Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
429
Ostavite komentar
Jelena jel mozes da mi kazes koji je razlog bio za odlazak u bolnicu? Hvala 😘
Obavezno razgovarajte sa pedijatrom i ako možete fizijatrom-prijateljica je sličan problem imala i smatrala lenjim bebu i statičnom da bi na kraju dobila uput za tronedeljnu bolnicu.
Mozda je samo lenjaa. Tacnije,najverovatnije je to. Da bi vi bili mirni,odvedite je fizijatru,on ce vam pokazati neke vezbice,nista strasno. Pozdrav i samo hrabro.

drage mame ko ima problem sa uspavljivanjem bebe kao sto sam ja imala da nije htela ni da se ljulja ni da se mazi a kad je spustim u krevet pocne da puzi vrslja po krevetu sve samo nece da spava uspavljivanje je trajolo po sat ipo vremena i budila se stalno dok nisam probala samo uspavljivanje. prva noc je bila strasna i za mene i za nju i trajalo je dranje u bukvalnom smislu bez i jedne suze 45 min sledeca noc je trajala 20 min i sve krace i krace. ja udjem na svakih 5 min pomazim je dam joj dudu i pokrijem i izadjem iz sobe. preporucejem da probate osecaj je neverovatan. beba duze spava ne budi se na svakih sat vremena i nekako je naspavana. moja se budi oko 4 i oko 8 da sisa posto je jos dojim. prosto mi je nestvarno da sam okupana i sredjena u pola 10 a beba spava u najvece. osecaj neverovatan. htela sam samo da podelim iskustvo sa vama. pozdrav mame
Katarina,podrzavam te,nismo to probali jer nismo imali takvih problema,ali da jesmo isto bih pokusala,da obe budemo naspavane i odmornije za igranje i sve druge potrebe bebe ali i obaveze. A gluplje i okrutnije komentare skoro nisam procitala.
katarina ti kao da si opisala moju bebu. samo sto ona sada i stoji pa je jos malo otezana situcaija nego sto je bila.
ja nikako da se nateram da primenim tu metodu,sve nesto odustanem posle 5 min. sto je verovatno jos i gore.

ali ovo postaje bas neizdrzivo i za nas i za nju,moracemo nesto da promomenimo,jer stalno je kenkava zbog neispavanosti. kao da ne zna da nastavi da spava kad se malo probudi bez obzira sto joj se jos spava
Uh... glava me boli od ovih zena sto sve znaju i sve osudjuju, posto su one "savrsene mame iz knjiga". Daj opustite se malo i pustite ljude da zive kako zele.
ja ne verujem sta sam sve ovde procitala. koliko nezadovoljnih i zlih osoba,u soku sam.
Drage žene, šta ste digle toliku buku?
Žena je podelila svoje iskustvo. Da se moje dete budi stalno po noći, uradila bih sve da joj pomognem da ima miran san i da se lepo naspava, pa ako bi trebalo i ovu metodu bih probala.
Za 15 godina ćeš se čuditi zašto te rođeno dijete isključuje iz svog života.
Ne ulazim u to je li to ispravno, ali ne mislim puštati bebu da plače, pa taman ležala sa njom dva sata da je uspavam. Uostalom, država mi je dala godinu dana porodiljskog baš zbog bebe, tako da imam svo vreme ovog sveta samo za nju, a dok ona spava spavam i ja, tako da mj odgovara da prilegnem. I da radim ujutru, opet imam vremena da je uspavam, ako ništa neka spava sa nama ako moram recimo rano ustati. Plač je način njihove komunikacije, a neće biti večito mali.
Pametno ili ne, ja nemam srca da slusam bebu kako place a i te kako imamo problem sa uspavljivanjem. Proci ce i to ali ja ove savremene metode ne zelim da primenjujem. Mozda je to ultra brz nacin navici bebu na spavanje, uvesti u red itd ali ne mora da znaci da je dobar.
Necu ulaziti u raspravu da li je pametno ili nije ostavljati bebu da place,ali mogu da kazem da zivim u inostranstvu i ovde postoji zdravstveni centar koji se bavi upravo bebama i beba tu ide na kontroli na vakcine i ostalo,ono sto su mi kako i babice tako sestre i lekari i fixijatri koji se bave mojim detetom u tom centru rekli svi-da bebu bas uspavljujem na ovaj nacin koji ke katsrina opisala i rekli su mi koliko god ja mislila da je to okrutno ili ne-po njima je to najbolji nacin za uspavljivanje jer kaze da to traje nekoliko dana ali beba posle toga ima ritam,a kada ima ritam ona se oseca sigurno jer zna sta sledi jedno posle drugog i ne upada iu nervozu...eto ako je nekom potrebna podrska za to ili ako misle da to nije pravi nacin i to je ok,ja licno imam bebu od 8meseci i jos nisam probala jer ona lepo zaspi jer se lepo i izmori u toku dana,ali ako upadne u nervozu i da je kenjakava svaku noc(sto isto mislim da nije dobro za bebu)probacu sve samo da ona ima miran i lep san...izvinjavam se na dugom postu
Senka, mozete da budete psihijatar jos 100 puta ali ostavljati malo dete samo da place pa cak i da stojite 2 metra od njega je nedopustivo. A da li to ima veze sa vaspitanjem, nisam bas sigurna. Najgora metoda koju nikad ne bih primenila je ta. To bi znacilo da jednog dana kad ostarim i trebam pomoc svog deteta ono treba da me pusti da kukam i gleda iz susedne sobe kako se patim...Samo ih vi pustajte da placu a oni ce vam vratiti na svoj nacin...
Ulazak u sobu na svakih 5 minuta je uskraćivanje sebe detetu? Kad je npr dete u kazni "u ćošku" da li roditelji treba da sede pored da ne bi uskratili sebe detetu? Molim Vas, niste Vi nikakav visoko edukovani stručnjak, da jeste u najmanju ruku biste persirali sagovorniku.
Draga Andrea, zanimljivo i ja sam dečiji psihijatar. Mišljenja nam se ne slažu. Možete li me uputiti na stručni izvor koji potvrđuje vaše tvrdnje, jer ih ja stvarno ne nalazim? Hvala.
Draga Senka, kao dečiji psihijatar mogu samo da kažem da su te “zle žene”, kako si ih nazvala zaista u pravu, a ti si po tom pitanju neobrazovana. Treba dete vaspitavati, ali ne tako sto ćeš mu sa 9 meseci uskratiti sebe.
Draga Senka, kao dečiji psihijatar mogu samo da kažem da su te “zle žene”, kako si ih nazvala zaista u pravu, a ti si po tom pitanju neobrazovana. Treba dete vaspitavati, ali ne tako sto ćeš mu sa 9 meseci uskratiti sebe.
Žene, baš ste zle. I to još na ovom divnom sajtu posvećenom našim mališanima. Vi ste sve ono što ne valja u našem društvu: zloba i znanje bez pokrića. Ne čini se usluga detetu ako mu se stalno ide niz dlaku, nego ljubavlju ali i autoritetom i odlučnim vaspitavanjem. A sa vaspitavanjem mora da se počne od najranijih dana, da se ne bi za koju godinu dete bacakalo po podu prodavnice jer ne može da dobije šta poželi u tom momentu i da ne bi, kad odraste, bila zla ženturača (u slučaju ženskog deteta) kao vi.
Devetomesečno dete je na žalost naučilo da bezuslovna ljubav ne postoji i da se u životu ne može osloniti ni na rođenu majku. Eto to si ga naučila, prestalo je plakati kad je shvatilo da mama neće doći.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »