećana na 170mcg, odmah nakon porođaja vratila sam se na početnu dozu od 100mcg po savetu endokrinologa i tako je i danas. Ja lično kontrolišem hormone na dva-tri meseca.
Uzivajte u trudnoći i slušajte sta vam kažu, a ponekad ukoliko smatrate da treba još nešto tražite na vaš zahtev da vam se uradi.
Drage mame, u 8. tjednu sam trudnoće, druga trudnoća...jučer sam vadila krv i nalaz je pokazao da mi je TSH 24,858 H mlU/L , dutra sam hitno narucena na pregled kod specjaliste...Dali je tko imao tako
iskustvo?
Draga Katarina, meni je u 7. nedelji trudnoce TSH bio 39. To mi je bila druga trudnoca i decak je danas 3 godine. Uz stalno pracenje i ceste kontrole, trudnoca je protekla bez ikakvih problema. Naravno, uz terapiju Eutiroxa.
Pozdrav Katarina, ja sam takodje na pocetku trudnoce radila TSH, bio mi je 12,9 (norm 0,04-4,78). Pijem terapiju od tada, Letrox, 100mg. Sada sam 28-a nedelja, sve je uredu. Bitno je da pijes odgovarajucu terapiju, onda nema brige. Srecno!
Drage mame, ja sam u 12 nedelji trudnoce. Pre trudnoce nisam imala problema sa stitastom zledom. Medjutim kada sam ostala u drugom stanju ginekolog mi je savetovao da uradim TSH, slobodni T3 i T4. TSH mi je alarmantno nizak, a slobodni T3 i T4 duplo veci. Ukljucen mi je PTU lek, a za tri nedelje su se hormoni neznatno spustili. Od simptoma nemam nijedan, sem blagog umora. Znacio bi mi savet, od Vas koje ste imale slicnu dijagnozu. Pozdrav za sve
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »