Komentari za tekst "Kako da perem bebinu odeću?"

Komentara
51
Ostavite komentar
Vidim da su svi komentari starijeg datuma. Ja recimo bas nisam od onih sterilnih roditelja uopste. Samo neki normalan nivo opste higijene. Njene stvari perem na 40. Uglavnom sve. Pelene nekad na 60 ili 90 ako nakupim za mašinu. Koristim persil sensitiv kapsule bez omeksivača. Cucle i ostalo perem fairyjem. Otkuvavam na kraju dana. Beba nema nikakvih problema, tako radim od pocetka ,beba ima 2 meseca sad. Ne peglam nista. Moja mama ponekad ispegla uz gundjanje 😀
Pozdrav svima. Do skoro sam (dok je bilo hladnije vreme) decje stvari susila u masini i super su bile, mekane i imale lep blag miris od praska Merix decji sapun... Poslednjih par puta sam ves susila napolju na terasi i poprimio je neki cudan miris ribljeg ulja. 😕 Da li je moguce da je to od portikli poste bebe pomalo bljuckaju, a piju ad mleko, pa se na to oseca? Da li je neko imao slicnu situaciju?
Ukoliko je polovna ili tek kupljena garderoba, prvo je operem sa praškom koji koristim za naš veš (Duel bilo koji) i omekšivačem za naš veš(nor Bohor žuti), a zatim je operem na 40 stepeni sa tecnim deterdzentom za bebe (Chicco) i stavim pola doze, omekšivač takodje Chicco isto pola doze. Na kraju upalim dodatno ispiranje veša.
Svu garderobu obrnem na kontra stranu da se dobro opere ono što ide uz kožu. Peglanje takodje sa unutrašnje strane. Bebeci veš ide odvojeno od našeg.
Kada perem veš koji nije nov ili polovan, onda perem na 40 stepeni sa bebecim dererdzentom i omeksivacem na 40 stepeni.
Masina je Gorenje i pere fenomenalno, sve iz nje izadje kao novo, cak i ono polovno dobije drugu boju ovim sistemom pranja.
Toplo preporučujem mašinu i naše praškove i omekšivače veš, a to su Duel i Bohor.
Svaki put kada upalim mašinu sam srećna što kupujem domaće, a ono radi posao odlično.
Takodje, odvajam svetao veš od tamnog da ne bi došlo do farbanja.
Probacu da pojasnim zasto treba voditi racuna oko izbora proizovda sa kojima perete baby ves. Naime bebe dok doje tek razvijaju svoj imuni sistem jer do tada zastitu dobijaju preko majcinog mleka, a koza kao najveci organ na nasem telu upija sve sto se nanese na nju. Na zalost teska hemija koja se koristi u nekim detergentima (kao sto su to neke od citateljki vec komentarisale) se ne ispere iz vesa, jer nase nove masine su napravljene da rade sa minimalnom kolicinom vode pa tako da ostaje dosta hemije u vesu koju koza upije,Upravo zato se onda stvarju ekcemi i alergije kao prva rekacija tela na hemiju sa kojom je dosla u kontakt. Zato treba da pazljivo citati prilikom kupovine sta je napisano na poledjini svakog proizvoda jer nisu na zalost ni svi proizvodi namenjeni bebama bez hemije! Frosch baby linija ekolsokih proizvda nema hemije i odlicno neguju bebein ves. Topla preporuka
Nama su u skolici rekli samo 6 nedelja se pere ves odvojeno. Koristila sam zeleni Persil i prala na 30 novo, 40 korisceno, 60 belo a peskire i partikle na 95... Nista joj nikad nije falilo. Sad vec ima 4 meseca i naravno da perem sa nasim... Pa sta smo mi sugavi? Molim Vas. Nije ni cudo sto su deca od svega bolesna kad ih cuvate pod staklenim zvonom! Razmislite malo svojom glavom...
zašto da perete posteljinu na 90°, pobogu, pa ne spava svinja na njoj, dovoljno je 60° ili 40°
bakterije su prisutne svugdje, i da operete taj isti veš na 90°, bakterije ce se pojaviti, pa to je neminovno, čemu drama...
Takodjer beba 4. Mjeseca i perem ves s našim.. nista nikad..
Teta Violeta omeksivac i detrdzent..
Smatram da deca ne treba da razvijaju otpornost tako sto cemo ih izloziti uticajima hemije pre nego sto prohodaju. Takva tradicionalisticka filozofija dovede so toga da svi imaju cvrste stavove dok se nesto ne desi a kad se desi obicno je kasno za vracanje na staro. Slazem se sa razmisljanjem svijom glavom a u mom slucaju to znaci... ne izlazi dete necemu od cega nije spremno da se brani
Hajde vi meni preporucite neki deterdzent 😸
Frosch baby
Pedijatar nam je preporucio sledece DASH prasak italijanski.dodatno ispiranje je obavezno!!! BEZ OMEKSIVACA. Omeksivac moze za jakne i odecu koja ne ide direktno do bebe, ali kada je beba veca. Svako neka koristi sta misli da je najbolje za svoju bebu. Ali jedno je sigurno bebina koza je izuzetno nezna i osetljiva i ne treba je opterecivati... Ko razume razume. Veliki pozdrav i sve najbolje! 😊
Za sve mame koje koriste Chicco deterdzent, a medju njima sam bila i ja, vazna informacija-prasak sadrzi metilizotiazolinon koji je izuzetno stetan i stvara alergijske reakcije, kao i ekceme na kozi. Obratite paznju na sastav kada kupujete deterdzente, kremice, kupke i maramice za bebe. U inostranstvubsu povukli sve prozvode koji sadrze ovaj opasan konzervans.
I ariel tecni deterdzent za bebe sadrzi metilizotiazolinon. Bas sam bila zadovoljna ovim tecnim deterdzentom, lepo pere, divno mirise ali necu ga vise koristiti.
Mene zanima pošto sam primila polovnu robu na koliko stepeni da je perem? Na svakoj etiketi piše 40, 60 itd.ali ja bih radi sigurnosti sve na 90. Šta mislite može li tako?
Mozete na 60, pa posle ispeglajte.
Ja sam sve prala na 95 stepeni, sa bebi detrdzentom.
I nije vam pustio boju?
Dobro..a kako je pravilno prati ves rucno?
Chico tecni deterdzent je odlican. Skuplji je ali odlican.
Jeste i divno mirise, planiram da i Nase stvari perem sa njim :) doduše odvojeno o bebinih. Interesuje me samo da li može i na 90 stepeni.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »