Komentari za tekst "Vaša beba u 13. mesecu – 4. nedelja"

Komentara
192
Ostavite komentar
Pa bilo je malo plakanja ali nista strasno 7 dana traje adaptacija i brzo se naviknu
Cao. Moj sin je sa 13. meseci krenuo na adaptaciju u vrtic. U pocetku je bilo prilicno stresno i mucno, jako mu je tesko palo odvajanje, a i meni. Narocito je to bilo izrazeno kad ga samo predam vaspitacicama i ne budem unutra sa njim. Medjutim, posle 2 takva dana je bilo bolje, navikao se, normalno spava tamo i jede. Adaptacija je trajala 3 nedelje.

Tesko je, ali kad nemate drugog izbora, mora se. Svakako, sve dodje na svoje i deca se naviknu, budu u
svom drustvu, nauce puno toga.

Srecno!
Nasa beba vec uveliko pije nevareno mleko od nasih krava.Mislim da nema potrebe vise da dajete vasoj deci mleko poput bebeleka i sl.
Puno pozdrava za sve mame.
Iskreno se nadam da ne mislis na sveze mleko koje nije prokuvano... U tom slucaju ti rizikujes da dete dobije neku bakteriju NE DAJ BOZE. Ne znam da li si svesna posledica?!
Molim te objasni nam šta je u kravljem mlijeku toliko korisno? To samo na Balkanu ima, ostalo iz davnih vremena kad su ljudi imali samo hljeba i mlijeka. Mliječni proizvodi da, ali kravlje mlijeko je namirnica bespotrebna skroz. Jogurt je mnogo korisniji.
haj sto pije kravlje mleko nije problem? ali kako nevareno zeno?
Mi pijemo bebelac 120ml popodne pred spavanje i navece
Al smo poceli da izbacujemo pomalo pa da pije kravlje
To smo uradili tako sto smo mjesali bebelac sa kravljim pa smo smanjivali kolicinu bebelaca i sada pijemo malo kravlje mleko
Pokusajte drage moje da tako date svome bebacu
E pa svašta! Pa vi ga nalijevate mlijekom. Jede li ikako normalnu hranu? Evo jednom dnevno kakav jogurt ili šoljica mlijeka, ali tri puta po 120 ml. Ne bi da mu je 5 mjeseci,a ne 14. Pa daj mu jesti normalnu hranu.
Joj ženo,dijete ti ima skoro godinu i po, daj mu jest normalnu hranu, mesa, voća,povrća, žitarica, jaje. Mani se Bebilaka i flašica, u kravljem mlijeku i nema ništa, jogurt je koristan, daj mu sir, pavlaku. Do kad mu misliš flašicu davati? Ja ih troje imam, najmlađi pije iz čaše jogurt i vodu, sam je drži i naginje.
Pitanje za normalne mame (ove sto bi se samo sa svima svadjala i lecile komplekse medjusobno nek zaobidju) - da li vasa deca u ovom uzrastu i dalje piju mleko, koje i koliko? Moja devojcica pije Impamil 3 i pije ga rano ujutru (pa nastavi da spava), popodne i pred spavanje. Pored toga ima regularan dorucak, rucak i uzinu. Doktorka nam je sad rekla da mozemo da uvodimo kravlje mleko pa ne znam kako bih, jel da izbacujem Impamil potpuno, jel razblazujete kravlje ili ne...?
Popije ujutru mleko nakon buđenja, uveče pre spavanja i još uvek tokom noći traži mleko. Preko dana jede normalno, tri obroka i dve užinice. Probala sam uveče vodu da joj dajem, probudi se i plače.
Moj pije ujutru 8 mjerica i pred spavanje 8-9 mjerica. Ima doručak, ručak i večeru, nekad i užinu u zavisnosti kada se probudi. Kravlje mlijeko ne pije, jede sir, pavlaku, jogurt. Planiram kozije mlijeko da mu dam, kravlje za sada ne. Pozdrav 👋
moj mali pije aptamil1 taj mu se svidja i tako cu nastaviti do njegove druge jogurt mi dajem u kasici malo po malo cisto da se navikava jer ima osetljiv stomacic od pocetka sve ostalo kede normalno i me sekiraj se samo prati svoje dete probaj mu davati po malo pa vidi kako prihvata pusti doktore oni generalizuju a svako dete je za sebe ja ne vidim da mi je dete u losem stanju imamo 10 kila i 600 mislim da je to super kilaza za ovaj uzrast i jos smo bili dva puta bolesni za redom znaci dugo nadoknadjivali izgubljenu kilazu zato opusti se i uzivaj
Moja beba od 6-og meseca pije kravlje mleko, po preporuci pedijatra jer adaptirano nije htela ni da okusi. Od 6-og do 10-og je kako joj je samo sisanje bilo malo, morala sam nesto da dodam pred spvanje, tako da je ovo bio jedini nacin i nikakve reakcije nismo imali, a da dodam da do punoh 14 meseci ni jedan virus/prehladu/bolest, cak ni nosic da joj curi nismo imali
Naša jede doručak, ručak i večeru, dve užine, a od mlečnih proizvoda jogurt i nekad sir, jogurt skoro svaki dan, a mleko pije kravlje od navršene godine i to šolju dnevno.
Moje dete pije humanu 1( alergija na humanu 2,probali i HA ali nije mogao). U toku noci oko 1 i pola 5 pije. i preko dana 3 puta pred spavanje-ujutru,popodne i uvece. Jos uvek nisam pocela sa kravljim jer imam strah zbog alergije. Pocinje se ujutru samo da se daje detetu jedno 5 dana minimum da vidite da li nema neke reakcije,onda popodne pa tek uvece. Pozdrav za sve mame i malisane
Mi i dalje pijemo uvece aptamil 210gr iako smo skoro poceli sa kravljim mlekom (bello kupujemo) prvo kroz hranu pa u zadnje vreme ujutru mu dam oko 120ml da pije dok mi pijemo kafu. i Ja sam pitala pedijatra kada sam htela da pije i uvece kravlje da li se mesa sa vodom doktorka je rekla nema potrebe. Ali jos nismo presli uvece nikako da se pozdravimo sa aptamilom :) pozdrav
Moj sin pije humanu,ujutru kad se probudi i uvece pred spavanje,sam je smanjio kolicinu mleka pio je oko 240ml a sada oko 150ml. Voli da jede,ima 3 glavna obroka i izmedju uvek nesto gricka. Pokusala sam da mu dam kravlje mleko,dugotrajno moja kravica ali mu se ne svidja,nije hteo da pije,tako da smo jos uvek na humani. Ja sam planirala da mu dajem prvo samo ujutru kravlje mleko nekoliko dana pa posle i uvece. Ponudicu mu opet za par dan,mozda i prihvati. Pozdrav
Mame, koliko obroka ima vas bebac, kada i sta dajete? Hvala
Posto ide u vrtic tamo ima dorucak, uyinu i rucak i uglavnom sve jede.
Kad dodjemo kuci ima opet uzinu oko 5, neko voce ili kolac, i oko pola 8 vecera pa spavanje. Mleko smo izbacili jer nece da ga pije a jede mlecne proizvode u toku dana. I svakako da u toku dana dobije neku poslasticu za grickanje...plazmu ili par smokija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »