Komentari za tekst "Kako lečiti prehladu u trudnoći?"

Komentara
83
Ostavite komentar
Zanima me da li neko u skorije vreme ima problema sa ovim gripom/prehladom? Znaci suvi kasalj i zapusen nos nikako da prodju. Grlo mi se pokidalo od kasljanja i promukla sam danima. Zaprzeno mleko, obloge od masti i komovice, ma nista. Dr mi dala amoksiciklin nakon tri dana maltretiranja testiranja i td. Ispila sam, ali blago poboljsanje. Inace sam u 19 nedelji. Kako se vi borite s ovom pojavom?
Ja cu samo napisati komentar o strucnosti nasih lekara. Naime, kada sam pre mesec dana a sada sam sesti, imala jalu upalu sinusa i nosne sluznice moja doktorka je htela da mi prepise Prospan koji je na bazi brsljana. Na moje pitanje da li brsljan sme u trudnoci, jer sam isto tako po nekim forumima procitala da brsljan u trudnoci ne sme, doktorka se zbunila i krenula da gugla da li brsljan sme u trudnoci. E toliko o strucnosti nasih izabranih lekara koji nam vode trudnocu i inace lece.
8 sam mesec uskoro ulazim u 9 i tokom odrzavanja trudnoce na ginekologiji sam dobika KOVICD 19 virus i bila sam izolovana nisam imala ni temperaturu ni otezano dsanje ni kratak dah, temperatura mi je nila 35, imala sam samo obicno curenje nosa i blazu upalu grla. Da se zena iz mojresobe nije razbolela i saznala da ima koronu nebih ni znala. Hvama Bogu da je sve proslo kako treba, zelim da svim zenama u slicnoj iztuaciji bude kao meni s blagim ili bez simptoma.
a mozda je bio i obican vorus a njima se na tim "pouzdanim"testovima pokazala korona.. Svima pokusavaju da je nakace, a koga treba da lece-ne lece.. ima trudnica koje su imale.jake simptome..pa po 3 puta vudu negativne i kada se spusti na pluca, ups ipak ste pozitivni.. toliko o celoj toj strucnosti.. da ne pominjem da se nosu uopste nesto pretrgli oko nje dok nisu saaznali da ima koronu.. Zene cuvajte se od bilo cega.. Ne mozemo se izolovati, ali kad prodju mucnine..pazite se.. Najteze je to sto ne smemo dosta toga da uzimamo zbog trudnoce.. :(
Cao svima. Da li zna neko da li u trudnoci smije da se koristi Marissimo extra forte sprej za nos. U apoteci su mom suprugu rekli da moze ali na ambalazi i na uputstvu pise da je za odrasle i djecu od 2 godine. Nigdje ni na internetu ne mogu naci da li je bezbjedan za trudnice.
Cao devojke.. U 14.nedelji sam, imam temperaturu 37,5 vec dva dana, kasalj, zapusen nos, kijavica I nepodnosljiva glavobolja. U strahu sam jer sam citala o svakakvim posledicama po plod u slucaju da je trudnica pod temperaturom. Doktorka mi je dala da pijem amoksicilin 2x2, a za temperaturu nista, objasnjavajuci da nema potrebe da je lekovima spustam ako je ispod 38stepeni. Ono sto me dodatno brine jeste sto mi se danas pojavio bol u središnjem delu donjeg stomaka u vidu ziganja, a bol je ostar. Da li neko ima slicne simptome? Kada sam pitala doktorku koliko lose moze biti to sto imam temperaturu, ona je prevrnula ocima i rekla da nisam ni prva ni poslednja koja se razbolela u trudnoci.. Ja ipak nemam mira..
Leci se na isti nacin bile trudne ili ne.
Ja sam u 28 nedelji trudnoce i tek sam jedan dan prehladjena,curi mi voda iz nosa.Htela bih da pitam da li smem fizioloski rastvor da koristim da po nekoliko kapi stavim u nos
Evo ja da ostavim svoje iskustvo. Ja sam pred porodjaj, 39 nedelja i nazalos presla mi je viroza od deteta. Temperatura mi je isla najvise 38 sa 1, kasalj, zacepljen nos, bolovi u misicima... blaga katastrofa. Doktorica mi je prepisala paracetamol sa C vitaminom na 6 sati, sirup za kasalj i kapi za nos (ne marisol, jer to nista ne pomaze) i naravko strogo mirovanje..
ja sam u 13 nedelja i jako sam prehladjena neznam sta cu dalje
Ja sam u 5.nedelji trudnoće.Već 5 dana sam osudjena na krevet zbog gripa.Dr mi je dala Amoksicilin za grlo,Febricet za temperaturu.Jedem voće,povrće,sisam Pantenol,propolis na šećeru i niiišta! 😢 Nemoguće je pobeći virusima,a baš sam se pazila...
Ovo sto navodite je jedan sturi i poluistinit tekst. Trudnice treba da obaraju temperaturu iznad 37,5 paracetamolom ukoliko nisu alergicne. Mogu i prirodna sredstva da koriste u vidu tusiranja i obloge. Kapi i sprejevi za nos su dozvoljeni 3x1 ubrizgaj i stvarno je sramota kako se lekari i farmaceutska mafija ogradjuju za svaku sitnicu. Trudna ili ne zena kada se razboli od gripe gotovo isto se leci jer po iznesenom tekstu ispada da trudnice koje su problematicnije ne smeju da se lece, ostavicemo ih bolesne da se muce a netrudne cemo leciti. Uradite istrazivanje a ne amo copy paste tekst pre objave.
I meni su dali penicilinski antibiotik bez problema u drugom tromesečju i kapi za nos 3 dana. Morska voda i paracetamol ne služe ničemu...
A nisam bila na samrti. Samo imam problematične krajnike na kojima se skupljaju bakterije i sinuse. Malo preterujete sa tim šta sme a šta ne sme u trudnoći. Od ishrane do lekova i koječega...
Ne lupetakte sram vss bilo. Bronhitis nisu lečili antibioticima jer je bio virusnog porekla, da je bio bakterijski lečili bi ga 1000%. Meni su u prvom tromesečju dali jak penicilinski antibiotik zbog urinarne infekcije od 80.000 klica. Kapi za nos mogu od drugog tromesečja uz konsultaciju sa lekarom. Ko ima plućnih problema koristi celu trudnoću pumpice i kortikosteroide da biizneo trudnoću. Nećemo valjda tim žemama uskratiti pravo da budu majke jer imaju astmu ili HOBP? Dosta više plašenja trudnica.
Evo imam bronhitis skoro 6 mesec sam trudnoce i dobila sam Pancef antibiotik i normalno probiotik da se lečim sa njim
O Boze kod koga li se ti lecis kada ovakve gluposti pises?Svuda u celom svetu poznato je to da trudnice smeju samo Paracetamol od lekova da piju.Antibiotik retko kad i to zavisi u kom mesecu si trudnoce pa cak ni sprej za nos ne sme tako mi je doktorka rekla znaci ne pricam na pamet.Imala sam bronhitis u trudnoci pa nisu smeli da mi daju antibiotik vec samo inhalacije.Tako da tekst je sasvim korektno i tacno napisan.To je sve naravno za dobro nasih beba jer ne daj Boze moze da dodje do nekog invaliditeta.Nikada ne moze da se porede trudna zena i zena koja nije trudna,nije za dzabe naziv za trudnocu Drugo stanje!
Ma kako da ne, ceka se upala pluca bez antibiotika pa da bukne temperatura 40 i onda je bebi u stomaku odlicno. U Americi trudnice lece, smanji se doza leka a on se prepise na vreme. Jako je bitno da vam trudnocu vodi dobar i iskusan ginekolog a ne neko ko je ostao u srednjem veku. Sprejevi za nos u smanjenoj dozi isto mogu. Samo birajte ko vam vodi trudnocu. Trudnoca nije robija da biste se davile zacepljene sa bolovima i temperaturom.
Da nisi i ti deo te mafije posto ti komentar nema ama bas nikakve veze sa logikom?
da li sme da se pije bokvica ili neki caj za iskasljavanje u trudnoci
Zasto tantum verde pastile za sisanje ne smiju trudnice?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »