Komentari za tekst "Izrada knjižice za decu zaposlenih roditelja"

Komentara
28
Ostavite komentar
Dete mi je rodjeno 16.02.2019. Godine.dete ima 10 meseci i jos nema knjizicu.kad pitam gazdaricu kaze nije do nje,do knjigovodje je ili do tih tamo gde se pravi.mislim se bole me do koga je nek vija ona ko je odgovoran za knjizicu al bole i nju da vija odgovorne.kad smo bili na kontroli kazu da knjizica postoji i da je istekla overa,ali ko zna gde je knjizica.molim za pomoc sta raditi?????mogu li da tuzim firmu zbog toga???preko glave mi je sve.
Ja sam se porodila 14.2. i jos uvek nisam dobila zdravstvenu knjizicu za dete. Ne shvatam koliko jos treba da se ceka?
Mi smo bebu prijavili u porodilistu. Rodjena je u novembru 2017., jos uvek ni jedan dokument nije stigao na kucnu adresu. Sistem ocigledno ne funkcionise.
Da li ste dobili knjizicu? Moja beba je rodjena isto u novembru 2017 i jos nije gotova.
Da li neko ima nove informacije sto se tiče zdravstvenih knjižica za bebe? U porodilistu mi je rečeno da stiže na kućnu adresu u roku od dva meseca, pa me zanima da li je to istina?
Dobar dan,sta mi je neophodno da prijavim dete na svoje osiguranje? Zaposlen sam u firmi,a nikako malom da sredim knjizicu
Da li neko zna koliko treba vremenski da knjizica stigne na kucnu adresu ako je prijava deteta obavljena u porodilistu( po novom zakonu e uprava) prijavili smo je 14 juna,i jos uvek nema nista,kojoj ustanovi se treba obratiti ukoliko ne stigne uskoro?da li ima neko slican problem?
Evo da javim da je nasa knjizica zavrsila u ispostavi Vracar,(opstina gde mi je i firma i gde sam ja prijavljena za zdravstveno), posto nije naglaseno da stigne na kucnu adresu( a pitali su nas za to u porodilistu)!!.. Inace na kucnu adresu stize za oko 3 meseca,(bar su nam tako rekli ovi kojima je stigla kuci), pa ako ste u situaciji kao i mi da cekate vise, moracete da prosetate da je preuzmete..
Nas bebac je rodjen u maju, napunio 4 meseca, knjizice jos nema, a doktori stalno pitaju na pregledu za istu, ja jos nosim moju knjizicu i bebinu otpusnu listu svaki put..U Frontu smo sve zavrsili, samo je izvod stigao na adresu. Na vratima u bolnici stoji info-Fond za zdravstvo -Nemanjina 30, zdravstvena knjizica za oko 2 meseca..Tel 011/2646022 i 011/2659094, niko nam se nije javio.. Sem knjizice ovo ostalo super funkcionise, izvod mkr, prebivaliste, preko e-uprave prijavljeno sve i stigao odmah sms.
Nama ništa nije stiglo, ni izvod ni prijava prebivališta, a ni knjižica. Moj suprug je morao da ide po sva dokumenta, kao i nekad ranije. Baš sam razočarana. Ovaj novi sistem, koji su toliko najavljivali NE funkcioniše. I druge žene koje su bile sa mnom u porodilištu imaju isto iskustvo. Beba je rođena još 5.6.
Izgleda da to sve funkcioniše preko štapa i kanapa... samo dok ne prođu izbori a onda opet po starom ... treba sve trudnice i porodilje da izađemo na ulicu i protestujemo ... nema knjižice nema plate niko ništa ne zna javašluk teški!
Da li Vam je na kraju stigla knjizica i koliko je vremena trebalo? Mi imamo isti problem...
mi imamo isti problem i jos nam nije stigla knjizica vec samo izvod iz knjige rodjenih... isto smo 14.6 potpisali u porodilistu
Da li dete moze da bude osigurano preko oca a na mojoj adresi da se vodi|?Mi smo u braku ali u l.k. nam nije ista adresa.
Šta se dešava ako dete mora kod pedijatra recimo nedelju dana po rođenju, a nema još uvek zdravstvenu knjižicu?
Beba ide na majcinu knjizicu. Ja sam sa sobom u pocetku uvek nosila moju zdravstvenu i bebinu otpusnu listu iz porodilista.






Beba moze da ide kod dr do mesec dana bez knjizice. Tako smo bar mi mogle. Na prvu kontrolu smo isle bez njene knjizice.
dete je bilo osigurano preko oca kome je prestao radni odnos prošle godine u avgustu. onda je osigurao dete preko nac.sl.za zapošljavanje i to je važilo do 5.maja ove godine. kako da osiguram dete preko moje firme ako je on produžio osiguranje. inače odbija da mi da knjižicu a u procesu smo razvoda braka a ja sam staratelj.
original izvod i prebivaliste ili moze fotokopije
dali su potrebni original dokumenti za zdravstvenu knjizicu ili mogu i kopije istih
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »