Komentari za tekst "Da li se može sprečiti noćno mokrenje?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Imam sina od 8 i po godina i problem sa enurezom je pred potpunim rešavanjem bez ikakvih vežbi, pomagala ili dodatnih intervencija.
U uzrastu od 6 godina, umokravanja je bilo svake noći, ponekad i više puta za 1 noć. Dete je bilo kod nefrologa, urađena su potrebna ispitivanja i rečeno je da dete nije kandidat za lekove, da nema hormonski disbalans, već čvrst san i da će se vremenom, kad centralni nervni sistem dovoljno sazri, sve svojim tokom rešiti.
Tako je i bilo.
Dete ni jednog trenutka nije patilo zbog zdravstvenog problema koji ima u kući, kao ni van nje. Čak je i vaspitačici rekao za problem koji ima, bez ikakvog stida. I ponosna sam na njega zbog toga, jer je urodila plodom priča o tome da nema on čega da se stidi, već treba da se srami onaj ko ga zadirkuje i to zbog sopstvene nekulture, neznanja i nedostatka empatije.
Da zaključim:
- do punih 8 godina skoro svaka noć je bila mokra
- koristili smo nepropusne gaćice Babylove iz DM-a, jer su pokušaji buđenja u toku noći bili prava agonija i za dete i za nas, roditelje i tako obezbeđivali svima miran san
- pred 8. rođendan je broj suvih noći zaredom odjednom počeo da se povećava
- prešli smo na nepromočivu podlogu za krevet i običan donji veš
- mokre noći su bile sve ređe
- nakon 4 meseca je dete počelo samo da se budi u toku noći da ide u toalet
- sada, sa 8 i po godina, desi se nezgoda, ali jednom u 2-3 nedelje i tada se dete odmah probudi, što ranije nije bio slučaj.
Hvala puno na ovom tekstu. Cerkica mi ima pune tri godine i svaku noc mokri u krevet. Pokusavala sam i sa budjenjem da piski u nosu i sa smanjivanjem tecnosti i sa pricanjem, naprosto ne vredi. Svi mi kazu da ce vremenom da se regulise al dok treje meni se cini da nikad nece proci. Sastavi nekad po par noci da se ne upiski i taman pocnem da se nadam da je gotovo kad puf upiski se. Ne znam da li se vise brinem ili mi se vise smucilo da perem i susim. Hvala Vam, daliste mi nadu da ce se zaista resiti, samo da nadjem snagu da se strpim
Evo kako smo mi uspesno resili nocnog mokrenja za samo 10 dana. Svako vece pred spavanje dete treba da pojede punu kafenu kasicicu secera. Posle toga nista nepije i nejede. Za ovaj nacin lecenja smo saznali od uciteljce jer je i njeno dete imalo problem. Upitanju su deca uzrasta od 8 i 10 godina.
Snežo, jel ima još nešto? Sa čim povezuju ovo pijenje šećera? Da li je vaše dete postepeno prestalo ili od prvog dana više nije nikada piškilo u krevet?
Dete APSOLUTNO ne sme da se kažnjava ako noću piški u krevet.Postoje brojni načini da se prevaziđe problem. Najstručniji savet može da se dobije kod posvećenih pedijatara.Pozdrav!
interesuje me cijena alarma
Pozdrav,
možete li mi reći cijenu alarma?

Hvala
Lp
pozdrav!imam jedanWet-Stop3 alarm za prodaju!posle 10godina problem je resen! :mozda ce pomoci jos nekom!-koristili smo ga samo mesec dana,od tada mokrenje u krevetu ne postoji! :
Javite mi se na ibbydika@gmail.com kupila bi ga.
da li jos prodajete Wet stop? ako moze na mail odgovor. radicjelen@gmail.com
poz!pogledaj ovu stranicu,sve ce biti jasno! https://www.youtube.com/watch?v=92C2Km7yTmM
Kako funkvionise taj alarm i na koji nacin? preporucila bih ga prijateljici jer ima problem sa sinom i njegovim mokrenjem u krevet.
Ako moze na moj mail adresa pisite koliko para je aparat,i kako moze iskontaktirati.zainteresirana sum. anetajf@yahoo.com
Ako podjemo od dosta komentara o fizickom kaznjavanju dece najbolje da dete isljepkate kada se umokri. Naravno, da nema modrice! Molim komentar!! Vaspitne batine mogu da pomognu i kod mokrenja!!
A ako dete ima trvrd san kako mozeda ane nocu.ust
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »