Komentari za tekst "Postporođajne muke"

Komentara
17
Ostavite komentar
Pozdrav svima, porodila sam se pre 5 nedelja na carski rez i sad imam veliki problem sa stolicom.Zna li neko kako da resim taj problem jer me vec brine?
Molim vas potrebna mi je pomoc. Ima 16 god ostala sam iz silovanja trudna. Rodila sam bebicu, ali nmg da brinem o njoj, srecom ti je moja majka, ali ona je puno bolesna i pije antidepresive. Izasli su mi suljevi velicine jajeta nmg da ustanem iz kreveta. Pukla sam i imam 10 konaca. Jako me boli i pece. Ne mogu da sedim, jako tesko lezim probala sam faktu kremu ali nepomaze tusirala sam se toplom vodom ni to ne pomaze. Ovo me boli vise od porodjaja. Jako sam uznemirena i nervozna sto ne utice dobro za moju majku. Moja majka nespava 7 dana i vec je pocela da pada. Ona nne moze vise da preuzima sve poslove oko bebe i kuce. Pitala sam patronazu dali je ovo normalno oni su rekli da jeste pregledali su mi ranu i lepo zarasta ali mn zbog tolikih duljeva jos jace boli. Stolica mi pomalo krvari bojim se da idm i u wc od bolova. Molim vas ako imate neki savet kako da pomognem sebi i mojoj majci napisite mi. Jakoo boli i nmg vise da izdrzim. I pored svih tih problema pukao mi je zadnji prsljen. Bebac je dobro ali mu fali vise pazne sto ja nmg.
OMOZITE MOLIM VAS 😥😔
Andrea, u kojem mestu zivite? Idite ginekologu. Ne brinite za bebicu, bice ona dobro. Prvo sebe da sredite. Mora da boli. Prskajte sprej octanisept na ranu, pomoci ce... Mladi ste, cuvajte se. Ako treba pomoc, mozda mozemo nesto da smislimo
Zdravo svima, porodila sam se pre 13 dana, prirodan porodjaj, u 39+4nedelji, sve je proslo kako treba, nisam secena, nego su me na porodjaju sirili prstim, pukla sam i usivali su me.. imala sam veliki problem, nisam smela u wc od straha da idem, danas sam treci put od porodjaja imala stolicu i kako me jw bolelo, sada me u anusu boli nepodnosljivo.. ima li neka od vas sa rim iskusrvo? Jel su to hemoroidi ? Ili dta moze biti??
treci porodjaj mi je bio prije tri mjeseca,sve ne bilo ok,beban ne super,medjutim,krvarila sam jako slabo prvix petnaest dana,e ... od tad nastahe pakao... punix dva mjeseca.ginekolog mi je dao kontracepcione tablete da sa njima regulisem tu "prvu menstruaciju",uspjela sam,nakon dva dana od prestanka tableta dosla je i ona,i nakon trajanja od pet dana,uslijedila je pauza os tri,i opet isto!!!nebix da pijem vise tablete,a strax me KIRETAZE ,dal da sacekam ovako jos neko vrijeme?😢😢😢
Dobar dan mame! Prvorotka sam, porodila sam se u 36 nedelji, imala sam tezak prirodni porodjaj, 38 sati je proslo od pucanja vodenjaka do porodjaja. Bebac mi se mnogo namucio, bio je u inkubatoru 18 dana, ali sada je sve, hvala Bogu super. Zanima me da li neka od vas ima problema sa bolovima u nogama? Pojavili su se posle porodjaja, mislila sam da ce prestati, ali sve su gori, nekad ne mogu da stojim od bolova. Zahvaljujem se unapred. Pozdrav svima!
Prvorotka sam. Porodila sam se prirodno pre 12 dana, prodjoh sa epiziotomijom. Posle 7 dana mi se rasije rana pa sam opet isla u bolnicu na usivanje (moj privatni ginekolog nije radio u 00:00)... Nakon 3 dana pojavi se obilnije krvarenje sa puno ugrusaka... odem kod svog ginekologa, kad on me obraduje vescu da sam pokupila bakteriju iz porodilista i da ta bakterija jede konac (otud rasivanje spoljne rane). Ujutrasnja rana ima jos uvek konac ali se inficiralo. Krv se skuplja i stvaraju se ugrusci. Boli, pece, steze....
Sada cekam kontrolu i ziva nisam. Od mog porodjaja pa do danas bilo je jos 2 slucaja sa istim problemom. Infekcija iz porodilista je jednoj zeni otvorila kompletnu epiziotomiju, a drugoj de otvorila rana carskog reza. To nisu kuke, to je HOROR! U kakvim uslovima se deca radjaju!!!??? Kolika neodgovornost prema trudnicama i porodiljama u pozarevackom porodilistu!!!
“A pregnant woman is a frightful object. A new-born child is loathsome. A deathbed rarely makes so horrible an impression as childbirth, that terrible symphony of screams and filth and blood.“

Hjalmar Söderberg, Doctor Glas
Porodila sam se pre nedelju dana, carskim rezom sa spinalnom anestezijom i imam uzasne glavobolje. Da li je to normalno? Sta da radim?
Porodila sam se pre 18 dana i poslednjih 7,8 dana imam diareju. Sta da radim i da li je to normalno?
Porodila sam se prirodno pre tri nedelje,ne krvarim ali mi curi beličast sekret neprijatnog mirisa.Nemam svrab i još mi svi konci nisu ispali,inače sam rodila dosta krupno dete a prvorotka sam pa su me malo više secnuli.Imate li neki savet za mene?Imam dosta mleka,ali bebica sve izvuče tako da nemam problem sa tvrdim grudima.Samo me brine taj sekret,inače ne osećam nikakakv bol osim još uvek malo na rani gde nisu ispali konci.
porodila sam se pre mesec dana i od tada imam proliv,mozeli neko da mi kaze dali je to normalno?"zabrinuta mama"
Joj kakvih pitanja ovde ima, uh!
Treba drugi put da se porodim, a lično mislim da je trudnoća i porođaj (prirodni) atak na ženino biće i telo.da me niko ne shvati pogrešno, ja sam diplomirani biolog i znam da je to prirodan proces, ali sam se nakon porođaja osećala kao ratni-vojni invalid, ne znam, muke su to, krvarenje unutrašnjih hemoroida, strah da će stolica rascepati ranu epiziotomije, bolne grudi, ragade, dojenje, nespavanje, premorenost i fizička i psihička, surovo nekako, a mi rađamo i rađamo i mučimo se a država nas u tome baš podržava- od sveg srca joj hvala.(nezapošljena intelektualka uskoro majka dve devojčice).
Ja sam kivna i boli me što su žene tako degradirane u našem društvu, a da nije nas ne bi tog društva ni bilo!
Deset godina je prošlo, a ništa se promenilo nije. Tugo od države.
Bravo!
Prilikom porodjaja ostetili su mi debelo crevo i imam sekriciju koja se stalno pojavljuje nakon izlaska na velikoj nuzdi . dali postoje neki antibiotici da bi ubrzala proces zarasta na debelom crevu?
Antibiotici ti nece pomoci,javi se hirurgu,da vidi kakvo je stanje,moja preporuka.Pozdrav!!!

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »