Komentari za tekst "Recepti za bebe od 5 do 6 meseci"

Komentara
245
Ostavite komentar
Mi imamo 4 meseca i 19 dana i svaki dan po podne mu dam pola po neki novi obrok pa posle adaptirano mleko.Kada bi mogli celu kasicu toga sto probamo
Moze mala pomoc imamo 6 ipo meseci sve smo probali ali beba odbija nemlecnu ishranu ,pojede kasicicu dve i onda vise nece ...ne znam vise sta da radim
Pustite bebca, očigledno jo# nije spremna za nemlečnu hranu. Probajte za 15 dana ili mesec dana ponovo. Moj brat nije hteo nista osim mleka do godinu dana o ništa mu nije falilo. Krvna slika super. Važno je da vi uzimate vitamine i dobro se hranite, sve to pređe preko mleka i njima. Moja mala takodje nije htela nista osim mleka sa 6 meseci, a i kasnije kad je krenula samo par jašičica pojede i traži da sisa. Krvna slika (gvožđe) odlično ali ja jedem dosta konjskog mesa.
Dajte bebi neku igracku da gricka pa kad otvori usta preduhitrite je i stavite joj kasicicu hrane.
Zašto da se igra dok jede? Dete tako 'jede' a nema pojma da jede.
Polako, neka se navikne na kašičicu, neka shvati da je i to hrana. Nikako na silu. Obustavite na par dana pa pokušajte ponovo.
Mi smo sa punih sest meseci poceli sa kasicama milupa... zatim sam joj uvela povrce a onda i sve vrste mesa sem svinjetine. Od ribe samo losos. Beba odlicno napreduje i sve rucka. Sokice odbija, ali ja vodu i forsiram vise... Vrv zato...
Drage moje dame,

Kao mama jedne male bebe mogu Vam reci sledece;

- Strasno mi je kada gledam neke komentare, pogotovo od strane onih zena (s obzirom da su samo zene na ovom forumu), koje misle da sve znaju i da je njihov sistem i nacin odgoja deteta najispravniji.

- Grozim se komentara da u knjigama pisu gluposti! Drage moje dame, neko je ozbiljno pristupio odrednjenim temama, dobio je odredjene rezultate koji su pokazatelji da li je nesto stetno ili manje stetno, koje su posledice i slicno.

- Takodje ne mozete se meriti sa pristupom odgoja i prehrane deteta u kontekstu kako je to bilo pre 20god i kako su to radile nase mame i babe i cukunbabe! Slazem se da tada nisu postojali ni adekvatni uslovi, ko je razmisljao o sterilizaciji, a kamoli o dodatnoj opremi koja je danas dostupna, ali takodje ni vazduh kao ni hrana nije bila toliko zagadjena kao danas. Da pocnemo od toga!

- Dojenje je najbolje, samo dojenje dojenje dojenje....Pa sta je sa onim zenama koje nazalost to ne mogu. Sta, njihovo dete nece biti zdravo! Kakve su to gluposti. Ili kada cujem Dojenje do druge godine! Pa ako hocete decu koja nece moci da se odvoje od vase suknje ni kada budu imali 40 godina, slobodno razvijajte bolesno kompulsivno opsesivni odnos sa svojim detetom. Usput u prvih 6 meseci dojenja, Vi svojem detetu date sve sto mozete kako bi se izgradio imuni sistem, naravno ako imate srece da dojite, sve ostalo je navika i stvaranje, kako vec rekoh, pshilosku zavisnost deteta u odnosu na majku. Govorim kao mama koja doji!

- Na temu dohrane....kupite neku knjigu na ovu temu, zdravo je citati! Pa kada budete videli koliko je gluposti ovde izreceno na ovu temu, verovatno cete se smejati. Naravno da ne treba sa dohranom krenuti odmah po rodjenju ali bilo da se doji ili se daje formula, sa dohranom se krece vec od napunjenih 4 meseca. tada je digestivni sistem bebe spreman da krene da proba nove i druge ukuse. I nije u pitanju da li je dovoljna kolicina mleka, vec da li dobija beba kroz mleko dovoljno vitamina i minerala dovoljno za razvoj. S tim u vezi, postoji tabela namirnica kada se koja uvodi u kjem mesecu, na koliko se vremenski daje zbog potencijalnih alergija koje se mogu javiti i itd. Ne treba krenuti odmah sa mesom zaboga! Takodje bih dodala da kada se krene sa dohranom posle 6 meseci moze se javiti anemija kod beba i niz drugih nus pojava, pa se vi igrajte pricajte kako su to radile vase mame pre 20 god vase babe dajte slaninu odmah nemam nista protiv , nemojte slucajno da krenete sa dohranom ni pre 10 meseca a kamoli ranije ne daj boze, ali nemojte pricati da su knjige glupost i da nemaju smisla, jer kada to vidim mogu samo da konstatujem da ni jednu niste procitale!

- I na kraju kada se kaze dodati mleko zaista je suvisno pitanje da li se misli samo na prah ili vec napravljeno mleko! Zaboga pa da je i iz dojke da li je u tecnom ili praskastom stanju. Ako se dete hrani formulom , da li joj date prah da jede ili joj napravite mleko. Strasno!

Pozdrav
Ангела имам четворо деце за прво дете сам слушала педијатра који нормално нема појма о храњењу и почели са 6 месеци те кашице једно време је било супер јела је лепо и дивно, и одједном неће ништа ни млека ни супе ни кашице ништа ништа и тек од пре пар година сам једва успела бар помфрит и јаја па и саламице и виршлице, е а с другим дететом сасвим друга прича почела сам с три ипо месеца да му дајем немлечну храну јер сам сама видела да немам довољно млека за цео дан а флашицу није ни подносио ево дете живо здраво хиперактивно 15 кила једе све сем бораније и меса... а сад имам близнакиње 2 месеца имају и видећемо кад ће им требати храна...
Draga, postoje svakakve knjige...papir trpi svašta. Eto ja sam mama po četvrti put. Svako dete dojeno dokle god je htelo. Drugo dete je sisalo celu treću trudnoću i nastavilo po rođenju trećeg. Zajedno u isto vreme su sisali.Kad sam ostala u drugom stanju četvrti put, polako smo prestali sa sisanjem. Nemlečnu hranu sam im uvodila sa 5,5- 6 meseci i nisu bili anemični, iako sam ja na donjoj granici. Glupost je da sisanje stvara psihičku zavisnost. Deci i jeste mesto uz majku, jer ih je rodila da stvori porodicu a ne da zeva i uvaljuje ih u baba- deda servise za čuvanje. Trenutno imam bebu od 5,5 meseci i juče smo krenuli sa prvom kašicom i normalno je da beba nekad pojede jednu kašicicu, nekad puno, a nekad ništa jer joj se ne sviđa. Kroz nekoliko dana se ponovo pokuša sa odbijenom namirnicom. Samo ljubav, strpljenje i nesebičnost. I da! Dojenje, dojenje, dojenje! Koja god može i dokle može. Ne brinite se za svoje grudi, vrate se u prvobitno stanje, a za dete je neprocenjivo. I vi drage mame, bićete zdravije. Prvo pazite šta jedete, da pijete dovoljno tečnosti, da ne jedete puno slatkog, što manje, to bolje. Na vreme u krevet, na vreme iz kreveta. Budete odmorne i budete i dobra majka i žena. Što manje stresa i nerovoze... Knjige su smernica, a ne neprikosnoveno pravilo. Ljubite svoju decu i skratite oštar jezik...može vas poseći...
Pozdrav...
Bravo svaka cast
...tako je Anđela🤝👏👌♥️
Svi ucesnici na forumu su majke malih beba, inace se ovde ne bi pojavile. Bebe rastu i od strpljenja i neznosti. S obzirom na to kako se drugim ljudima obracate bez osnovnog postovanja, izgleda ne moze se sve nauciti iz knjiga.
Znaci Angela, SVAKA TI CAST! Kapa do poda, potpisujem od pocetka do kraja, i sama NISAM jedna od tih budalastih mama kojima je vodilja period od prije 20god.Radim bas ovako kako si napisala...i bebac je kao Beton hvala Bogu.Pozdrav
Mnogo danas se diže polemika oko odgoja djece. Ne treba se praviti previše pametan svaka beba je drugačija i ima svoje rutine. Voli neke stvari, isto tako ne voli neke stvari! Važno je potruditi se dati svu ljubav i da su bebe site i čiste. Što ne znate pitajte pedijatra. Isto tako manite se da ste najpametnije kao što ste vi Angela napisali potpuno se slažem. Čovjek uči čitav život. Time samo dajete primjere svojoj djeci loše dok odrastaju pretvarati ih u sebične ljude ni malo prijateljski nastrojene i primitivne. Učite vi djecu o ljubavi a recepata i kašica ima. Naše bake i dede su odhranjene od minimalni namirnica. I zaboravite ja pa ja pa jaa...pa ko ste vi? Treba da dijelimo priče sa ciljem da se pomogne a ne da se širi negativa ponižava neko drugi i priča na jedan neadekvatan način kao da se raspolaže te sa najvišim koeficijentom inteligencije. Uživajte sa bebama drage žene.
Alal vera!! Svaka ti je na mestu!!
Svaka vam cast. Odusevljena sam komentarom
BRAVO Angela! Zaista strasno, kakve gluposti pitaju neke mame. Smesno a i zalosno. Da, stavite prasak adaptiranog mleka. ( naravno da se salim, jer ne bi me cidilo da to urade one koje pitaju takve gluposti). Hahhahahahahahahaha ;)
Ovako. Za 5 dana beba ce imati punih 6 meseci. Zanima me da li bih smela da joj dam neku zitaricu koja krece od 6 meseci.
Mozes Milijana. Moja beba ima 6 meseci i dajem zitaricu uz kuvanu jabuku mozes napraviti. Imas u zdravu hranu da kupis pahuljice ali na kojima ne pise INSTAT I AROMATIZOVANO, samo kazi da ti treba za bebu, za kasicu.
Kad kazete da se u kasice dodaje kasika dve adaptiranog mleka, mislite na prah ili kad se vec napravi i bude tecno ?
Hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »