Komentari za tekst "Kada je vreme za novu bebu posle spontanog pobačaja"

Komentara
40
Ostavite komentar
drzim fige mozda nije nista strasno, jednostavno nije genetski bilo dobro
Poštovanje,
Ja sam jutros saznala da sam trudna, pošto je vikend i ne mogu kod lekara, opsesivno mislim o tome da li je sve u redu. Naime, prošle godine marta meseca sam imala missed u 6. nedelji. Nakon šest meseci ponovo ostala trudna, pa je bebi srce prestalo da kuca u 9. nedelji. Odradila sam analize na trombofiliju, torch, sve u redu. Brisevi pre 6 meseci okej, a sada ove nedelje ne znajući da sam trudna, pozitivni na ureaplazmu. (deset na četvrtom, prema antibiogramu, eritromicin se preporučuje. Sad ne mogu do lekara, je l' ovo čini trudnoću rizičnom? Molim nekog sa iskustvom za savet. Da li bi trebalo da ležim? Hvala unapred.
zdr svima sve sto procemo u zivotu mi zene to je samo od boga ali ishala samo velika istrpljenja pa sve ce biti na svoj mesto sve najbolje svima
Imam sina od 3 godine i posle njega sam nedavno imala trudnoću koja je završila zadržanim pobačajem, tj. bebi je prestalo da kuca srce :( . Da li treba da radim test na urođenu trombofiliju s obzirom na to da je prva trudnoća prošla dobro, a u drugoj je došlo do pobačaja? Hvala unapred!
Ja sam imala spontani u 6.ned. ustvari bila je vanmatericna trudnoca. na pocetku mi je bilo jako tesko bila sam razocarana zasto bas meni to da se desi, ubrzo sam shvatila da je to jednostavno moralo da se desi pa i moja majka je imala spontani pa je posle toga nas 3 rodila bez problema. sad sam opet trudna 29 nedelja i sve je uredu uzivam bez straha i problema. srecno svima.
Kada ste zatrudneli poslije spontanog jeste li morali da cekate neki izvestan period ili odma, interesuje me zato sto sam i ja u 6-toj nedelni imala spontani.
Cao, isti slucaj se dogodio i meni, htjela sam da Vas pitam koliko ste čekali da prodje mjeseci pa ste opet zatrudneli?
I ja sam nazalost dozivela lose vesti u 8.nedelji, beba se nije razvijala i nazalost morala sam na ab.Dosta nam je tesko palo iako trudnocu nismo planirali.Nakon godinu dana ostala sam ponovo u drugom stanju i sve je hvala Bogu proslo u najboljem redu.Sada smo ponosni i veoma srecni roditelji malog decaka od 13.meseci.Idalje mi je tesko kada se setim prve trudnoce ali zahvaljujem se Bogu na pruzenoj novoj sansi i divnom sincicu kojeg nam je podario.
Ja sam imala spontani povačaj sa 16 godina, prvo dete rodila sam sa sedamnaest. (Hvala Bogu zivo i zdravo ima sada 8meseci) pored svega toga ja sam opet u drugom stanju, 4ti sam mesec i rodiću opet u 18oj :-)
Imam dvoje dece, sin 18, cerkica 9..pozelela sam trece i imala missed ab, verovatno zbog mojih godina (40),,kiretaza radjena 20.10.15,,dobila sam uredno posle 16 dana 04.11.15,,i krenuli odmah da pravimo bebicu racunajuci da ce trebati vremena, ipak imam 40 god,,,iiii,,,juce pozitivan test na 23 dc,,Ostala sam trudna odmah, mesec dana od kiretaze pozitivan test,,Dobro se osecam, svima preporuka da krenu odmah sa pokusajima, nova beba uliva novu nadu,,tuga ostane negde u dusi, ali sve je lakse ovako
Izvinite ali moram da pitam jer sam u slicnoj situaciji. Kako se završila trudnoča, jel bilo rizično ili bilo kakvih komplikacija? Ja sam imala kiretazu 4.9., zbog previše anomalija fetusa (3.trudnoca), sad nakon prvog ciklusa ostala trudna, ni sanjala nisam da moze tako brzo s obzirom da smo proslu ganjali vise od godinu dana. Ali se bojim da nije prebrzo😔
Imala sam dva puta spontani pobacaj i mnogo mi je tesko,radila sam sve analize sve su u redu. Da li mogu ostati ponovo trudna?
I ja sam imala dva spontana pobacaja i to u vrlo kratkom vremenskom periodu, drugi se zavrsio i kiretazom. Ponovo sam zatrudnela potpuno neplanski ( pukao nam je kondom) mesec dana od kiretaze i rodila sam zdravu pravu bebicu od 4300g. Svi su me kritikovali sto sam tako brzo zatrudnela a ja sam samo slusala svoj unutrasnji osecaj koji mi je govorio da ce sve biti ok.Trudnoca mi je bila savrsena sa medicinske tacke ali dosta teska bar na pocetku sa moje psiholoske strane.
Moj savet ti je da ako ste uradili sve analize i sve je ok samo se opustite i volite, sigurno ce onda doci i beba, a drugim zenama koje su imale jedan spontani savetujem da odmah nakon toga urade sve analize.
Ja sam pogresila sto sam poslusala svog doktora i nisam to uradila posle prvog spontanog.
Kod mene je urodjena trombofilija bila razlog.
Ja sam 8marta imala abortus ali iz medicinskih razloga.3avgusta sam imala van matericnu i to je beba bila pola u materici,a pola van i doktori to nisu videli umalo nisam na smrt iskrvarila.I nama je pukao kondom posle 20dana i sve ukazuje na to da sam oplodjena,nadam se da ce sve biti uredu.
Cao Mici, ja sam juce u 8.nedelji saznala dami se plod ne razvija dobro, i da “pustim da ode sam”... jako sam se razocarala, kada sam pitala koje analize treba uraditi kako ne bih ponovo prolazila kroz ovo, doktor je rekao dase to radi tek nakon drugog spontanog... ja ne bih cekala to, daleko bilo da ponovo prolazim kroz isto.da li mozes da mi kazes koje su to analize, ja bih ih svakako odradila na svoju ruku. Hvala :)
Mene podhitno interesuje da li je moguce uraditi nasilni pobacaj,jer moja bivsa snajka tako zeli,tj ne zeli da rodi dete a u petom mesecu trudnoce je.Ja sam sokirana .Molim vas za brzi odgovor.Hvala i pozdrav.
prije 3 mjeseca sam imala spontani sad sam opet u drugom stanju,potvrdila sam kucnim testom,sutra tek idem doktoru da mi on kaze isto :) 6 sam nedelja i molim Boga da ovaj put bude sve ok
ja sam imala jedan missed i posle jos dva spontana,prvi u 7oj nedelji a drugi u 19oj....tada mi je pukao vodenjak i prosla sam kroz ceo porodjaj na zalost....sacekala sam 6 meseci,kako su mi savetovali i ostala u drugom stanju ponovo....sada sam 31 nedelja,sve je odlicno,nosin decaka koji divno napreduje a ja se super osecam....samo glavu gore i pozitivno,moramo biti jake,sve to dodje na svoje....veliki pozdrav za sve zenice koje su morale da prodju to jezivo iskustvo.....
Tijana dali si saznala razlog pucanja vodenjaka, meni se to desilo u 16oj nedelji, kazu da neznaju razlog ali sumnjaju na infekciju plodove vode. Dali si posle spontanog radila neke dodatne analize vaginalnih briseva
Imala sam spontani pobacaj 19.januara, bila sam 8.nedelja. Bilo je to jako tesko iskustvo, nisam verovala da je to moglo bas meni da se desi... Doktor mi je savetovao da sacekam bar 6 meseci pa da ponovo pokusam da zatrudnim. Proslo je tih 6 meseci, ostala sam u drugom stanju i juce sam usla u 14.nedelju. Svi rezultati su u redu, a ja se lepo osecam. Ponekad razmisljam o prvoj trudnoci i zasto se tako rano prekinula, pa mi bude tesko, ali onda pomislim na moju bebu u stomaku i bude mi bolje. :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »