Komentari za tekst "Rizici amniocenteze"

Komentara
31
Ostavite komentar
ja sam vadila plodovu vodu pre mesec dana u dečijoj bolnici u NS,kasnije popodne je počela voda da otiče,javila sam se u betaniju i ležala 7 dana,prestalo je oticanje ali i dalje postoji veliki strah od gubitka... nadam se da će sve biti ok na kraju...
Radila sam amniocentezu kod prof. Radunovica 23.1.15. i stvarno sam prezadovoljna. Profa je jako duhovit, radi to rutinski i stvarno mi je bilo prijatno. Potpuno je bezbolno i traje minut tako da mame koje imaju strah i nedoumice oko toga mogu da se opuste. Srecno svim buducim mamama!
molim vas, da mi date savjet, u 8 nedelji mi je radjena kiritaza pod totalnom anestezijom taj dan, i dan poslije nisam imala bolove a krvarila sam samo nakon kiritaze. Dato mi je da pijem neke kapi i ant medjutim drugi dan sam pocela krvariti i imati velike bolove. Da li je to normalno?
cuj totalna anestezija???
Ja sam radila pre 6 dana, boleo me je ubod ali me i sad boli to mesto gde su me uboli. Ležala sam 3 dana, i još se pazim. Doktor mi je rekao da sam imala kontrakcije pre toga i da me zato boleo ubod ali ja nisam osetila nikakve kontrakcije. Pozdrav! 😊
i ja sam radila ac prosle godine na institutu za majku i dete. sve je bilo ok. jedino zbog cega sr kajem je to sto sam se mnogo plasila a stvarno nije bilo razloga. radila sam zbog loseg dabl testa ,rizik je bio 1:67. bebu sam rodila zivu i zdravu
Radila sam AC sa prvim djetetom 2011.godine u KBC podgorica a danas cu saznati termin AC sa drugim djetetom.Pripadam rizicnoj grupi zbog godina.Nadam se da ce mi i ova kao i prethodna donijeti samo lijepe vijesti.Bol zbog uboda zaista nije vrijedan pomena.Nisam se plasila rezultata ni prije dvije godine a ni sada ali bez obzira sto sam veoma savjestan pacijent plasim se pobacaja.Kad se udje u proceduru zaista su svi jako ljubazni i pazljivi.Istina je da bi bilo bolje da se rezultati dobijaju brze ali sta je tu je.Treba se samo naoruzati strpljenjem i sa osmjehom docekati bebu.
DADA 31.08.2012.
PRE 2 DANA SAM RADILA AC I SMATRAM DA SVAKO KO PRIPADA RIZIČNOJ GRUPI TREBA DA URADI... BUDUĆE MAME NE TREBA DA SE PLAŠITE, JER INTERVENCIJA STVARNO NE BOLI.
POZDRAV SVIMA I SAMO NAPRED!
Radila sa AC pre 2 dana,nije bilo bolna,i veoma kratko traje. Samo da sad oporavak prodje u najboljem redu. Mirujem 3 dana i jos 2 nedelje da ne dizem teret. Pijem ginipral i bensedin.
PROSLE NEDELJE SAM RADILA AMNIOCENTEZU.PROCEDURA JE TOTALNO BEZBOLNA.RADILA SAM JE U FRONTU.INTERVENCIJA SVE UKUPNO NIJE TRAJALA NI 20 MINUTA,A SAMO VADJENJE PLODOVE VODE NI MINUT.NIKAKVE REAKCIJE POSLE TOGA NIJE BILO,LEZALA SAM TRI DANA KOD KUCE.SAD CEKAM REZULTATE KOJI CE BITI GOTOVI ZA 3 NEDELJE.BUDUCE MAME NE PLASITE SE AMNIOCENTEZE TO JE SADA RUTINSKA INTERVENCIJA A SANSE DA DODJE DO KOMPLIKACIJA SU MINIMALNE 0,5%.POZDRAV SVIMA I HRABRO.
Nadam se da su ti rezultati dobri. Zanima me da li u Frontu daju antibiotike nakon AC?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »