Komentari za tekst "Šta ako se tokom trudnoće desi krvarenje"

Komentara
343
Ostavite komentar
Jelena,
Molim Vas za info ako ste jos uvek aktivni na forumu, kak0 je sve proslo?
Apsolutno ista situacija, samo sto je bio registrovan henatom, koji se vec 2,3 nedelje ne registruje na UZ.
Mnogo bi mi znacio odgovor.
Hvala unapred.
Pozdrav
Dobar dan mame😊🥰. Ja sam u 12.nedelji trudnoće. Negde u 6.nedelji mi se javilo krvarenje,koje je trajalo nekih 6 dana. ali uz terapiju se sve to sredilo. Terapiju i dalje koristim,progesteron na treci dan,utrogestan 3x2 i estrofem 3x2. Beba je super. Pre par dana je bila kontrola,sve ok. ali jutros sam prokrvarila svetlo roze. S tim da je krvarenje vec stalo,vrlo malo imam pri obrisu. Lekar kaze da ne brinem,desava se. Pokrivena sam terapijom. Da li je neko imao takva iskustva? Do kad moze tako da se javlja? Jer sam ja mislila da je sve stalo. Moram da napomenem da smo mi isla na VTO i iz tog razloga je stah malo veci,nasa prva beba. Uskoro idemo na dabl test i nadam se da takodje sve bude ok.Hvalaa unapred
Zdravo svima. Trudna sam 6 nedelja, danas mi se pojavio svijetlo smedji sekret. Bila sam kod doktora, rekao je da je neka upala. Rekao mi da vadim briseve. Na ultrazvuku je bilo sve u redu cak sam i cula bebino srce.
Da li je neko imao slicka iskustva? Strah me pojede.😟😓
Nemoj da se brines,bice sve uredu. Ja sam sad 12.nedelja,a kada sam bila 6.nedelja krvarila sam 6 dana. To je bila agonija. Uz terapiju se sve sredilo. Samo je bitan dobar lekar. Hoce zbog hormona da se javi,nedostatak progesterona,ja ga i dalje primam,kli akk se plod usadjuje i mng dr razlozi. Bitno da je beba super. Samo pozitivno.
Prva trudnoca - vanmatericna. Pojavio se braon sekret za koji sam mislila da je neka stara krv i da je to sve ok..nakon par dana brao sekret je idalje bio prisutan i javili su se bolovi. Uradjena je Beta i vrednost 220. Nisu mogli da nadju plod, sacekali smo jos malo, bolovi su bili jaki, uradjena je revizija. Nakon par dana ponovo beta koja je oko 800, znaci vanmatericna. Pukao je jajovod i uradjena je operacija kako bi se plod zajedno sa jajovodom odstranio.. godinu dana kasnije, test pozitivan, beta 84, braon sekret, ne vidi se nista jer je jos jako rano..pratimo betu, vidi se mesak u materici ali ne i plod. Tih mesec dana dok smo pratili rast pila sam utrogestan 2 × 200mg, imala sam krvarenje i braon sekret. U osmoj nedelji je potvrdjeno da se plod nije razvio i da se radi revizija... Ne zanemarujte neobicne simptome, bilo to roze, braon kakve god boje sekret. Iz licnog isksustva, ukazuje da nesto i nije u najboljem redu. Pratite i reagujte na vreme.
6+ 5 nedelja danas mi se pojavilo svetla krv..na papiru samo..Na uz se cuje srce kaze da nema potrebe za panikom...dobila 2 x1 utrg..u kapsuli...jel nesto strasno??
I zaboravila sam jos da kazem, da sam radila test 4-og pojavila se linija C i skroz bleda linija T, jedva se videla. hvala
Postovani, kasnilo mi je 4 dana, imala sam blago pulsiranje u materici i 7-og odem u toalet ujutro, obrisem se i vidim svetlo roze krv, stavim ulozak, misleci da cu dobiti, medjutim ceo dan nista na ulosku, samo kada se obrisem. Sutra dana je krenulo, ali je to sve malo, iskoristila sam samo dva uloska za ceo dan, prekusutra samo jedan, medjutim meni se javljaju vrtoglavice, jutarnje mucnine, sta mislite, da li je to bilo samo oskudno krvarenje i da li moze da bude trudnoca? Da napomenem da nemam nikakve bolove, niti sam imala ta dva ipo dana dok je islo tako. Hvala puno
Pozdrav svima,
mam jedno pitanje ,5 nedelja sam trudnoće i sinoć mi se pojavio kao braonkasti iscedak koji se i jutros nastavio, od straha sam otisla na pregled kod doktora koji nije moj jer moja doktorka radi tek od 12h . Na prvom ultrazvučnom pregledu moja doktorka je videla mešak od 3,6mm i embrion 1,8mm ali ovaj doktor je video samo mešak od 6,3mm bez embriona... Da li je moguće da je došlo do spontanog pobačaja ili doktor nije dobro video? Uradila sam betu i sad čekam rezultate ....jako sam se uplašila pa bi mi značilo neko mišljenje , pri tom nisam imala nikakve bolove osim bola u glavi...Da li je moguće da dodje do spontanog pobačaja bez većeg krvarenja?
Pozdrav cure, krvarenje bledo roze na 28. dan ciklusa, nastavlja se jos dva dana jako slabo samo kad obrisem papirom, sta milsite, jel imao neko slicno iskustvo test radim za dan dva. Da napomenem ne osecam nikakve simptome trusnoce, a imam i povremeno svrab.
Meni je beta pokazala trudnocu prije nego mi je kasnija menstruacija.
I ona ce ti prije pokazati nego obican test za trudnocu.
Evo da.podelim svoje iskustvo mozda pomogne nekome. Bice obimnije ali nekome ce vredeti ;)
druga vto, vracena 2 embriona. 10 dan nakon ETa blago krvarenje bez ikakvih bolova ili indikacija samo se pojavilo. Naravno nastupio je period ciste agonije do jutra kada sam pozvala kliniku i dobila odgovor da to nista ne
mora da znaci i da sacekam. Krvarenje je trajalo 2 dana. 12 dan od ETa Beta pozitivna veoma niska al pozitivna, 14 dana beta 900, 17 dana beta 3605!!! Sreci nikad kraja.
U 7.nedelji (ponovo u sred noci).obilno krvarenje. Hitan prijem, na pregledu ustanovljena blizanacka trudnoca ali jedna beba bez srcane radnje. 9a nedelja ponovo krvarenje - druge bebe nema ali hematom 7mm na mesku u kome je zdrava beba. Terapija Utrogestan 3x200 + Progesteron depo injekcija na 5i dan, strogo mirovanje.
10a nedelja hematoma nema,dozvoljena blaga setnja.
12a nedelja najzad bez krvarenja nakon 30 dana. Sada se vec lakse dise ;)))
Nikad ne odustajte, ko zna mozda.i vas put bude posut trnjem ali sreca je uvek tu
Cao svima. Zadnju menstruaciju sam imala 05.08, ovog meseca nisam dobila kasnila mi je 3 dana i uradila sam test koji je bio pozitivan 2 crtica je bila kao rozikasta ali sam posle nedelju dana uradila jos jednom i bile su obe crvene bila sam stvarno presrecna jer mi je ovo prva druga trudnoca na prvoj mi je radjen abortus,i prema mojoj proceni trebalo bi da postoji trudnoca od 5 nedelje. E sad, bas tacno nakon 7 dana kasnjenja ja sam prokrvarila nije bilo to toliko obilno i crveno vec nekako kao tamno roze i u obliku sluza to mi se desilo mozda 3,4 puta ali u manjim kolicinama i ne u istom danu bas malo samo kad se obrisem. Da li neko mozda zna o cemu se radi ili je imao slicnu situaciju,molim vas za pomoc jer jos uvek nisam otisla kod doktora van srbije sam.
Cao svima,trenutno sam 8w5d juce sam imala krvarenje koje se slobodno moze uporediti sa periodom...znaci tokom celog dana,jutros veliki braon ugrusak...kod ginekologa,naravno ni malo dobra situacija,beba je tu,srce radi,medjutim upozorena sam da je pobacaj moguc,strogo lezanje,dve nedelje progestan 2x dnevno! Da li je vec neko bio u slicnoj situaciji i kakav je ishod bio? Hvala na odgovorima!
Ja sam imala istu situaciju samo sto se meni desilo u 12-oj nedelji trudnoce. Lekar mi je
isto rekao mirovanje, progesteron 2×1 dnevno,naravno zabranjeni odnosi do daljnjeg.
Kod mene se isto desilo, obilno krvarenje dva dana. Malo mirovala i sve bilo ok, porodila se na termin. Najkritičnija su prva tri mj, posle je lakše.
Zdravo svima,htela sam da zamolim vas ovde za savet...Naime,poslednja menstruacija je bila 05.06. Obzirom da ja dobijam na 24 dana,pre dva dana sam trebala da dobijem ali nisam(da napomenem da mi pre ovoga nikada nije kasnila) ,uradila sam jutros test i pokazao je drugu bledo roze crtu...Inače sam imala grčeve u donjem stomaku,jako se brzo zamaram i češće mokrim. Šta mislite o tome,i da li uošte žena mora da krvari prilikom implatacije? Hvala unapred
Ne mora, i ja nisam krvarila prilikom implantacije, to i nije tako često. Trudna si, i na uz bi se najverovatnije video samo gestacijski mešak jer je rano. Za srčanu radnju ploda moras biti 6 nedelja i 5 dana trudna minimum ,računajući od zadnje memstruacije,tako mi je rekao ginekolog u prvoj trudnoći. Srećno!
Drage dame, da li neko zna o cemu moze biti rec? Naime, poslednja mens.mi je bila 7.06. i trajala je oko tri dana (inace mi od skoro traju krace, ranije su bile po 5,6 dana).Nakon toga 12.06. sam imala (tamno) braon sekret samo jedan dan. Ubrzo nakon toga me poceo boleti donji stomak svaki dan. Sa fizickom altivnoscu se pojacavao bol i vise je bio u predelu desnog jajnika. 22.06.sam putovala kolima 15h i nakon toga mi se sitradan pojavi svetlo braon sekret koji takodje prodje za jedan dan. Bolovi u donjem stomaku nisu prolazili i isto se vise osecao bol sa desne strane. Kao neki najjaci menstrualni bolovi npr. Par dana me nije boleo stomak i onda danas ponovo bol i svetlo svetlo braon sekret, da naglasim da sam dugo setala ako ima veze. Menstruaciju ocekujem oko 5.jula. Grudi su mi trunku natecene, niti tamnije bradavice niti bolne. Jedino sto sam primetila je da mi nos procuri nicim izazvan u toku dana nekada i to je to.
Imala sam operaciju razdvajanja dvoroge materice pre par godina i skidanje polipa na materici. Radjena mi je i Hsg i levi jajovod slabo prohodan, desni zacepljen. Suprug i ja pokisavamo bebca dobiti dve i nesto godine. Jel neko imao slicna iskustva sa braon sekretom i bolom? Hvala vam puno, puno...
Trebala bi da odeš kod lekara da proveriš o čemu se radi...ne znam da li ste radili na trudnoći pre toga ali ako jeste trebala bi da odeš da se proveris...uz sve te bolove i krvarenje,to ti je moj savet...javi šta se dešava
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »