Komentari za tekst "Koji su mogući problemi sa posteljicom?"

Komentara
104
Ostavite komentar
Zdravo Elvira, kako si? Da li mozes vise da mi kazes o simptomima koje si imala I sta sada kazu doktori
?
Ja sam u 23 nedelji i desilo mi se da imam samo pri jednom brisanju toalet papirom malo braonkasto-crvenkast trag, dr.je rekao da je sve u redu, uveo mi terapiju i to je to za sada nadam se..
Unapred se zahvaljujem na tvom odgovoru.
Sve najlepse Vam zelim..
Zdravo Nikolina, ja lezim jos u bolnici, imam stalno krvarenje a doktori su rekli da moraju da mi prekinu trudnocu ali i dalje cekaju da vide dali ce biti bolje, ja nisam imala nikakve bolove sem krvarenje sad sam 24 nedelji trudnoce. Tebi zelim sve najbolje.
Postovanje svima! Vidim da smo jedna drugoj ovde i podrskaa i odgovor na pitanja koja nas muce i sve.. Ii drago mi je da ovakav forum i postoji..
Meni treba kratak savet, ili iskustvo nekoga od vas..
Ustanovljena mi je placenta previa a u 14toj sam nedelji trudnoce, zanima me da li je odnos u ovoj rano otkrivenoj placenti zabranjen, s obzirom da bih trebala vise mirovati i lezati.. Da li bi to naskodilo?
Meni su ustanovili u 12oj nedelji, sada 22gn i dalje ne smem ni da pomislim o odnosima🤷🏻‍♀️ Srecno svim mamama 💗
U istoj sam situaciji u lekar mi je rekao da ne smem da imam odnose do 20.nedelje , a posle cemo videti...Trebalo bi da sve dodje na svoje mesto.
Zdravo mame i buduce mame.
Naime, imam jednu nedoumicu, na dabl testu juce receno mi je da imam "Izrazito nehomogenu posteljicu". Videla sam u komentarima da je jos par njih pitalo ali ni jedna nije dobila odgovor 🤔
Svakako idem u ponedeljak u dz pa cu pitati, ali ako bi mi nko resio nedoumicu malo ranije, bila boh mu zaista zahvalna 😊
Hvalaaa
Zdravo. Meni je sada dijagnostikovana nehomogena posteljica
Kako si prosla na kraju? Je l sve bilo ok? Jako se plasim
Zene molim vas imam veliki problem niko ne zna nista da mi objasni imam zadebljanje posteljice i to 6 cm doktorka kaze da skoro nikad nema takav slucaj .. radila sam torch jos na pocetku ona kaze da je u redu. Medjutim meni pise da mi je jedna od tih infekcija pozitivna, beba je u jako nezgodnom polozaju zbog toga i zato sto mi je suzena materica. Prvo mi je dete. Na expertnom ultrazvuku su organi bili u redu ali se tako namestio da nema mogucnost da vidi lice ni glavu. Amnio treba da dobijem danas rezultate. Poslali su me ponovo na torch. Za 2 dana se zadebljala 1cm posteljica . Da li je neko imao ovakav slucaj jako sam izgubljena ne znam vise sta da mislim od pocetka nista lepo nisam cula. Samo razmisljam i nerviram se. I nigde nisam nasla sta moze zadebljanje da bude kucala sam svasta.
I meni je dijagnostikovana zadebljana posteljica sve moguce analize uradjene sve je u redu sem da pratimo situaciju nema drugog resenja ni objasnjenja zanima me kako su se zavrsile trudnoce sa ovim problemom ako neko zna??
Jel ste se porodile zenice? Kako je protekao porodjaj i jel sve u redu sa bebama?
Isti slucaj , 20 nedjelja debljina posteljice 53 mm. Ako je neko imao taj slucaj voljela bih da kaze kako je sve teklo...
Zdravo, i mene zanima kako je prošao vaš porodjaj, jer sam sad u istoj situaciji. Pozdrav
Jana, kakva je tvoja situacija da li mozes opisati. Pozdrav
Zdravo drage mame! Trenutno sam 19 nedjelja trudnoce i u 16 nedjelji mi je ustanovljena placenta previa.. Eh sada doktorica mi je rekla da u 20-toj nedjelji moram raditi amniocenozu al nisma pitala razlog.. Dali su vama radili to samo zbog placente previe? Hvala
Imam jedno pitanje da li se neko susreo sa ovim, bas sam zabrinuta..
Radila sam dabl test, doktorka mi je napisala samo bpd20mm, nt1.32. Kaze da je sve uredu a na izvestaju pise. Posteljica na prednjem zidu mestimično sa sitnim defektima...
Da li neko zna sta to znaci?
Hvala unapred
da li neko ima iskustva sa separacijom amnionske membrane? 15. sam nedelja sve je bilo ok do expertnog kad su mi to rekli...gledala sam po neth ali nigfe nisam masla nista slicno...inace rekli su mi da uzimam utrogestan 2*200 i da ce se to zalepiti...sa bebom je sve ok razvija se normalno...ja kontrakcije ne osecam ponekad samo bolove uvece ali to od umora jer imam desetomesecnog decaka sa kojim san veci deo dana sama..inace imam mucnine i povracanje ali tako mi je bilo i u prvoj trudnoci i trajalo je do cetiri puna meseca nadam se da ce i sad tako da nece biti celu trudnocu:-(
posto nisam pronasla nista o ovom problemu vec samo neka istrazivanja na engl. zelim da napisem sta se desavalo kod mene pa mpzda nekom pomogne...separacija amnionske membrane je rizcna ako se ne membrana ne spoji sa horionskom membranom do 16. nedelje,taki sam ja do 16. nedelje mirovala koristila utrogestan 3*200 vaginalno i sada je sve ok:-) ali odbila sam vadjenje plodove vode jer je bio veci rizik da izgubim zdravu bebu neho da rodim bolesnu...sad dok ne vidim bebu necu znati da li je sve ok ali nadam se da ce sve biti u redu...inace trebala sam da je radim zbog opterecenja u porodici..uglavnom ako ne dodje do spajanja nakon 16 . nedelje trudnoca je visoko rizicna i postoji velika mogucnost ptevremenog porodjaja ako dodje do pucanja plodovih membrana,dakle strogo mirovanke,cuvanje i lekovi protiv kontrakcija u slucaju da nije dosli do spajanja membrana...razlozi zasto se to desava su nepoznati kao i vecina stvari vezano za trudnocu,beki od razloga su kokainske zavisnost,pusenje,visok pritisak,neuhranjenost ili fizicki potres trudnice tipa saobracajna nesreca,s obzirom da nista od navedenog nemam i nisam ostaje mi samo eto desava se...uglavnom sada ke sve ok20 nedelja sam i trudicu se da razmisljam pozitivno i da se cuvam pa na porodjaju nadam se da cu imati zdravu i pravu bebu:-)
19 sam nedelja i maramica mi niska i dobila sam zabranu odnosa i pijem utragestan 3x2 al nisu mi rekli da mirujem
Isti problem, ja sam 13 nedeljs i doktor mi je rekao da mirujem. Pozdrav
Postovani, da li znate sta znaci kada vam kazu da je posteljica nehomogena?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »